WOODSHOW 2012 Dubai Fuarı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

WOODSHOW 2012 Dubai Fuarı

15-05-2012
WOODSHOW 2012 Dubai Fuarı
Ortadoğu bölgesinin önemli ve gelişkin pazarlarından olan Dubai, oldukça başarılı fuarlara imza atan bir ülke.
Bu yıl, 03 - 05 Nisan tarihleri arasında burada gerçekleşen ve uluslararsı katılımcı ve ziyaretçi profili ile oldukça başarılı olan WOODSHOW Fuarının Türk katılımcıları arasında bulunan EKİN Yayın Grubu, standı aracılıgıyla dağıttığı dergiler ve gerçekleştirdiği uluslararası temaslarla Türk mobilya sektörünü temsil eden tek yayın grubu oldu.

Dubai, dünya ticaretinin yeni yıldızı olarak çölün ortasına kurulmuş olan bu kent markaların ve uluslararası pazarların buluşma noktası haline geldi. Şimdilerde dünyanın en modern mimarisiyle adeta yeni konsept bir turizm merkezi olan bu kent, dünyanı en önemli mimarların eserleri olan plazalar, lüks oteller, alışveriş merkezleri ve dünyanın en yüksek binaları ile 21. yüzyılda görülmesi gereken bir kent. Yıl içerisinde hemen her sktörde gerçekleşen fuarlarıyla ticaretin de merkezi konumundaki bu kent giderek önemini artırmakta.

Yapılaşmanı anki hiç bitmeyecek gibi devam ettiği Dubai'de tüketimde bir sınır yok. Dünyanın her yerinden buraya insan akıyor. Kimi eğlenmeye, kimi ticari ilişkiler kurmaya, kimi tatile.. Fuarlar bu nedenle çok önemli. Bu yıl gerçekleşen ve 3 holde yapılan WOODSHOW 2012 fuarı, kent merkezindeki International Trade Center'da yapılıyor. Aynı zaman dilimi içerisinde üç - dört farklı fuarın kapılarını açtığı bu devasa alandaki fuarlara başarılı bir örnek WOODSHOW 2012'de makine ve orman ürünleri, sertve yumuşak ağaçlardan mamül keresteler, yonga levha, mdf üreticileri ağırlıktaydı. Türkiye'den EKİN Yayın Grubu'nun yanısıra TEVERPAN, YILDIZ ENTEGRE ve TİMSAN Makine'nin katıldığı fuarda Alman ve İtalyan firmaları ile uzakdoğu imalatçı firmaları çoğunluktaydı.

Çin pavyonu, Malezya Keresteciler Birliği, Amerikan Sertağaç Birliği AHEC'in önemli katıımlar gerçekleştirdiği fuarda, Weinig, Homag gibi Alman makinacılarla Bıesse, SCM vb. İtalyan makinacıları da ürünlerini sergileyenler arasındaydı.

Hemen her ülkeden ziyaretçinin geldiği fuar, katılımcıları açısından da oldukça başarılı geçti. Mobilya sanayinin malzeme kısmının olmaması, ziyaretçi talebini de doruk noktasına taşıdı. Burada oldukça iyi iş çıkartan firmalar arasında TÖRK Makine de vardı.

Bu yıl kapılarını 7. kez açmakta olan fuar, 9.000 m2'lik bir alan üzerinde 34 ülkeden gelen 420 katılımcının ürünlerini 8.000'i aşkın ziyaretçi ile buluşturdu. Fuarın organizatörü Strategic Exhibitions'un CEO'su Dawood El Shezawi, verdiği demeçte Dubai'nin önemine ve uluslararası ahşap ticaretinin bir kavşak noktası olmasına değinerek fuarın bu anlamda bir global ticaret platformu olarak uluslararası ahşap teknolojilerinin en yeni ve modern trendlerini sergilediğine dikkat çekti. Fuarın uluslararası özelliğine de vurgu yapan El Shezawi, bu yıl 22 ülkenin ulusal pavyonuna ev sahipliği yapan ve Amerikan Sertağaç İhracatçıları Birliği AHEC'in yanısıra Fransa ve Malezla Kereste Konseylerinin de desteğini alan WOODSHOW 2012'nin konusunda bölgenin en büyük fuarı olduğunun da altını çizdi.
yazar

E-bülten için e-posta bırak