WFC-Dünya Mobilya Konferansı toplantısı Çin Chengdu’da gerçekleşti..

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

WFC-Dünya Mobilya Konferansı toplantısı Çin Chengdu’da gerçekleşti..

12-07-2019
WFC-Dünya Mobilya Konferansı toplantısı Çin Chengdu’da gerçekleşti..
31 Mayıs- 1 Haziran 2019 tarihlerinde Çin’in Chengdu eyaletinde gerçekleşen ve dünyanın farklı ülkelerinden mobilya sektörünü temsil eden yüzlerce dernek federasyon ve birlik üyesi temsilcilerin davet edildiği dünyanın bu en büyük mobilya üst organizasyonu IAFP üyelerinin de üyeliğe kabul ve davet edildiği muhteşem bir açılışla gerçekleşti.Açılışta son iki yıldır Konfederasyona başkanlık yapan çin bu yılki etkinliğin de ev sahipliğini yaptı.

 

Türkiye’yi yayıncılık adına temsil eden ve IAFP üyesi olan Ekin Yayın Grubu –Mobilya dergisinin de davet edildiği toplantıya, Türkiye’den mobilya sektörünün üst çatı örgütü olan Mosfed ve Mosfed üyesi tüm dernekler ayrı ayrı davet edildiler.  Ancak ne yazık ki Türk mobilya sektrünü temsilen hiçbir dernek ve kurum bu toplantıya katılmadı. Sektör olarak temsil edilmeyen tek ülke ne yazık ki Türkiye oldu. WFC başkanının kişisel olarak benimle yazışıp icabet etmelerini istediği Türk temsilcilerimiz, tüm masrafları karşılanmalarına rağmen bu önemli toplantıya katılmadılar. 

Toplantıda delegeler ilk önce WFC’nin Üyelik Onayı Mektubunu imzalamak için örgütlerini temsil ettiler. Dünya Mobilya Konfederasyonu'na 45 kuruluş katıldı ve üye oldu. 

Bu yılki toplantının en önemli özelliği ise  Dünyanın en önemli mobilya sektör yayıncılarını temsil eden Uluslararası mobilya sektör yayıncıları derneği IAFP’nin bu büyük oluşuma davet edilerek üyeliğe kabul edilmesi ve yönetimde bir temsilcisinin seçilmiş olmasıydı. Daha sonra, WFC üyeleri, WFC Anayasasının taslağını tartıştı.

   Sektörün global sorunlarının konuşulduğu ve bu yıl için yeni yönetimin seçildiği konferansta , WFC üyelerinin yarısından fazlası, CNFA'dan Bay Xu Xiangnan'a oy verdi. Bay Xu Xiangnan, 2019'dan 2024'e kadar WFC Başkanlığına seçildi. Genel sekreteri Bayan Linda Tu ve   Singapur IAFP üyemiz ve  IAFP Başkan Yardımcısı Kok Casey Loo, WFC Danışmanı olarak atandı.. . Mobilya başkanlığı sırasında Shangai’de Eylül ayında yapılacak bir sonraki toplantıda daha sonra başkan yardımcısı görevlerini içeren bir yönetim kurulu oluşturulacak ve bir sonraki toplantıda ilan edilecektir.

Çin Ulusal Mobilya Birliği’nin ev sahipliği yaptığı organizasyon  Chengdu New East Exhibition Co., Ltd. tarafından organize edildi. Konferansın gerçekleştiği aynı tarihlerde eşzamanlı olarak   uluslararası bir mobilya fuarı olan Chengdu Fuarı açıldı.

Bu toplantıya Çin Hafif Sanayi Konseyi Başkanı Bay Zhang Chonghe; Dünya Mobilya Konfederasyonu Başkanı, Asya Mobilya Dernekleri Konseyi Başkanı ve Çin Ulusal Mobilya Birliği Başkanı Bay Xu Xiangnan; Chengdu Belediye Halk Hükümeti Genel Sekreter Yardımcısı Liao Chengzhen; Dünya Mobilya Konfederasyonu Genel Sekreteri, Başkan Yardımcısı ve Asya Mobilya Birliği Konseyi Genel Sekreteri ve Çin Ulusal Mobilya Birliği Başkan Yardımcısı Sn. Linda Tu; ve Chengdu Belediye Ticaret Teşvik Konseyi Başkanı ve Chengdu Expo Bürosu Başkanı Bay Chen Fu. Toplantıda ayrıca Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Afrika'dan hükümet temsilcileri, endüstri temsilcileri ve Dünya’nın en prestijli yayınlarının temsil edildiği IAFP üyesi gazeteciler de vardı.

… Toplantı, Bay Xu Xiangnan tarafından hoş bir konuşma ile başladı. Xu, ‘’dünyadaki mobilya endüstrilerinin birbirleriyle yakından bağlantılı olduğunu söyledi. Küresel mobilya endüstrisi herkes tarafından yönetilmeli ve yönetilmelidir. Endüstriyel sorumluluk ve faydalar herkes tarafından paylaşılmalıdır. Mobilya endüstrisine hizmet ederken, katılırken ve onu korurken, her birimiz yalnızca ulusal ve bölgesel çıkarları teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda küresel mobilya topluluğunun gelişimine de katkıda bulunuruz. İnsanların bugün neye ihtiyaç duyduğunu akılda tutmalı ve gelecek nesiller için sorumluluk almalıyız. Global mobilya endüstrisi için ortak refahı teşvik etmek bizim görevimizdir. Açıklık, kapsayıcılık, işbirliği ve karşılıklı yarar gibi fikirlerle parlak bir gelecek inşa edebiliriz. ‘’ dedi

Daha sonra dört konuşmacı, dünya mobilya endüstrisinin durumlarını farklı açılardan tanıttı.

İlk konuşmacı olan Bayan Bayan Tu, farklı ülkelerin küresel mobilya endüstrisinin gelişimini nasıl birlikte destekleyebileceğinden bahsetti. Konuşmasında mobilya endüstrisinin küresel yapısı üzerinde duruldu. Dünyanın her bir kısmının ortak refah için birbirleriyle nasıl koordine olabileceği konusunda önerilerde bulundu. Bu öneriler şu şekilde sonuçlandırılabilir: iş yapmak için çevreye duyarlı bir yöntem aramak, etkin iletişim mekanizması oluşturmak, işbirliği platformu oluşturmak ve küresel sektöre yeni bir itici güç getirmek.

İkinci konuşmacı Federmobili'den Bay Mauro Mamoli idi. Avrupa mobilya endüstrisine ayrıntılı verilerle baktı. Özellikle İtalyan mobilya pazarı olan çeşitli Avrupa mobilya endüstrisi segmentleri analiz edildi.

Mısır Mobilya İhracat Konseyi'nden ve Appliance firmasından Walid Abd El Halim, Mısır mobilya pazarına vurgu yaparak Afrika mobilya endüstrisinin mevcut durumunu ve olası fırsatlarını tartıştı.

Dünya Mobilya Konferansı, dünyanın her yerinden insanları bir araya getirdi. Katılımcılara işbirliği yapma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yarattı. Bu zirve, her üyenin küresel mobilya endüstrisinin başarısına katkıda bulunmasına olanak sağlamıştır.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak