Reed-Tüyap İntermob ve Woodtech 2019 bu yıl yine muhteşemdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Reed-Tüyap İntermob ve Woodtech 2019 bu yıl yine muhteşemdi

12-11-2019
Reed-Tüyap İntermob ve Woodtech 2019 bu yıl yine muhteşemdi
İstanbul Tüyap Fuar merkezinde 22. Yapılan İntermob ve 33. gerçekleşen Woodtech fuarları 12-16 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.Her yıl gerek katılımcı sayısı, gerekse de ziyaretçi profiliyle büyüyen ve etkili olan, bölgemizin en büyük sektörel buluşması gerçekleşti. Mobilya imalat sektöründe üretime konu hemen tüm girdi ürünlerin yer aldığı fuar, bu özelliğiyle dünyanın en önemli fuarı niteliğinde bulunuyor. Bilindiği gibi gerek Woodtech, gerekse de İntermob ve promat bölümleri her biri kendi içinde farklı fuarlar olarak gerçekleşen etkinliklerdir.

Yıllardır Reed - Tüyap çatısı altında gelenekleşen bu devasa Show, bu özelliğiyle de özel bir durum oluşturuyor. Bu durum profesyonel alıcılar için çok özel bir fırsat yaratmaktadır. Büyuk yatırımcılar once makine parkını tamamlıyor, eksiklerini görüyor yeni teknolojileri de gözlemleyerek yatırımlarını daha iyi değerlendirebiliyor. En az iki gün süren makine görüşmelerinden sonra  hammadde alanı için 6,  7 ve 8. Salonlara  gider burada global aktör düzeyinde firmalarla paneller ve yeni desenler üzerinde alternatif görüşmeler gerçekleştirilir.Son olarak da aksesuar ve bağlantı elemanları ihtiyaçları için 12 ve 14. Salonları ziyaret eder. 

Bu fuarın diğer hiçbir fuarda olmayan özelliği yatırımcıya kısa zamanda çok önemli zaman ve fırsatlar kazandırması, üretime konu tüm ürün ve malzemeyi görebilme fırsatını tanımasıdır. Dünyada hemen her ülkede fuarların gerçekleşiyor olması belli fuarları daha cazip hale getiriyor.  Bu anlamda aynı sektörde yıl içinde onlarca fuarın gerçekleştirilmesi ülkemizde bu fuarın da her yıl yapılmasını zorunlu hale getiriyor, 

Tüyap _reed intermob ve woodtech fuarı aynı zamanda ülkemize önemli bir katma değer kazandıran lokomotif bir fuardır. Ligna fuarı örnek gösterilerek 2 yılda yapılmasını düşünen firmalar  bu kadar alternatif fuar yatırımların her yerde çoğaldığı bir zamanda bu kadar başarılı ve sektörümüzü geliştiren bir fuarı neden 2 yıla öteleyelim. Uluslararası fuar şirketleri o yıl hemen bir fuar takvimi koyarlar ve oturmuş bu yapılanmayı bozarlar. Kaldıki Reed-Tüyap çok özel konsepte benzeri pek olmayan bir başarıyı yakalamış bütüncül bir fuardır ve kendini uluslararası alanda kabul ettirmiş başarılı bir organizasyondur. Tam da bu nedenledir ki bir çok ülkede yan sanayi fuarlarına ahşap işleme makineleri de eklemlenerek fuarın etki gücü arttırılmaya, bu yolla daha iyi alıcılar çekilmeye çalışılıyor. Çiff shanghai de ve bu yıl Malezya fuarlarında bu konsept kondu ve etkili de oluyor. Toplam 14 salon ve 1 kapalı çadırda gerçekleşen fuarımız her yıl etki gücünü arttırarak daha prestijli bir fuar haline geliyor. 

Her yıl kendi rekorunu kıran ve hemen tüm Avrasya bölgesinin buluşma noktası haline gelen Reed-Tüyap fuarı bu yıl 126 farklı ülkeden 77. 500 sektör temsilcisini buluşturarak beklentilerin de ötesine geçti. 

         Bu yıl 123.000 m2 kapalı alanda gerçekleştirilen fuarda mesleğe dönük  hemen her şey vardı. İlk 3 günün olağanüstü yoğun geçmesi katılımcıyı fazlasıyla mutlu etti. 

Kurulduğu günden buyana fuarın müdavimleri arasında olan yayın grubumuz da bu yıl yine 6-7 ana giriş salonlarındaki yerinde ürünlerini sergiledi. Fuar boyunca gerek ziyaretçilere ücretsiz dergilerimizi dağıtarak gerekse de stand ziyaretleriyle fuarın ve sektörün nabzını tutarak fuardaki gelişmeleri yerinde izledik.  15 yıldır hiç aksatmadan Reed- Tüyap Fuar Aktual gazetemizi çıkardık. Her yıl daha da büyüyen fuarda doğaldır ki tüm firmalarımızı ziyaret edemedik,  bir yandan kendi standımızda misafirlerimizi ağırlarken kalan zamanda firma ziyaretleri yapmaya çalıştık. Uğrayamadığımız dostlarımız bizleri hoş görsünler, gelenlere de buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Bu yıl gerçekten de fuarda çok şey vardı. Yüzey üreticileri birbirinden güzel ve farklı desen, renkleriyle çok özel koleksiyonlar yaratmışlar. Doğayı kopyalamak yaşadığımız evrende her nesnenin bizi etkileyen özellikleri tasarımın konusu oluveriyor. Bir bakıyorsun evren, cosmos onun büyüleyici görüntüsü kağıda yansımış, kah, 12.000 yıllık Göbeklitepe esin kaynağı olmuş. Türk panel üreticileri dijital dünyayı çok başarılı bir şekilde kullanıyor ve tasarımcılara harika malzemeler veriyorlar. Keza makine üreticilerimiz çok iyi makineler yapıyorlar ve bunların bir kısmı yakın gelecekte çok önemli birer global aktör olacaktır. 

Evet tüm bunlar üst üste yaşadığımız ülke krizlerinin tam da ortasında gerçekleşiyor. Belki de zor şartlar insanlar gibi firmaları da kamçılıyor ve onları uluslararası pazara doğru zorunlu sürüklüyor, ya varsın, yada öl. Koşmayana ekmek yok misali. 

 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak