Paris Maison & Objet 2022 Paris

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Paris Maison & Objet 2022 Paris

30-04-2022
Paris Maison & Objet 2022 Paris
TASARIMCI GÖZÜYLE PANDEMİ SONRASI FUARLAR:HEVES BİLGİN :HVS Tasarım Pandemi sonrası Paris Maison & Objet 2022 izlenimlerimizi paylaşacağımız bu satırlarda fuarda gördüğümüz önemli tasarımları anlatmaya çalışacağız. İki yıllık pandemi sürecinde yapılamayan , Paris Maison & Objet fuarı Ocak 2022’de alışık olduğumuz haftasında yapılması planlanan Maison & Objet Fuarı, son olarak 2 aylık erteleme sonrası 23-28 Mart 2022 de ziyarete açıldı.

            Sabırsızlıkla beklenen fuar süreçlerinin yeniden başlaması biz tasarımcılar için büyük keyifti.   Ziyaret esnasındaki gözlemlerimizde; ziyaretçi portföyünde aynı sabırsız ve meraklı bakışları genel olarak görmek mümkündü.

  Katılımcı firmalara, üreten ve  ürün sunan firmalara tasarımcı gözüyle  pandemi sonucu kapanma sürecinin sektörümüze bir artısı olduğunu gözlemliyoruz; sakin, dingin, içe dönük geçen 2 yılda, sıkı bir yaratıcılık ve üretim zenginliğinin ortaya çıktığını daha ilk fuarda görebildik. Yani düşünmeye ayrılan sakin sürenin uzunluğu, yenilikleri ve farklılıkları ortaya koymuştur. Pandemi öncesi son yıllarda kolay, hızlı ve seri üretme, çabucak çıkan tasarımlar, yerini uzun uzun üzerinde düşünülmüş, ARGE’si tamamlanabilmiş, kişiselleştirilebilmiş ürünler ve tabii ki henüz taklitten uzak yeni fikirler doğurmuş. Paris Maison & Objet 2022’ye damgasını vuran bu eğilimdi.

 

             Renkler sınır tanımaz, formlar çeşitli ve bir akıma, zamana bağlı değil. Bazı işlerde sakin, soft, bazı işlerde çok renkli coşkulu… Her biri de kendine özgü, çok güzel ve izlenesi..! Ziyaretçiye sürprizler sunan sunumlar!

  Kapanma sürecinde, tüm sektörlerde olduğu gibi tasarımcıya da bakış açısını değişme fikrinin yerleştiğini bariz göstermiştir. Sağlığın, sürdürülebilirliğin, ön planda olduğu, yenidünya düzeni, çevreci üretim sürecini ve ürünleri ortaya çıkardı. Ham malzeme tercihleri, ham kumaşlar, doğal ve atık ağaçlar, taş ve metaller. Doğadan temin edilebilen, yenilenebilen, dönüştürülebilen, uzun ömürlü, zamansız ve mekânsız malzeme tercihleri ön plana çıktı. Tüm bu zenginlik ve yenilikler, stantlara ve sunumlara da yansımış. Recycle malzemeler üzerinde ürünlerin tanıtılması hedeflenmiş. Bu sunumları görmek dahi çevreci bakış açısının tasarım içine ne kadar çok yerleştiğini göstermekte bizlere…

  Durmanın, sakin düşünmenin, bol zamana sahip olmanın, geçtiğimiz iki yılda, tasarımcılara katkısı yadsınamaz. Bunu sadece bir fuarda net gördüğümüzü iddia edemeyiz. Ama sürecin değişiminin başladığını, dönemsel olarak, mobilya ve aksesuar üretimlerimize yansımalarını, bilinçli ve sağlıklı, sürdürülebilir, koruma bilinci ön planda olan, yeni sezonların bizi beklediğinin sinyalleri bu ilk fuarda verilmiştir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak