Reed&Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri Fuarı 13-17 Ekim 2018’de başladı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Reed&Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri Fuarı 13-17 Ekim 2018’de başladı

14-10-2018
Reed&Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri Fuarı 13-17 Ekim 2018’de başladı
Türk ahşap ve imalat sektörünün en büyük fuarı olan Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri fuarı kapılarını açtı.Kendi alanında Dünyanın sayılı büyük fuarlarından olan Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri Fuarı İlk günde önemli bir katılımcı ve ziyaretçi akınına uğradı. Dünyanınher yerinden sektör temsilcilerini ağırlayan fuar5 gün sürecek. 14 büyük salonda gerçekleşen fuar, Almanya Ligna fuarından sonra Dünyanın da en büyük katılım fuarlarından biri durumunda.

 Bu yıl yine gerek makine bölümünde gerekde de İntermob salonlarında Türkiye'den ve uluslararası alandan en büyük markalar Fuardaydı. Dünya ahşap makineleri devleri, Biesse, Homag ,Weinig, Holz-Her, Dİeffenbacher, Scm, gibi makine devleri yanında en büyük kağıt ve emprenye firmaları ile Mdf ve aksesuar markaları da fuarda geniş standları ve en yeni ürünleriyle yer aldılar. 
        Krize rağmen fuarın gördüğü yoğun ilgi katılımcıları da mutlu etti. Fuarın ilk gününde yurtdışından da önemli bir ziyaretçinin gelmesi  firmaların yüzünü güldürdü. 
           Tüyap fuarcılık ve Tüyap İntermob ve Ahşap işleme Makineleri Fuarı'nın basın partneri olarak da Ekin Yayın Grubu-Mobilya dergisi ve Furniturk dergilerimizle fuarda her zamanki yerimizde 6. salon fuayesinde yerimizi aldık.

Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarı,2018 bu yıl da başarılı geçti. 

Mobilya ve ahşap sanayimizin en önemli fuarı olan ve Reed-Tüyap tarafından düzenlenen  İntermob, Makine Fuarı bu yıl önceki yıllara göre zirve yaptı diyebiliriz., bu yıl bir rekora daha imza atarak 106 Ülkeden 76.271 sektör temsilcisini aynı çatı altında buluşturdu. Ahşap sanayi malzemeleri ve mobilya aksesuarları ile mobilya üretiminde kullanılan  her türlü yarı mamül ürünlerin sergilendiği, Avrasya’daki en büyük buluşma platformu olan Ağaç İşleme Makinesive İntermobfuarı, 35 ülkeden 857 firma ve firma temsilciliğini 123.000m2 kapalı alanda gerçekleşti.  Yurtiçi ve yurtdışından önemli bir davetlinin de  geldiği fuarda davetliler Reed-Tüyap tarafından ağırlandılar. Kentin değişik yerlerinden servislerin kalktığı  sivil toplum örgütleri ve akademik çevrelerin de katılım sağladığı fuarda önemli bir temsil de gerçekleşti. Yurtiçi 42, Yurtiçinden Toplam 41 Alım heyeti fuara davet edildi. 

             Gerek kendi gözlemlerimizde gerekse de katılımcı firmalardan aldığımız izlenimler değerlendiğinde bu yıl özellikle yurtdışı ziyaretçi  açısından bir rekor kırıldı denebilir, öyleki yurt içinden gelen ziyaretçiden çok hemen her stantta bunu gözlemek mümkün oldu. Bu durum özellikle de intermob ayağında katılımcılarda gerçek memnuniyet duyguları oluşturdu. Özellikle Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve kuzey aftika ülkelerinden kayda değer bir ziyaretçi trafiği ekonomik istikrarsızlığın yaşandığı ve fuara moralsiz bir şekilde giren fuar katılımcısının da yüzünü güldürdü.

Fuarlarda genel olarak yaşanan sonuç ilişkileri fuarın ilk günlerinden itibaren beklentileri pozitif etkileyerek krizi bir nevi unutturdu denebilir. 

Reed Tüyap’ın davetlisi olarak fuara gelen; Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Mısır, Rusya, Sırbistan, Tunus ve Ukrayna’nın aralarında bulunduğu toplamda 42 ülkeden gelen alım heyetleri, fuar boyunca farklı hollerde Türk üreticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiler. 

            Fuar boyunca Ekin yayın grubu-Mobilya dergisi ekibi standlarında binlerce Mobilya dergisi ücretsiz olarak  dağıtıldı,  önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Yurtdışından gelen alıcılara İngilizce yayınlanan Furniturk dergimiz verildi. 

            Fuar içinde gerçekleşen önemli oturumlardan biri de Fuarın 3.günü, Karadeniz salonunda yapılan Orman Mühendisleri Odası İstanbul tarafından düzenlenen “İşletmelerde Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Rekabet”temalı paneldi.  Moderatörlüğünü Prof. Dr Doğanay Tolunay’ın yaptığı panelde Konuşmacı olarak  Prof. Dr. Murat Şeker, Dr. Yüksel Bozkurt ve Dr. Sabit Tuncer sektör adına önemli konuları işlediler. 

Reed Tüyap Fuarcılık her yıl olduğu gibi bu yıl da  İstanbul ve İstanbul dışında bulunan değişik üniversitelerin Orman mühendisliği ve Orman endüstri mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilerin ulaşım imkanlarını karşılayarak onların yeni teknoloji ve yeni ürün, malzemelerle tanışmasını sağladı. 

Bu yıl fuarda pek çok yenilik vardı, Yüzey malzemelerinde, gerek kağıt firmaları gerekse de finiş folyo desenlerinde birbirini tamamlayan geniş renk ve desenler oldukça ilgi gördü.

Masa ayakları ve kulplarda neredeyse sınırsız seçeneklerle hemen her beğeniye hitap eden geniş bir yelpaze sergilendi. Makine bölümünde ise gerek yerli gerekse de ithal makinelerle hemen her tür yatırıma yanıt verebilecek seçenekler mevcuttu. Bu yıl yine dolu, dolu bir fuar yaşandı.  Yatırım yönü ise fuardan sonra gerçek alımlarla kendini gösterecektir. Türkiye’nin sıkıntılı günler yaşadığı bu günlerde beklentilerin çok üstünde bir fuara tanık olduk. Ancak bunun sıcak alımlara dönüşmesi için bu kadar ağır gündemler içinde ekonomik anlamda hiç de hazır olunmayan   önümüzdeki  şu yerel seçimleri beklemek gerekebilir. 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak