Sektörümüzde önemli uluslararası etkinliklere imza atıyoruz

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Sektörümüzde önemli uluslararası etkinliklere imza atıyoruz

14-07-2011
Sektörümüzde önemli uluslararası etkinliklere imza atıyoruz
Bazı süreçler o denli hızlı gelişir ki, gerek gelişmenin kendisi gerekse de etkileri uzun süre iz bırakırlar. Mayıs ayında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.
Bazı süreçler o denli hızlı gelişir ki, gerek gelişmenin kendisi gerekse de etkileri uzun süre iz bırakırlar. Mayıs ayında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Başkanlığını yaptığımız Uluslararası Mobilya Sektör Yayıncıları Birliği üyesi Epipleon ve Avrupa Ahşap İnisiyatifi (EWI) işbirliğiyle gerçekleşen ahşap sempozyumu, ahşapseverleri ve uygulamacı, mimar, akademisyen ve tasarımcıları İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde biraraya getirdi. Ahşabın değişik alanlarda doğru kullanımının ve konuya ilişkin somut çalışma örneklerinin sergilendiği toplantı Avrupa’nın ahşap konusunda uzman bilim insanları ve Türkiye’den Çevre Orman Bakanı yardımcısı, meslek örgütleri, mimar ve akademisyenler ile BM Ahşap forumu temsilcisinin konuşma ve bildirileriyle renklendi. İlk olması itibarıyla tarihi bir olaya ev sahipliği yapmak ülkemiz ve yayın grubumuz adına da bizlere gurur verdi.

Konferansta sunulan bildiri konularını mobilya dergimizin çeşitli sayılarında ayrıntılı bir biçimde işleyeceğiz. Şimdi Türkiye’nın gelişen dinamik sektörü olan mobilya sanayi için uluslararası boyutta yeni kongre ve sempozyumlar zamanı... Bunu da sektörümüzün desteğiyle gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

Bölgenin mobilya üretim üssü olan Türk mobilya imalat sanayi uluslararası çaptaki organizasyonlara evsahipliği ve sponsorluk yapacak kapasite ve birikime ulaşmıştır. Bu vesileyle Mayıs ayındakı sempozyumumuz için sponsorluk konusunda hiç tereddüt dahi etmeden bizi cesaretlendiren Teverpan, Kastamonu Entegre, Array, Özer Çelik, Samet, Gentaş, Henkel, Sülekler ve Yıldız Entegre gibi firmalarımız ile fuar kuruluşu ve derneklere buradan teşekkür ediyorum. Dünyanın önemli kongreler merkezi olan İstanbul’da böyle bir oluşumun gerçekleştirilmesi konusunda bizleri cesaretlendirdiler. Şimdi daha büyük organizasyonlar için mobilya sektörümüzün işbirliğine ihtiyacımız var. Bütün bu başarılar ülkemizin ve sektörümüzün başarısı olacaktır.

***

Mayıs ayı aynı zamanda dergimizde de ayrıntılarını bulacağınız iki önemli uluslararası fuara da tanıklık etti. İki yılda bir gerçekleşen ve on dört yıldır katıldığımız Köln İnterzum fuarı ile Hannover Ligna fuarları... Bu yıl, rekor düzeyde Türk firması standlarıyla oldukça başarılı geçen bu iki fuardaydılar.

Dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçi tarafından gezilen bu etkinlikler, aynı zamanda Ekin Yayın Grubu’nun başkanlığını yaptığı uluslararası projelerin de buluşma noktası oldu. Sayfarımızda ayrıntılarını bulacağınız gibi FSM’nin 2011 yılı genel kurulu, 26 ülkeden gelen üyelerin katılımıyla Köln Messe’nin sponsorluğunda Almanya’da yapıldı. Önemli mesleki konuların ele alındığı FSM toplantılarının bir sonraki durağı ise İtalya olacak. FSM’in daha şimdiden adım adım uluslararası bir güç olma yolunda elde ettiği başarıların, hem ülkemiz hem de sektörümüz açısından önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.

Saygılarımla...
Nesip UZUN


We put our names under significant international activities in our sector Some processes develop so fast that both the process itself and its effect last for a very long time. We realized a first in Turkey in May. The wood symposium, organized by the cooperation of the European Wood Initiative and Epipleon, member of the International Alliance of Furnishing Publications which we head, brought together the wood lovers and applicator architects, academicians and designers at Istanbul Cevahir Congress Center. The meeting where good use of wood in various fields was described and concrete exemplary Works were exhibited received participations and speeches of specialist scientists from Europe and Deputy Minister of Environment and Forestry, occupational organizations, architects and academicians from Turkey and the representative from UN Wood Forum. Hosting such a historical event honored us on behalf of our country and our publishing group.

We shall refer to the memorandums presented in the conference in various issues of our furniture journal. Now, it is time for new congress and symposiums on international scale for the furniture industry, the developing dynamic sector of Turkey… We believe we will realize this with the contributions from our sector.

Turkish furniture manufacturing industry which is the furniture manufacturing base of the region, has reached the background and capacity to host and provide sponsorship for international organizations. Hereby, I extend my gratitude to fair organizations and foundations and our companies such as Teverpan, Kastamonu Entegre, Array, Özer Çelik, Samet, Gentaş, Henkel, Sülekler and Yıldız Entegre that encouraged us in the sponsorship of our symposium in May without any hesitation. They supported us in realizing such an organization in Istanbul, one of the important congress center in the world. Now we need cooperation of our furniture sector for bigger organization. All these achievements will be the success of our country and our sector.

***

There were also realized two important international fairs of which details will be published in our journal. The biannual Köln Interzum Fair that we have been participating in for fifteen years and the Hannover Ligna Fair. A record breaking number of Turkish companies were present with their standards at those two successful fairs.

These activities that were explored by thousands of visitors from all over the world were also the meeting point of the international projects leaded by Ekin Publishing Group. As you may find the details in our journal, the 2011 general meeting of FSM was held in Germany under the sponsorship of Köln Messe with the participation of 26 countries. The next step of FSM meetings where significant Professional issues are discussed will be Italy. We think that the achievements already won by FSM in becoming an international power step by step constitute a significant gain for both our country and our sector.

Sincerely yours...
Nesip Uzun
yazar

E-bülten için e-posta bırak