SÖZ VERDİK… ÇOK ÇALIŞTIK… BAŞARDIK…

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

SÖZ VERDİK… ÇOK ÇALIŞTIK… BAŞARDIK…

20-12-2010
SÖZ VERDİK… ÇOK ÇALIŞTIK… BAŞARDIK…
32 yıllık birikimimizden kaynaklanan gücümüz ve sektörün bize olan büyük güveniyle bir yıldan bu yana gerek ülkemizde gerekse yurtdışındaki hedef coğrafyalarda çok çalıştık. Yaptığımız tanıtım çalışmaları hakkında sektörün tüm taraflarını bilgilendirdik.
71 ÜLKEDEN 46.215 ZİYARETÇİYLE BU YILYİNE KENDİMİZLE YARIŞTIK.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. olarak 16-20 Ekim 2010 tarihleri arasında hazırladığımız Ağaç işleme Makinesi 2010 “23. Uluslararası Ağaç işleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı” ve intermob 2010 “13. Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojileri Fuarı” her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıyla gerçekleşti.

Sert rekabet koşullarının ve dönemsel kaygıların ortaya çıkardığı farklı tercihlerin yön verdiği ahşap sektörünün dünyaya açılan kapıları olan fuarlarımızın bu yıl ortaya koyduğu büyük performans Türk fuarcılık tarihinde dikkat çekici bir başarı olarak hak ettiği yeri alacaktır.

32 yıllık birikimimizden kaynaklanan gücümüz ve sektörün bize olan büyük güveniyle bir yıldan bu yana gerek ülkemizde gerekse yurtdışındaki hedef coğrafyalarda çok çalıştık. Yaptığımız tanıtım çalışmaları hakkında sektörün tüm taraflarını bilgilendirdik.

Fuarcılık mesleğinin doğası gereği emeklerimizin karşılığını alabilmek için sadece beş fuar günümüz vardı. Bu beş gün boyunca ortaya çıkan tablo verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimizin ispatı oldu. Fuar boyunca ortaya çıkan ticaret hacmi ve yaratılan yeni pazarlar Türk ahşap sektörünün önünü açacaktır.

71 ÜLKEDEN 46.215 ZİYARETÇİYLE

BU YIL YİNE KENDİMİZLE YARIŞTIK

TÜYAP olarak birçok sektörde olduğu gibi ahşap sektöründe de rakipsiz olduğumuzu vurguladık yıl boyunca. Bu durum fuarların sonunda ortaya çıkan ve büyük bir titizlikle ziyaretçi sayıları ile kanıtlandı. Geçtiğimiz yıla oranla büyük bir büyüme sergileyen Ağaç işleme Makinesi 2010 ve intermob 2010 yurtiçinden 42.626 ve yurtdışından 3.589 nitelikli profesyonel tarafından ziyaret edildi. Bu rakamlar dikkate alındığında söz konusu fuarların bir önceki yıla göre yurtiçi ziyaretçi açısından % 40, yurtdışı ziyaretçi açısından % 68 büyümüş olması oldukça çarpıcıdır.

Sektörün en büyük fuarları olma özelliklerinin yanı sıra ülkemizin en büyük sanayi fuarlarından olan Ağaç işleme Makinesi 2010 ve intermob 2010 fuarlarının bu özelliklerini pekiştirmek için çok çalıştık. Yukarıdaki rakamları göz önünde bulundurarak ortaya çıkan başarımızla, 23 yıldan bu yana bize inanan ve en zor dönemlerde bile güvenerek bizlerle yürüyen kararlı katılımcılarımızın beklentilerinin üzerinde hizmet vermiş olmaktan dolayı kıvançlıyız. Sektörün güç birliğiyle tüm enerjisini tek fuarda toplaması konusundaki mesajlarının herkes tarafından algılandığını görüyoruz.

Yurtdışından ve ülkemizin dört bir yanından gelerek bizlerle beraber olan ve bize güç veren değerli ziyaretçilerimiz de, tıpkı katılımcılarımız gibi bu sektörün Türkiye’de tek uluslararası markasının TÜYAP olduğunu ve TÜYAP tarafından hazırlanan fuarların kendisiyle yarışmaya devam edeceğini ispatlamıştır. Tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize bu gönülden destekleri için ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

Önümüzdeki dönem Ağaç işleme Makinesi ve intermob fuarları için dünyayla yarışma süreci devam ederken, uluslararası arenadaki en değerli pazarlama platformları olan fuarlarımızda sektörün tüm temsilcilerinin yer alması için kapılarımızı herkese açtık. Gücümüzün farkında olarak, yıllardan bu yana sektörle birlikte istikrarla hazırladığımız fuarlarımızın başarısını daha da geliştirmek için her zamanki gibi çok çalışacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

NİTELİKLİ ALIM HEYETLERİ

KATILIMCILARLA BULUŞTU

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. olarak yıllardan bu yana sürdürdüğümüz yurtdışındaki tanıtım ve tutundurma çalışmalarımızı potansiyel katılımcı ve ziyaretçilerimize düzenli olarak hazırladığımız bültenlerle duyurmuştuk. Çalışma yaptığımız hedef coğrafyalardan alım heyetleri ve fuar kapsamında Türkiye dışında 70 ülkeden nitelikli yabancı ziyaretçi ağırlanmıştır.

Ziyaretçi gelen ülkelerin dağılımına baktığımızda özellikle önem verdiğimiz ve yoğunlaştığımız çevre ülkelerin ve Avrasya coğrafyasının ön sıralarda olduğunu gözlemliyoruz. Bu noktada, yüz yüze iletişim çalışmalarının beklenenin de ötesinde bir sonuç vermesini dikkate değer buluyoruz. Yaptığımız işin doğruluğunu biz biliyorduk. Artık sektör de bu konuda bizi yüreklendiriyor. Önümüzdeki dönemde daha büyük işler başaracağımızdan şüphe duymuyoruz.

TÜRK AHŞAP SEKTÖRÜ İSTANBUL’A AKTI

Sektörün kalbinin attığı Anadolu’yu karış karış gezdiğimizi tüm bilgilendirmelerimizde açıklıkla ifade etmekten hep mutluluk duyduk. Bu bölgelerdeki kanaat önderlerine, oda ve derneklere Avrasya coğrafyasının en büyük fuarlarını hazırlamış olmanın bilinciyle ulaştık ve Tüyap olarak tüm olanaklarımızı seferber ederek onları istanbul’a davet ettik. Karşılaştığımız tablo gerçekten sektör açısından büyük bir birleşmeyi ortaya çıkardı.

Anadolu’nun dört bir yanından istanbul’a gelen sektör profesyonelleri fuarın ticari hacmine büyük katkı sağladı. Önümüzdeki dönemde bu ilişkilerimizi daha da geliştirerek fuarlarımızı dünyanın en büyük sektör fuarları arasında en yukarıda konumlandırmak öncelikli hedefimizdir.

15-19 Ekim 2011 yılındaki Ağaç işleme Makinesi 2011 ve intermob 2011 fuarlarımıza bu duygularla ara vermeden hazırlanmaya başladık. Uzun yıllardan bu yana bizlerle yürüyen değerli katılımcılarımızı, bu büyük fırsatı değerlendirmek üzere aramıza yeni katılmak isteyen sektörün tüm taraflarını ve her yıl olduğu gibi bu pazarlama platformunu ziyaret ederek işini geliştirmek isteyen sektör profesyonellerini önümüzdeki yıl da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
yazar

E-bülten için e-posta bırak