Mobilya Sektörü’nün İlk Çeyreğinde Önemli Fuarlar Vardı

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mobilya Sektörü’nün İlk Çeyreğinde Önemli Fuarlar Vardı

10-05-2016
Mobilya Sektörü’nün İlk Çeyreğinde Önemli Fuarlar Vardı
Tasarım yarışmaları ve Uluslararası fuarlarla dolu dolu geçen bir ayı geride bıraktık. Bu yıl Milano’da gerçekleşen geleneksel I-Saloni Fuarı gerek katılımcıları gerekse de ziyaretçi profili, çeşitliliğiyle yine göz doldurdu. Türkiye’den bu yıl rekor düzeyden sayılacak otuzu aşkın katılımcı ve yüzlerce ziyaretçi alan I-Saloni fuarı her zamanki gibi otelleriyle ve alışveriş merkezleriyle, Milano’nun esnafına bayram havası yaşattı. Fuarlar, kongreler, festivaller hepsi de bugünkü ekonominin yeni dinamikleridir.

Ülkeler sadece sanayi üretimleri ve turizmleriyle gelişmezler, özellikle Türkiye’de, İstanbul ve Anadolu’nun pek çok kentinde   tüm insanlığın hikayesi yatıyor. Boğaz gibi iki kıtayı birleştiren bir kentte yapılacak etkinlikler buraya çok büyük katma değerler katar. Şüphesiz hiç yapılmıyor değil ama gerek kongre salonlarının gerekse de kültürel faaliyetlerin azlığı, uluslararası nitelikte olanların yetersizliği düşünülürse İstanbul için yapılacak çok şeyler olduğunu  görürüz.  Milano’da her Nisan ayında fuarla birlikte “Milanı Design Week” adıyla bir tasarım haftası da yaşar. Gündüz fuar salonları hınca hınç ziyaretçilerle dolarken, akşamları bu etkinlikler Milano sokaklarında tasarım atölyelerinde geç saatlere kadar sürer. Bu nedenle de yorucu olduğu kadar zevkli anlar yaşatır.

Mart Nisan ayları boyunca pek çok ülkede dergilerimiz dağıtıldı. Zor koşullara rağmen yayıncılık kulvarında 24 yılımızı geride bıraktık.  Geriye  baktığımızda binlerce röportaj, haber, araştırma dosyaları, fuar ziyaretleriyle sektörümüze önemli bir doküman ve arşiv ürettiğimizi düşünüyorum. Mobilya dergisinde bu sektörde var olan herkesin ufak da olsa bir hikayesi vardır ve biz onları geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Şimdiden kütüphanemizin yedi  rafı mobilya dergisinin arşiv ciltleriyle dolmuş durumda.  Onları digital ortama geçirerek tüm sektörle paylaşmayı düşünüyoruz.

İnternet sitemiz bir sektör haber portalına dönüştü. Her gün güncelleşen yeni haberleriyle bir sektör yayınından çok günlük gazete gibi takip ediliyor. Yeni ara yüzü ve geliştirilmiş yeni yazılımıyla sitemizi daha da güçlendirdik. Okurlarımızın haber ve araştırmalarını burada paylaşabilecekleri bloklar ekledik. Mobilya dergisi artık  App Store ve Google Play’da  dergilik olarak yayınlanıyor. Buradan reklam sayfalarına, şirket tanıtım videoları konabiliyor, sesler ve müzik efektleri eklenerek ayrıca firmaların sitelerine buradan linkler veriyoruz.  Mobilya dergisi Facebook sayfalarımızda fuarları online yayınlıyoruz

Bütün bunlar dergimizin müşterilerine ücretsiz hizmetleri olarak sürecek. Değişik sosyal medya kanallarından  çalışmalar yaparak  sektörümüze  daha fazla katma değer yaratıyoruz.  Bizi tüm sosyal medya kanallarımızdan takip edin sektörden anında haberdar olunuz. Olası kriz ve ekonomik durgunluklar farklı çalışma sistemleri geliştirmekle mümkündür.

Saygılarımla

Nesip Uzun

yazar

E-bülten için e-posta bırak