Yayın Grubumuzun da Katıldığı IDEA 2016, İtalya’nın Bergamo Kentinde Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yayın Grubumuzun da Katıldığı IDEA 2016, İtalya’nın Bergamo Kentinde Yapıldı

10-05-2016
Yayın Grubumuzun da Katıldığı IDEA 2016, İtalya’nın Bergamo Kentinde Yapıldı
Inovasyon, Design, Expo Area kelimelerinin baş harflerinden oluşan IDEA Fuarı, bu yıl ilk kez I-Saloni fuarı ile aynı tarihlerde Bergamo fuar alanında gerçekleşti. Mobilya endüstrisine yönelik makina, aksesuar ve malzemelerin sergilendiği fuara katılan yayın grubumuz imtiyaz sahibi Nesip Uzun’un fuar izlenimlerini sizlerle paylaşıyoruz.

MİLANO FUARIYLA BÜYÜMEYİ HEDEFLEYEN BİR PROJE

Bu yıl Nisan ayında İtalyan fuarları için 3 gün Bergamo’da, 3 gün de Milano’da kaldım. Bergamo’daki IDEA fuarı mobilya yan sanayisine dönük ilk kez gerçekleşen bir fuardı. Fuar organizatörü Romano Ugolini’nin nazik davetiyle burada IDEA fuarını ziyaret etme imkanı buldum.

Romano deneyimli bir fuarcı ve girişimci. Fuarcılık tecrübesi yıllara dayanıyor Almanya’da başlayıp İtalya, Türkiye, Çin: Rusya gibi pek çok ülkede gerçekleşen ve döneminde oldukça ilgi gören ZOW fuarlarının her aşamasında görev alan  biri.   ZOW fuarları el değiştirince Romano da bu sektöre emek vermeye devam etti. En son olarak da Milano’ya yakınlığı nedeniyle Bergamo’da mobilya işleme makineleri ve aksesuarları fuarı düzenleme projesini gerçekleştirdi.

ETKİLEYİCİ BİLİMSEL ETKİNLİKLER, PANELLER

Milano fuarıyla aynı tarihte düzenlenen IDEA, her iki kent arasında saat başı konan ucretsiz otobus servisleriyle büyümeyi hedefliyor. Bu fuar bu yıl iki salonda gerçekleşti. Katılım çok olmasa da ben özellikle gerçekleşen ve iki gün süren  panellerden çok etkilendim. Fuarın zayıflığını bu bilmsel etkinlikler kapattı diyebilirim.

DÖRT GÜN SÜREN  BİENAL

Bu yıl IDEA’da SCM Casadei, Würth gibi firmalar, Titus, Koch, Branson, Vpa Krono Sistem gibi firmalar yer aldı.  4 gün süren bu fuar bu yıl için beklentilerini yakalayamasa da düzenlediği basın toplantısında organizatör Romano Ugolini  fuarın iki yılda bir yapılacağını belirtti.

DOĞAL DOKUSU BOZULMAMIŞ TARİHİ BİR KENT

Bergamo şirin bir İtalya kenti hemen yakınında Como gölü bulunuyor. Doğal dokusu bozulmamış İtalyan kentlerinden. Rönesansın etkilerini burada da görmek mümkün. Daha önemli de Bergamo kenti ünlü İtalyan kahramanı Giuseppe Garibaldi ‘nin ülkesi. Garibaldi 18. Yüzyılda avrupada gerçekleşen ulus devletler sürecinde dağınık haldeki İtalyan krallıklarını İtalyan birliği altında birleştiren bir şahsiyettir. Bu nedenle Bergamo’nun İtalyan yakın tarihinde ayrı bir yeri bulunmaktadır.  Fransız Devriminden esinlenerek giriştiği bağımsızlık ve birlik savaşındaki öncülüğüne, “Binler” namıyla maruf seferberlik ordusunu oluşturan kırmızı gömlekli gönüllü asker ve devrimcileri de kattı.  “Kızıl Gömlekliler” ordusunun komutanı Garibaldi, İstanbul dahil dünyanın dört bir yanında ülkesiyle dayanışma amacıyla “Amele Cemiyetleri” örgütlemiş toplumsal bir yurtsever. İşte bu gerekçelerle, bölgesel Nice dilindeki adıyla Jôusé, başta İtalyan komünist ve işçi hareketinin liderleri Antonio Gramsci (1891-1937) ve Palmiro Togliatti (1893-1964) olmak üzere tüm İtalyan solu tarafından da İtalyan sosyal mücadele tarihinin kurucusu, simgesi kabul ediliyor. 1860’da başlattığı destansı “Binler Seferi” ile “Sicilya”’yı kurtarıp, Kuzey ve Güney’i birleştiriyor. İtalya’nın birliği anlamına gelen “İki Sicilya Krallığı”nın başına Victor Emmanuel’i oturtuyor. İşte Bergamo bu nedenle önemli bir kent. Güzel operaları, tiyatro salonları, geniş caddeleriyle bir İtalya klasiği diyebiliriz.

SCM’İN ÇOK FONKSİYONLU “MİNİ FABRİKA”SI

Idea Fuarı ufak bir fuar olduğu için bu fuarda aklımızda kalan en önemli tema SCM basın toplantısında yapılan sunum oldu. İtalya’nın en büyük ahşap makine imalatçılarından SCM, bu yıl italya’dan başlamak üzere Avrupa Birliği’nden aldıkları destekle de başta Carrefour’larda olmak üzere  yapı marketlerde ‘Mini Fabrika’ temalı geliştirdikleri çok fonksiyonlu makine ile tüketicilere özel üretim konsepti sunuyor. Burada yer alan “Projeni Getir Bir Saatte Kesip, Bantlayıp, Delikleri Menteşesiyle Paketlenmiş Olarak Ürününü Teslim Al” modülü önemli bir uygulama. Benim pek hoşuma gitti ama bu uygulama küçük üretici ve marangozun da bir anlamda sonu demek.

yazar

E-bülten için e-posta bırak