Yayın Grubumuz Tarafından MOSFED ve IAFP İşbirliği ile Organize Edilen 2016 Dünya Mobilya Kongresi İstanbul’da Yapıldı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Yayın Grubumuz Tarafından MOSFED ve IAFP İşbirliği ile Organize Edilen 2016 Dünya Mobilya Kongresi İstanbul’da Yapıldı

18-05-2016
Yayın Grubumuz Tarafından MOSFED ve IAFP İşbirliği ile Organize Edilen 2016 Dünya Mobilya Kongresi İstanbul’da Yapıldı
Türk ahşap ve mobilya sektörünün duayen kuruluşu EKİN Yayın Grubunun, 9 mobilya derneğinin çatı örgütü MOSFED sponsorluğunda, 20 ülkeyi temsil eden Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP işbirliği ile organize ettiği Dünya Mobilya Kongresi 27 Ocak 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Yeşilköy Wow Convention Center’da saat 09.30’da başlayan kongrede, içlerinde Türkiye’nin yanısıra, Brezilya, Almanya, Fransa, Belçika, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Rusya, Romanya, Bulgaristan’dan gelen konuklar, sektör temsilcileri ve akademisyenler ile biraraya geldi.

 

Kongrenin açılış konuşmasını EKİN Yayın Grubu imtiyas sahibi Nesip Uzun gerçekleştirdi. Yabancı konuklar ve izleyicilere hoşgeldin diyen Uzun, İspanya, Çin ve Meksika’dan sonra böylesi bir kongreyi Türkiye’ye getirmekten ve başkanlığını yapmakta oldukları Uluslararası Yayıncılar Birliği IAFP ve Türk Mobilya Dernekleri Federasyonu MOSFED işbirliğiyle gerçekleşiyor olmasının anlam ve önemine değinerek, böylesi bir etkinliğin dünya pazarları arasındaki bilgi akışı, işbirliği ve iletişimi güçlendirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

 

Daha sonra kürsüye gelen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, sözlerine böylesi bir etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek başlayarak öncelikle federasyon, amaçları ve işlevi hakkında kısa bir bilgi verdi. Daha sonra salonda bulunan yabancı konuklara ülkemiz mobilya sektörünün dünyada geldiği noktayı ve elde ettiği başarıları özetleyen Güleç, özellikle son 10 yılda gelinen noktanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak geleceğe yönelik planlarından ve 2023 hedeflerinden bahsetti. Türkiye’nin hem mobilya ihracatı hem de ithalatı ülkesi olduğunu belirterek, ülkenin hemem hemen tamamına yayılmış bir mobilya üretimi olduğundan bahsederek başta İstanbul ve Ankara’nın yanısıra İnegöl ve Kayseri gibi Anadolunun çeşitli bölgelerden örnekler verdi. Öte yandan Türkiye’nin haksız rekabet yapmayan, değer üretecek, katkı sağlayacak kaliteli uluslararası mobilyalara da ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ahmet Güleç, federasyon olarak da bunu desteklediklerini belirtti.

 

Daha sonra ülke sunumlarına geçildi. MOSFED Genel Sekreteri Arzu Bayraktaroğlu’nun ayrıntılı görseller eşliğinde gerçekleştirdiği ve Türkiye’yi ve Türk mobilya pazarını tanıtan sunumunu takiben sırasıyla Belçika’dan Patrick Ledoux, Brezilya’dan Carlos Bessa, Bulgaristan’dan Milena Kirilova, Fransa’dan Laurent Lyard, Almanya’dan Helmut Max Merkel, Hindistan’dan Sylvia Lee, Japonya’dan Takayoshi Nagashima, Romanya’dan Zilahi Imre, Rusya’dan Demid Kashirin ve Güney Kore’den Jake Son kürsüye gelerek güncel rakamlar eşliğinde ülkelerinin mobilya pazarlarındaki son durum hakkında bilgiler verdiler. Ekin Yayın Grubu’nun Genel Koordinatörü ve şirketi temsilen Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği’nin başkanlığını yürütmekte olan Zeki Yücel’in konuklara teşekkür konuşmasıyla kapanan kongre daha sonra verilen bir yemekle sona erdi.

 

yazar

E-bülten için e-posta bırak