Pandemi sürecinde, İnternet alışverişlerinde mobilya ve dekorasyon ürünleri %95 arttı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Pandemi sürecinde, İnternet alışverişlerinde mobilya ve dekorasyon ürünleri %95 arttı

18-09-2020
Pandemi sürecinde, İnternet alışverişlerinde mobilya ve dekorasyon ürünleri %95 arttı
Dünya genelinde her yıl 15 milyondan fazla tüketici mobilya alışverişini internet üzerinden yapıyor. Türkiye’de Kovid-19 salgınıyla evde geçirilen süre artınca yılın ilk yarısında internetten yapılan ev-bahçe mobilya ve dekorasyon ürünü alışverişleri %95 arttı. Verilen siparişlerin %68’i taksitle yapılırken, ev dekorasyon ürünleri en çok taksite başvurulan ürün grubu oldu.

 

        Ticaret Bakanlığı tarafından 2020 yılı ilk altı ayına ait e-ticaret veriler açıklandı. Paylaşılan detaylı raporda, Türkiye’de e-ticaretin büyümesine dair genel ve sektörel pek çok istatistik yer aldı. Raporda öne çıkan sektörlerden biri de mobilya ve dekorasyon sektörü oldu. Mobilya ve ev tekstilini de barındıran ev-bahçe ürünleri önceki yılın aynı dönemine göre internet alışverişlerinde %95 oranında artarak 2,1 milyar liraya ulaştı. 

En çok ev dekorasyonunda taksit yapılıyor

Sektör bazında taksitli işlemlerin toplam oranına bakıldığında, ev mobilya ve dekorasyon ürünleri alışverişlerinde %68 oranında taksit yapıldığı görüldü. %45 ile beyaz eşya ikinci sırada yer alırken, %32 ile giyim üçüncü sırada yer aldı. Tüm internet alışverişlerinde ise taksitli ödemeler toplam ödemelerin % 26’sını oluşturdu.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak