AES, TÜYAP AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ FUARINI BU YIL DA BAŞARI İLE TAMAMLADI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

AES, TÜYAP AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ FUARINI BU YIL DA BAŞARI İLE TAMAMLADI

13-11-2014
AES, TÜYAP AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ FUARINI BU YIL DA BAŞARI İLE TAMAMLADI
AES firması sahibi İsmet Toktaş, Tüyap Eğeçişleme Makineleri fuarı sonrasında, fuarın kendileri açısından nasıl geçtiği, ne gibi ürünleri sergiledikleri, 2014 yılının genel bir değerlendirmesi ve 2015 yılı çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme yaptı.
AES olarak her yıl katılım sağladığımız İstanbul Ağaç İşleme Makineleri fuarını bu sene de başarı ile tamamladık. Fuarı ziyaretçi sayısı bakımından geçen sene ile karşılaştırdığımızda talebin daha düşük olduğunu gördük. Katılım oranının düşük olmasının temel sebebi fuarın bayrama arifesine çok yakın tarihlerde gerçekleşmiş olması olabilir, ayrıca süre çok kısıtlı olduğu için yapılan görüşmelere aldığımız geri dönüşler konusunda da sıkıntı yaşadık. Fuar genel anlamda firmamız açısından olumlu geçmiş olsa da tarih kaynaklı sıkıntılar yaşadığımızı belirtmek isterim.

Bu sene fuara grup şirketlerimizden olan MPS CNC firmamız ile de katılım sağladık. MPS CNC firmamız ahşap işleme sektörünün yanı sıra alüminyum ve reklamcılık sektörlerini de hedef alan, düşük maliyetli seri üretim sağlayan modellere sahip bir firma olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda low cost olarak bilinen yurtdışı pazarında da bu yeni model makinelerimiz bizi ön plana çıkaracak, pazardaki payımızı güçlendirecektir. MPS CNC, üretimini NOVA ve FLEXA ana modelleri altında sunduğu toplam 6 farklı model ile sektörün ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

2014 yılı içerisinde AES olarak da önemli AR&GE ve inovasyon projelerini hayata geçirdik. Düz tabla grubu içerisinde Türkiyede en fazla talep edilen modellerimizden olan RAPTOR modelimizi, yeni nesil servo motorlar kullanarak -eksen hızlarını ve kesim hassasiyetini arttırarak- RAPTOR Super olarak müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Extreme modelimizde ise sektörün taleplerini dikkate alarak 1600mmx4000mm ve 2100mmx4200mm tabla boyutlarında iki yeni modelimizi piyasaya sunduk. C tipi olarak adlandırdığımız CNC grubumuzda da modüler mobilya üretiminde kullanılan VEGA modelimizde yapmış olduğumuz AR&GE çalışması ile NEW VEGA modelimizin prototip faaliyetlerini tamamladık, 2015 yılı içerisinde bu modelimizde de seri üretime geçeceğiz.2014 yılı içerisinde AES Grup olarak almış olduğumuz önemli kararlardan birisi de Avrupada Belçika merkezli bir şirket kurarak üretimimizin bir kısmını Avrupaya taşımak ve Avrupa pazarına yönelik servis hizmetlerimizi bu şirketimiz üzerinden gerçekleştirmektir. Bu doğrultuda Belçikada firmamızı kurduk, AES Europe adıyla kurduğumuz bu yapıyı 2015 yılı başında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.

2014 yılı içerisinde, sektörün en güçlü yerli üreticisi konumunda olan firmamızın yurtdışı pazarlarda da aynı başarıyı yakalayabilmesi için ihracat temelli bir satış planlaması oluşturduk. Yıllık satış rakamlarımız incelendiğinde %20ye yakın bir oranda olan ihracat değerlerimizi kısa orta vadede %50ye çıkarmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise hedefimiz bu oranı daha da üst seviyelere çıkarmaktır. 2014 ihracat rakamlarında önemli başarı yakaladığımız Extreme modeli ve yeni çıkardığımız NOVA ve FLEXA modellerimiz ile yakın bir konumda olan İran, Orta Doğu ve Azerbaycan pazarlarında da satışlarımızı arttırmaktır. Güney Afrika ile giriş yaptığımız Afrika pazarında ise potansiyel sahibi ülkelerde daha aktif pazarlama faaliyetleri ile satışlarımızı arttıracak planlamalar yapmaktayız.
yazar

E-bülten için e-posta bırak