MIFF 2019 bu yıl iki PWTC VE MİTEC’te olmak üzere 2 büyük fuar alanında gerçekleşti.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MIFF 2019 bu yıl iki PWTC VE MİTEC’te olmak üzere 2 büyük fuar alanında gerçekleşti.

04-05-2019
MIFF 2019 bu yıl iki PWTC VE MİTEC’te olmak üzere 2 büyük fuar alanında gerçekleşti.
8-11 Mart 2019 tarihleri arasında Malezya başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşen ve bu yıl 25.’si yapılan mobilya fuar 14 ülkeden 600 katılımcı ile gerçekleşti. Fuar 2 farklı fuar alanında Malezya uluslararası fuar ve ticaret merkezi (International Trade and Exhibition Centre (MITEC) ve Putra World Trade Centre (PWTC) ’te gerçekleşti.

Dünya genelinde de önemli bir ahşap tedarikçisi durumunda olan Malezya doğal ahşap mobilyanın da önemli merkezlerinden biridir. 2018 yılında 9.83 milyar RM mobilya ihracatı gerçekleştiren Malezya’nın Mobilyadaki başlıca ihracat kalemleri, Ahşaptan mamul Ahşap mutfak mobilyaları, oturma grubu mobilyaları, metal mobilyalardır. İhracat yaptığı başlıca ülkeler ise, USA, Singapur,Japonya, Avusturalya ve İngiltere’dir. 2019 yılının ilk ayında gerçekleşen ihracat rakkamı ise 942.7 milyon RM dir. Bu rakkam 2018 yılının ocak ayına göre %9.9 luk bir büyüme göstermiştir. 
Türkiye’den katılımın olmadığı Mif fuarı  Asya’nın Çin’den sonra en önemli etkinliklerinden biridir. Ekin yayın grubu olarak 2003 yılından bu yana düzenli olarak izlediğimiz ve dergimizin bu sayfalarından anlattığımız  Miff fuarı ve malezya’dan Türkiye’ye önemli bir sert ağaç ithalatı ile ahşap mobilya ithalatı gerçekleştirilmektedir. 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak