Arkopa Ahşap Panel, Avrupa ve Amerika’da büyüyecek

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Arkopa Ahşap Panel, Avrupa ve Amerika’da büyüyecek

20-07-2023
Arkopa Ahşap Panel, Avrupa ve Amerika’da büyüyecek
Arkopa Ahşap Panel, pandemi döneminde yakaladığı ivmeyi kaybetmemek için rekabet avantajı sağladığı pazarlara odaklandı.ABD ve Kanada da kayda değer büyüme gerçekleştiren Arkopa Ahşap Panel, Amerika ve Avrupa kıtalarındaki varlığını güçlendirecek.

 

Konuyla ilgili konuşan R. Onur Kılıçer ‘’ Ar-Ge çalışmalarımız ve kadromuzun sektörü yakından takip etmesi sayesinde her geçen gün yenilenen pazarlardaki ihtiyaçlara uygun yeni ürünleri portföyümüze ekliyoruz.Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerdeki mevcut pazar payımızı artırma hedefimizin yanı sıra Kuzey Amerika pazarındaki konumumuzu güçlendirmek ve yeni ticari bağlantılar oluşturmak istiyoruz. Buna ek olarak Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki inşaat ve iç mekan dekorasyonundaki gelişime daha fazla katkı vererek projelerde aranan bir partner olmak için de kendimizi dekoratif ürün üretimi konusunda sürekli olarak geliştiriyoruz. Yeni Melamin pres hattımız, softform kapak hattımız, duvar paneli ve akustik panel hatlarımız bu amacımıza hizmet edecek niteliktedir. ‘’ dedi.
 

1,5 milyon dolarlık GES yatırımı yaptı

2003 yılında Kayseri OSB de kurulan Arkopa Ahşap Panel, modern makine parkurları, kalite ve hizmet sürdürülebilirliği, sürekli gelişim anlayışı ve sürekli kendini geliştiren uzman kadrosu ile sektöre hizmet veriyor. Geniş ürün yelpazesi, farklı tarzlara uygun seçenekleri, müşteri odaklı hizmet anlayışı ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla sektörde öne çıkan Arkopa Ahşap Panel, yurtiçinin yanı sıra global pazarda da 5 kıtada 70’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Müşteri portföyüne her yıl yeni firmalar eklediklerini paylaşan Onur Kılıçer, pazarlama faaliyetleri ve hizmet anlayışı ile her geçen yıl cirolarını artırdıklarını ve 300’e yakın çalışan ile istihdama da katkı sağladıklarını söyledi. 23 bin metrekarelik kapalı alanı ile üretim faaliyetlerini yürüten Arkopa Ahşap Panel, toplamda 1,5 milyon doların üzerinde yatırımla fabrika binası üzerine 1.650 kwp gücünde GES kurdu. Aylık ortalama 300 bin kw’ın üzerinde enerji üretiyor. Firma ayrıca, yeşil dönüşüm ve otomasyon yatırımlarına da devam ediyor.

TÜRKİYE YÜZYILI’NDA İHRACATTA YENİ REKORLAR HEDEFLİYORUZ

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer, Türk ihracatçıların uluslararası pazarlarda elde ettikleri kazanımları korumak için rekabetçi kur, uygun maliyetli finansmana erişim, dünya fiyatlarında enerji kullanımı ve vize sorunları konularında çözüm beklediklerini belirtti. Yılbaşından bu yana yaşanan sorunlara rağmen ihracatçıların büyük kararlılık ve fedakârlıklar neticesinde uluslararası pazarlarda mümkün olan en yüksek seviyede başarı yakaladığını vurgulayan Koordinatör Başkan R. Onur Kılıçer, geçen mayıs ayındaki seçimlerde millet iradesinin sandığa yansıdığını, yeni dönemde üretim ve ihracata öncelik veren bir ekonomi politikasıyla uluslararası pazarlarda mevcut kazanımları korurken yeni başarılar da elde edilebileceğini dile getirdi.

Akdeniz Bölgesi'nde enerji, demir-çelik ve petrokimya sektörlerinde büyük ölçekli yatırımların yanı sıra tarımsal ürün işleme, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri ve geri dönüşüm organize sanayi bölgesi kurulduğunu belirten Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı R. Onur Kılıçer, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da omuz omuza çalışarak ihracatla yükselen Türkiye vizyonuna güç vermeye devam edeceğiz. 2023 yılını, geçen yılın üzerinde bir ihracat değeriyle tamamlayacağımızı düşünüyorum.” dedi. Kılıçer, yeşil dönüşüm yatırımlarında desteklerin artırılması, lojistik altyapısının güçlendirilmesi, ölçek büyütmeye yönelik yatırımlarda teşviklerin artırılması ve OSB’lerde düşük maliyetli arsa tahsisi taleplerinin gerçekleştirilmesini istedi.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak