MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI

27-04-2018
MALEZYA ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI
Büyük show’a yüksek not

Güneydoğu Asya’nın önde gelen global mobilya tedarik platformunda katılımcılar ve alıcılar için güçlü bir sunum gerçekleşti.

 

KUALA LUMPUR’da , 8 Mart 2018’de başlayan ve sonraki dört gün boyunca da önemli bir alıcı grubunu katılımcı firmalarla buluşturan  Malezya Uluslararası Mobilya Fuarı (MIFF), bu yıl yeni Malezya Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi'nde (MITEC) Putra Dünya Ticaret Merkezi'nde ziyaretçi ve katılımcılarını ağırladı.   

 

Bu yıl 13 ülkeden 625 katılımcının rekor sayıda yeni ürün ve yeni koleksiyonlarıyla katıldıkları fuar alıcıların da büyük ilgisini çekti.

 

UBM Malezya tarafından düzenlenen fuar, yeni fuar alanıyla birlikte bu yıl  100.000 m2 büyüklüğe ulaşarak % 25 daha büyüyerek Güneydoğu Asya'nın en büyük mobilya tedarik merkezi  haline geldi.

 

Güçlü ticari ilişkiler oluşturmada   köklü bir üne sahip olan MIFF 2018, yeni katılımcıların ve alıcıların toplam varlığının üçte birini oluşturan ekstra hız kazandı. Daha büyük fuar alanı, tasarım kalitesi ve iş fırsatları yaratmaya yönelik yeni girişimlerin başlatılması için katılımcı ve alıcılara önemli bir fırsat yarattı.

 

Bu tasarım, konseptinde  80 üst segmentte Malezyalı şirketin ve MIFF Timber Mart'ın küratörlüğünü yaptığı designRena. Başarılı çalışmalara imza attı. Millennials @ Design galerisindeki genç tasarımcılar, başarılı satışlar ve alıcılardan büyük ilgi gördü. Galeri, MIFF'in 2010 yılında başlattığı MIFF Mobilya Tasarım Yarışması'ndan gelen genç tasarımcıların yaratıcı yeteneklerini desteklemek için gösterdiği  çaba görülmeye değerdi.

 

MIFF Genel Müdürü Bayan Karen Goi şunları söyledi: “Bu yıl gerçekleşen fuarda MIFF’in küresel konumunu bir kez daha pekişti  ve verimli bir tedarik merkezi olarak kendini Kanıtladı. Biz yeni katılımcıları, alıcıları ve daha fazla ürünü fuarımıza çekmeye çalışıyoruz. Bu da daha güçlü ve başarılı bir sunum demektir.

 

Genellikle, katılımcılar mutlular, Afrika ve Güney Amerika'dan daha önce karşılaşmadıkları pazarlardan ekstra iş temin ediyorlar. Birçoğu, MITEC ve PWTC'de daha fazla ürün lanse etmek ve gelecek yıl sunumlarını büyütmek için daha büyük stantlar istediklerini belirtti. MIFF'in 25. yıldönümü olan 2019'da daha da iyi bir fuar için onlara daha fazla müşteri odaklı ve tasarım odaklı programlara bakacağız. ”

 

MIFF 2019, bu yıl piyasaya sürülen “Design Connects People” temasıyla yine aynı mekanlarda 8-11 Mart tarihleri arasında yeniden faaliyete geçecek.

 

Güneydoğu Asya'daki en büyük uluslararası mobilya buluşma yeri, MITEC'te 18 salon ve Putra Dünya Ticaret Merkezi'nde (PWTC) 18 salonun birleşmesiyle % 25 bir büyüme ile Fuar alanı toplamda 100.000 m2 arasında bir büyüme gösterdi.

 

“Design Connects People” temasıyla uyumlu olarak, MIFF 2018, Malezya ve uluslararası tedarikçiler tarafından daha fazla yeni ürün fikri ve koleksiyonunu bir araya getiriyor ve ticaret zemininde tasarım kalitesi ve yeni iş fırsatlarını vurgulamak için canlı olarak hazırlanmış unsurları bir araya getiriyor.

 

Uluslararası alıcılar ve birbirini takip eden yıllarda satış yapan genel satış organizatörü ile UBM Malezya, üçüncüsü yeni katılımcıların ve 135 ülkeden ön kayıtlı katılımcıların% 34'ü ilk kez gelen katılımcılardan oluşuyor.  Dört günlük süre içinde 940 milyon dolar satış rekoru kırıldı.

 

MIFF Kurucusu ve Başkanı Datuk Tan Chin Huat hoş geldiniz sözleriyle başladığı açılış konuşmasında

“Daha büyük fuar alanı daha büyük avantajlar getiriyor. MIFF artık ürünlerimizi sergilemek ve alıcıları daha rahat bir hale getirmek için katılımcılarımıza daha yenilikçi yollar sunabilir. MIFF 2018'in kendileri için sadece üretken bir deneyim olmayacağına inanıyorum, ancak Bu fuar, Güneydoğu Asya'da her yıl mobilya pazarını ziyaret etmesi ve Malezya mobilyası için en büyük ihracat platformu olması gereken ölçütleri daha da yükseltecek ”dedi

 

Malezyalı üreticiler tarafından üretilen ahşap mobilyalar da dahil olmak üzere geniş kapsamlı ev ve ticari ürünlerin yanı sıra Çin, Tayvan, Endonezya, Hong Kong, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Vietnam, Tayland'dan uluslararası katılımcılara özgü farklı malzemeler ve tasarımlar için tamamlayıcı ürünler bulunmaktadır. Türkiye, Singapur ve Amerika Birleşik Devletleri de bu fuarın bu yılki misafirleriydiler. Bu haliyle de Miff ziyaretçileri bu yıl farklı kültürlere özgü farklı ürün ve tasarımları da görme imkanı elde ettiler. Bu yıl Miff Fuarına katıan Türkiye’den Çilek Mobilya genç mobilya grubunda Gold Avard ödülü alarak başarılı bir çalışma gerçekleştirdi.

 
yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak