MIFF 2019’da MALEZYA, MUAR kentini DÜNYA MOBİLYA ŞEHRİ İLAN ETTİ

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MIFF 2019’da MALEZYA, MUAR kentini DÜNYA MOBİLYA ŞEHRİ İLAN ETTİ

05-10-2018
MIFF 2019’da MALEZYA, MUAR kentini DÜNYA MOBİLYA ŞEHRİ İLAN ETTİ
Güneydoğu Asya’nın en büyük endüstri fuarı olan Malezya Uluslararası Mobilya Fuarı (MIFF), kapılarını 8 -11 Mart 2019’da tekrar açacak.2018 yılında yaşadığı en büyük tarihi genişlemesinden bu yana, MIFF 25. yıldönümünde Malezya’nın mobilya ihracatının % 70’inin üst sıralarda yer aldığı, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Japonya, Avustralya ve 160 ülkeye denk gelen itici gücü Muar ile kutlayacağını bellirtti.

  Uzakkdoğuda Office segmenti ile MIFF, dünyanın en büyük pazar yeri olan Malezya ahşap ve panel mobilyası ve iş yeri çözümleri için en büyük tedarik merkezidir. 

“Muar faktörü MIFF'in en başından beri ayrılmaz bir parçasıydı.Miff  25. yıl dönümünü  kutlarken, Malezya’nın küresel mobilya ihracatçısı olarak yükselişinin öncüleri olan Muar mobilya üreticilerinin vizyonuna ve itibarlı saygınlığına saygı göstermek istiyor. Bu aynı zamanda MIFF’in Muar Mobilya Birliği (MFA) ile stratejik ortaklığını teyit etmek için de bir fırsat oldu. MIFF Genel Müdürü olan Karen Goi, ziyaretçilere heyecan verici bir deneyim yaşatmak için Miff 2019'da yeniliklerin, yüksek kaliteli işçiliğin ve en iyi tasarımın Muar'ın dikkat çekici karışımı olacak dedi.

Malezyalı katılımcıların yarısını oluşturan 200'den fazla Muar üreticisi, Malezya Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi (MITEC) ve Putra Dünya Ticaret Merkezi (PWTC) üzerinde birleşecek. MITEC'te  görevli Muar Hall'da bir ana küme olacak, diğerleri ise yaşam tarzı dekoru design Rena, MIFF Office ve Sofa  gibi küratörlü özel Salonlarda ve bölgelerde sergilenecek.

Karen Goi ‘’“MIFF, Muar'ın en son ürünlerini tek bir çatı altında görmek için harika bir  platform.  Muar'da ne tür mobilya alıcıları gelirse gelsin aradıklarını bulabilirler.  Daha büyük show, 2019'da daha fazla ürün ve en son koleksiyonlarla birlikte fuar alanını  maksimize etmek için geri dönüyoruz. MFA-MIFF stratejik ortaklığı 2013 yılından bu yana çok iyi çalışmıştır. Uluslararası alıcıların çeşitliliği mevcut ve yeni şirketlere gerçek iş fırsatları getirmektedir ve bu da Malezya'nın mobilya ihracatını her zaman arttırmakta ve global ağını genişletmektedir, ”dedi. .

Muar, Nisan 2018'de resmi olarak Malezya Mobilya Kenti'ne layık görüldü. Aynı zamanda, iki yıl içinde daha fazla fabrikayı barındıracak ve sanayiyi genişletecek 400 hektarlık bir Muar Mobilya Parkı kuruldu.  Mevcut sanayiyi daha fazla desteklemek için hükümet, üreticilerin rekabetçi bir hammadde tedarikine erişmelerine yardımcı olmak amacıyla Temmuz 2017'de kauçuk ihracatını daha önce yasaklamıştı. Mobilya sektöründe Üretim, kalite ve verimliliği hızlandırmak ve üretime yönelik   otomasyonu teşvik etmek amacıyla kredi teşvikleri de tanıtıldı

Muaar’ın mobilya mirası köklerini 80'li yılların başına kadar ahşap tabanlı bir yazlık endüstrisi olarak sunmaktaydı. . On yıllar boyunca küçük kasaba, 700 fabrika ile rekabetçi bir küresel oyuncuya dönüşmek ve her ay denizaşırı ülkelerde 6.000 - 7.000 konteynır taşıması noktasına kadar yükseldi. 

MIFF 2019, bu yıl,  Malezya ve diğer Asya mobilya üreticilerinin tahmini 650 tedarikçisini konuk edecek. Alıcılar, bu nedenle  yeni ürün yelpazesini ve daha fazla tedarikçiyle beklenen ağı kurmak  için daha fazla zaman harcayacaklar

2018 yılında MIFF Fuarı  % 25 ile 100.000 m2 arasında genişledi.   625 katılımcı ve 20.000 ziyaretçiyi çekerek 984 milyon ABD doları tuttu.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak