Malezya 23. Uluslararası mobilya fuarı artan ziyaretçi ve katılımcıyla gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Malezya 23. Uluslararası mobilya fuarı artan ziyaretçi ve katılımcıyla gerçekleşti

05-05-2017
Malezya 23. Uluslararası mobilya fuarı artan ziyaretçi ve katılımcıyla gerçekleşti
Uzak doğu Asya’nın en önemli mobilya fuarlarından olan ve bu yıl 23. Düzenlenen MIFF 2017 543 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl gerçekleşen fuar bir önceki fuarla kıyaslandığında %12’lik bir büyüme gerçekleştirmiştir. Putra World Trade Centre Fuar ve Kongre merkezinde 80.000 m2 kapalı alanda gerçekleşen fuar son kullanıcıya yönelik muazzamel yapımı ahşap mobilya üretimleri ve birbirinden ilginç tasarımlarıyla göz doldurdu.

Açılış seromonisi   Malezya Ormancılık sanayi ve endüstrisi bakanı Datuk Seri Mah Siew Keong tarafından gerçekleştirilen fuarın ilk günü geniş bir protokol tarafından da ziyaret edildi. Fuarın en önemli yabancı konuklarından biri de İAFP uluslar arası mobilya yayıncıları birliğiydi.  14 ülke yayıncı kuruluşun bir araya gelerek kurduğu ve Türkiye’den Ekin yayın grubunun on yıldır üyesi olduğu IAFP  Fuarın özel basın konuğuydu.  Fuarın ilk günü İAFP’nin 20. Yıl Genel kurulu yapıldı ve 2015-2016 yılları arasında İAFP’nin 2 yıllık başkanlığını yürüten Ekin Yayın Grubu Malrezyanın Başkenti Kuala Lumpur’da başkanlık görevini gerçekleşen bir genel kurulla  Mebelny Biznes magazine’den  Rus meslektaşı  Artem Vasiliev’e devretti. Aynı günün akşamı İAFP onuruna özel bir yemekli toplatı organize edilerek İAFP üyelerine onur plaketleri takdim edildi. Açılış konuşmasında Miff YK Başkanı Datuk’ Bizim fuar katılımcılarımız çok aktif ve sürekli yeni tasarım ve trendlerin peşinden koşan çılgın üretici ve yatırımcılardır. Onlar durmaksızın yeni şeyler üretmenin heyecanlarıyla burada müşterileriyle her yıl buluşurlar, MİFF’in bu güzel buluşmasına hepiniz hoş geldiniz, hepinize verimli ve güzel bir ticari show diliyorum. Miff bundan sonra da Güneydoğu Asya fuarlarının global bir merkezi olarak liderliğini sürdürmeye devam edecek ve ticari hareketliğin ana pazarı olacaktır.‘’ dedi. 

UBM Asya adına konuşan Mr. M Gandhi , Miff’in 2017 de %20 daha büyüyerek 140 ülke ve bölgeden 6000’i uluslar arası satınalmacı olmak üzere 20.000 ziyaretçi ile önemli bir çekim merkezi olmuştur ‘ dedi.

Bu yıl inşaatı biten  yeni MİFF fuar alanı Malezya uluslar arası Fuar Merkezi (MITEC) and PWTC  gelecek yıl    tek alanda 80.000 m2 üzerinde modern bir fuar kompleksi  olarak hizmet verecek. Fuarın 3. Günü ziyaret ettiğimiz yeni fuar alanı yine kent içinde ve Putra World Centre’den 10 dakika mesafede bir alanda kurulmuş. Gerek dış görünüşü gerekse de iç dizaynı ile mükemmel bir tasarım. 2018 yılına Miff organizasyonu burada gerçekleşecek ve katılımcılar gezilmesi  daha rahat bu mekanda yorulmadan daha çok standı gezme imkanı bulabilecekler. Şu anda 14’e yakın ufak salonda  iki ayrı yerde gerçekleşen MİFF fuarı böylece bir komplex içinde daha başarılı bir sunum gerçekleştirecektir. 

Fuarın Miff başkanı, Datuk  Dr, Tan Chin Huat ve Karen Goi’nin Açılış konuşmaları ile sürdü.  Açılış sonrası basın turu gerçekleştirilerek, ürünler  ve katılımcılar uluslararası basına tanıtıldı.  MIFF 2017 de bu yıl Stratejik partnerler olarak, Malezya Mobilya birliği , Çin pavlionu, Taiwan  holü ve Kore , Endonezya olmak üzere  uzak doğudan 100 şirket ürünleriyle Miff fuarında yer aldılar.  Bu yıl ayrıca Japonya , Almanya, İtalya, Belçika ve Hindistandan ziyaretçi delegasyonları yer aldı.

Malezya’nın en büyük ihracatçı firmaları bu yıl yine fuardaydılar. Güneydoğu Asya ve diğer ülkelerden önemli oranda satınalmacılar ithalat ve ihracatçılar beklendiği gibi fuardaydılar. Bu yıl 200’ün üzerinde genç yetenek ürünlerini tanıtmak  amacıyla MİFF mobilya tasarım yarışmasına katıldı ve ürünlerini sergiledi.   

Fuar boyunca pek çok panel ve  etkinlik gerçekleştirildi.

Malezya Ağaş ürünleri açısından dünyanın en önemli üretim merkezlerindendir. Sadece ahşap mobilya olarak değil aynı zamanda dünya sert ağaş sektörü  olarak da büyük bir öneme sahiptir. 2016’da  Malezya mobilya üretiminde ihracat %4.2 artarak 2015 te 9.14 milyar  RM ‘den 9.53 milyar RM ye yükselmiştir. Toplam üretimin ise %80’i ihracat yapılmaktadır. Bu sektör aynı zamanda önemli bir istihdam alanıdır. Ve günümüzde 160 Ülkeye ihracat yapılmaktadır.  Malezya bu uluslar arası ticaret zinciri içinde  dijital ekonomiyi çok iyi bir şekilde analiz ederek internet ekonomi bakanlığı  kurup Alibaba.com portal  ile partnerlik  ilişkileri oluşturmuştur.  

Fuar son günü ise 500’e yakın katılımcının bulunduğu büyük ve eğlenceli showların yer aldığı özel bir buyer night gecesiyle  kapanışını gerçekleştirdi.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak