Mayıs’ın gelişi Nisan’dan belli olur,

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Mayıs’ın gelişi Nisan’dan belli olur,

08-05-2017
Mayıs’ın gelişi Nisan’dan belli olur,
Mart ay’ı özellikle yurtdışı ayağında çok yoğun seyahatler ve sektörel etkinliklerin doruğuna çıktığı bir ay oldu. Milano mobilya fuar’ı, Dubai, Malezya-Kuala Lumpur, Jakarta, Çin CIFF fuarlarının çoğu Mart ayı içinde gerçekleşti. Nisan ayında gerçekleşen I-saloni Milano Del Mobile ise tam bir mobilya şöleni gibiydi. Bu kadar fuarın içinde yer almak ya da hepsine gitmek bir firma için hem büyük bir ekonomik yük, hem de zaman gibi çok değerli bir yaşam hazinesini israflı kullanmamak olur . Haliyle burada da seçici olmak, ihtiyaçlar ve öncelikler tesbiti yapmak zorunluluğu doğuyor. Ancak bir yayıncı iseniz yine de böyle bir lüksünüz olmuyor ve bir şekilde bu fuarların tümünü izlemek, onlarla ilgili izlenimlerinizi sektöre ulaştırmak durumundasınız.

Ekin yayın Grubu olarak Mart ayında yaşadığımız  bizler ve ülke temsili anlamında çok önemli bir olay da   2 yıldır temsil ettiğimiz, IAFP (international alliance furniture  publication) başkanlığını Kuala-Lumpur’da Miff organizasyonu altına düzenlenen IAFP 20. Yıl seromonisiyle Rus meslektaşıma devretmemdi. IAFP, mobilya sektöründe dünya genelinde her ülkeden bir yayının temsil edildiği uluslararası tek yayın organizasyonudur.

       Türk mobilya ve imalat sanayi bu konuda gerçekten de çok başarılı. Yönünü uluslararası pazara çevirmiş ve o ülke senin, bu kıta benim, dur durak bilmiyor. Kah Amerika’da kah, Asya kıtasının bir ucunda kah Afrika’da adı sanı bilinmeyen ve haritalarda dahi zor bulunan ülkelerde ürünlerini pazarlıyor. Mayıs ayına girdik, bu ay üç önemli sektör fuarı var. Bunlardan İnterzum Köln fuarı, mobilya yüzey malzemeleri ve aksesuar ürünlerinin en büyük show alanı. Bu yıl rekor bir sayı ile 135 Türk firması fuara standlarıyla katılıyor. Bu haliyle ülke katılımı bazında Almanya’dan sonra ikinci büyük katılım sağlayan ülke Türkiye. Bu sayının iki katı kadar firma da bu fuarı ziyaret edecek. Aynı şekilde Ligna Hannover fuarında gerek distribütörlük şeklinde, gerekse de doğrudan katılım yoluyla pek çok Türk ahşap işleme makine imalatçı firmamız fuarda olacaklar.  Bizler de Ekin Yayın Grubu olarak gerek İnterzum’da, gerekse de Ligna fuarında yer alarak burada Furniturk ve Mobilya dergilerimizi dağıtacağız. İstanbul’da ise Yapı fuarı var. Türkiye gibi yapı sektörünün pek çok sektör için lokomotif durumda olduğu bu sektörden, mobilya firmalarımız kapı, pencere, dekorasyon, parke zemin malzemeleri, proje uygulamaları ve aksesuar ürünleriyle yer alacaklar. 
      Ülke olarak çok önemli günlerden geçiyoruz. Bir ay boyunca bu kadar yoğun tempo içinde bir de referandum yaşadık. Sanayici ve yatırımcı beklentiler içinde ’ne olacak?’ diye yatırımlarını öteledi. Gelinen noktada artık bütün bu durgunluğun üretime yatırıma ve yatırım için gerekli güven ilişkilerine dönüştürülmesi zamanı gelmiştir. Ülke gerilimleri zıtlıkları, ötekileşmeleri kaldıracak durumda değil. Buna en çok da ülkeyi yönetenlerin dikkat etmesi gerekiyor. Kaynayan bir bölgede yaşadığımızı unutmadan barış dilini kullanmak durumundayız. 
Saygılarımla
Nesip uzun

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak