Tutkallamada maksimum esneklik: Robatech’ten yeni tutkal eritme cihazı: RobaPUR 2 MOD

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Tutkallamada maksimum esneklik: Robatech’ten yeni tutkal eritme cihazı: RobaPUR 2 MOD

01-10-2017
Tutkallamada maksimum esneklik: Robatech’ten yeni tutkal eritme cihazı: RobaPUR 2 MOD
Robatech’in yeni eritme cihazı RobaPUR 2 MOD, "İsteğe Bağlı Eritme" (Melt-on-Demand/MOD), üç farklı hazne seçeneği ve sayısız opsiyonu ile müşteri ve prosese özel talepler için uyarlanabilir. Modüler yapıya sahip olan cihaz, piyasasının en önemli talebini karşılamayı amaçlamaktadır: Uygulamada esneklik.

Hazne dolumundan kitap ciltleme sürecinde zamanlanabilen uygulamalara kadar - termoplastik sıcak tutkalların ve mum, yastık ya da granül formundaki reaktif PUR yapıştırıcıların hazırlanması için özel olarak tasarlanmış olan RobaPUR 2 MOD, çok yönlü kullanım olanakları ile kendini kanıtlamıştır. Saatte 10 kg’a varan benzersiz eritme oranı, saatte 12 kg’a varan hacimsel çıkış/nakil kapasitesi hatta ciltleme sürecinde kısa süreliğine saatte 50 kg’a varan hacimsel nakil gücünün yanı sıra “MOD” teknolojisi sayesinde, cihaz, oldukça esnek bir üretim sürecini desteklemektedir.

Tampon tankındaki tutkal miktarı azaldığında, temizleme için büyük çaba gerekmeksizin, renk tonu (ağaçişleri endüstrisindeki PUR uygulamaları) farklı olan diğer yapıştırıcılara hızlı bir şekilde geçiş yapılır.

Cihaz opsiyonlarına bağlı olarak, yeni doldurulmuş yapıştırıcılar ve Inliner içeren yapıştırıcılar da işlenebilir. Ayrıca RobaPUR 2 MOD ile 120.000 mPas‘a kadar çok yüksek viskozitedeki Inliner içeren yapıştırıcılar da hazırlanabilir.

Tutkal Prosesinde Maksimum Çeşitlilik. RobaPUR 2 MOD üç farklı cihaz opsiyonuna sahiptir. Düşük tutkal akışına sahip basit uygulamalar için 1-tutkal bloklu hazne uygundur. Azami tutkal kullanımı gerektiren uygulamalar ve artırılmış üretimde 2-tutkal bloklu haznenin kullanılması önerilir. İlave dolum sıklığı ve zaman aralığı, 1-tutkal bloklu hazneye kıyasla çok daha azdır. Bunun yanı sıra, haznedeki yüksek basınç ile tutkal eritme prosesi performansı oldukça artırılmıştır. 1-tutkal bloklu hazneye sahip RobaPUR 2 MOD, kompleks uygulamalar için kullanıma sunulmuştur. ZP 3 dişli pompa sayesinde çıkış/nakil gücü geçici bir süre fakat son derece büyük bir oranda (saatte 50 kg’a kadar)

artırılmıştır. Bu performans, son derece dinamik bir tutkallama prosesine ön ayak olmaktadır.

Uygulamada esneklik mottosuyla yola çıkan cihaz için Robatech Ürün ve Endüstri Müdürü (Ağaçişleri & Yapı malzemeleri) Valentino Garbin görüşlerini aktardı:  “Modüler yapı, MOD teknolojisi ve kolay kullanım, müşteriye ve işleme özgü gereksinimlere göre ideal bir eritme cihazı imkanı sunar.” dedi. Robatech Ürün ve Endüstri Müdürü (Grafik) Richard Fischberger ise, “RobaPUR 2 MOD eritme cihazının maksimum esneklik sunan inovatif ve çok yönlü kullanım olanakları sayesinde birçok farklı endüstrideki tutkal uygulamalarının kolaylıkla optimize edilebildiğini ve üretim performansının, şu anda piyasadaki mevcut çözümler ile karşılaştırıldığında, önemli oranda artırılabileceğini” kaydetti.

İsteğe Bağlı Eritme (MOD/Melt-on-Demand). RobaPUR 2 MOD, farklı tutkalların hızlı ve gereksinime göre işlem yapılabilmesi için özel olarak üretilmiştir. Bunun yanı sıra, tutkal, kalite kaybı ve yapışma özelliklerinde kayıp olmadan hassas bir işleme tabii olur. Sıcak tutkal, sadece istenildiği zaman talep edilen miktarda hazırlanır. Uyarlanabilen kumanda ile eritme süreci tamamen kontrol edilebilir ve eritme işlemi istenildiği anda durdurulabilir. Piyasada benzeri olmayan dolum seviye sensörü, kalibrasyon gerekmeksizin ve tutkal miktarını eksiksiz biçimde ara vermeden kontrol eder.

Robatech, yeni eritme cihazı RobaPUR 2 MOD ile, üretiminde tutkal aplikasyonu kullanılan tüm endüstriler için, spesifik ve/ya özel üretimi destekleyen ve uygulamada esneklik sağlayan çok yönlü kullanım olanakları sunan bir ürün ile karşınızda.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak