Prolemn’den Kastamonu’ya..

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Prolemn’den Kastamonu’ya..

12-07-2016
Prolemn’den Kastamonu’ya..
1989 Romanya Devrimi’nden sonra, ’’IFET’’ Reghin firmasi devlete bagli ozel bir kurulus olan Prolemn isminde yeni bir firmaya donusturuldu. O zamanlar bu fabrikada panel, kereste, cila, kaplama ve kontrplak uretimi yapiliyordu

1998 yilinda bu firma, cok miktardaki borclarini ve calisanlarinin maaslarini odeyemeyecek kadar kotu bir duruma dustu ve sonrasinda ozellestirme kararialindi. Basarisiz bircok ozellestirme girisiminden sonra, Temmuz 1998 de, hukumet ve Kastamonu Entegre temsilcileri arasinda mutabakat saglandi. Gelecek sekiz yil boyunca en az 70 milyon dolar yatirim yapma taahhutuyle Turk firmasi, Prolemn’in %98 ini satin aldi.

 

Bu satinalma gerceklestikten hemen sonra yeni yonetim bir yatirim programi hazirladi ve mevcut hatlarin (kontrplak, panel ve kereste fabrikalari) iyilestirmesine, otomatik kurutma sisteminin kurulmasina karar verildi.

 

Buna ek olarak yeni yonetim, Amerika ve Guneydogu Asya’da cok popular bir urun olan, Avrupa Kitasi’nin ilk Doorskin fabrikasi yatirimina 1999 yilinda karar verdi. Doorskin fabrikasi, tamamiyle bilgisayarla yonetilen son teknoloji makineleri ile 2001 yili sonlarina dogru devreye alindi. Bu ilk yapilan hatta, hala yuksek kalite doorskin uretimi yapilmaya devam edilmektedir. 2006 yilinda yapilan yeni yatirimla Prolemn, HDF kapi yuzu sektorunde dunyada cok onemli bir noktaya geldi.

 

Takip eden yillarda da Prolemn, musterilerin farkli ihtiyaclarini karsilamak icin yuksek kalitede uretim yapmaya devam etti. Bu kapsamda, 2003 te Kalite Yonetim Sistemi kuruldu ve ISO 9001 sertifikasi kisa zamanda alindi.

 

Agac isleme konusundaki geleneksel tutum, Kastamonu Grubu’nun onemli mali potansiyeli ile birlesince, pazardaki gelismeler ve ihtiyaclar temel alinarak genis yelpazede uretimler yapildi. 2009 – 2010 yillarinda, kaplama, kontrplak ve kereste fabrikalari kapatildi; musteri talepleri dogrultusunda 2012 de ham ve melaminli yonga levha tesisleri yatirimlari yapildi.

 

Grup politikasi uyarinca, ‘’Kastamonu’’ markasini global anlamda yayginlastirmak amaciyla, Nisan 2012 de Prolemn SA ismi, Kastamonu Romania SA olarak degistirildi. Markalastirma stratejisi uygulamasi ile, 2012 den itibaren Reghin’de uretilecek tum urunlerin, Kastamonu Romanya markasi adi altinda ic ve dis pazarda satilmalarina karar verildi.

 

Dunya pazarlarindaki Reghin’de uretilen urunler

 

Bugun Kastamonu Romanya’da, 500.000 m3/yil kapasiteli yonga levha tesisi, toplam kapasitesi 20.000.000 m2/yil olan iki adet melaminli levha uretim hatti, 50.000.000m2/yil kapasiteye sahip emprenye tesisi, 200.000 adet/yil kapasiteli tezgah uretim tesisi, toplam kapasitesi 17.000.000 adet/yil olan iki adet doorskin uretim hatti ve 35.000 adet/yil kapasiteli kapi paneli uretimi tesisi bulunmaktadir.

 

Kastamonu Romanya’da uretilen ham yonga levhanin kalinliklari 8 – 40 mm arasinda degismektedir. Bu tesiste uretilen ham levhalar, gerek direkt piyasada satilarak, gerekse melaminli levha uretilerek degerlendirilmektedir. Ham levhalar icin en onemli pazar, Romanya ic piyasasi ve komsu ulkelerdir. Ham levhalar genellikle mobilya (koltuklarda, dosemelik mobilyalarda vb), insaat ve paketleme endustrilerinde kullanilmaktadir.

 

Melamin kapli yonga levhalar, ham levhalarin yuzeylerinin, melamin recinesi ile emprenyelenmis dekoratif kagitlar ile belli sicaklik ve basincta preslenmesi ile uretilir. Kastamonu Romanya, 7 farkli yuzeyde 120 cesit dekor kagidi satisi yapmaktadir. Dekor koleksiyonu secimi yapilirken her cesit zevk goz onunde bulundurulmus; rustikten dogala, geleneksel agac desenlerinden fantazi dekorlara, tek renk dekorlardan yenilikci orijnal dekorlara kadar her tarz yaklasim koleksiyonumuza girmistir. Melamin levha satislarinda en onemli pazarlarimiz; Romanya, Macaristan, Moldova, Polonya, Italya ve Balkan ulkeleridir. Bu urun genelde mobilya sektorunde ve diger ic dekorasyon alanlarinda (cephe kaplamasi, ara duvarlar gibi) kullanilmaktadir.

 

Tezgah uretim hatti, fabrikamizdaki en genc tesisimizdir. 2014 yili Mart ayi sonunda uretime basladigimiz bu tesis icin 8 milyon Euro yatirim yapilmistir. Adindan da anlasilabilecegi gibi TECHNOTOP tezgahlar, saglamlik ve dayaniklilik ozellikleri acisindan cok kaliteli; mutfakta, banyoda, ofislerde ve daha bircok yerde kullanilabilecek muhtesem bir urundur. 70 farkli renk cesidi ile baslanan tezgah koleksiyonunda agac, fantazi ve duz renkler ile 7 farkli yuzey secenegi vardir. Tezgah koleksiyonunda secilen renkler ile melaminli yonga levha koleksiyounun, birbirlerini tamamlayacak sekilde olmasina dikkat edilmistir. Hem ic piyasada satimi, hem de ihraci yapilan tezgahlar, en fazla komsu ulkelere ve Turkiye’ye satilmaktadir.

yazar

Ayın yazısı

E-bülten için e-posta bırak