Live.HOMAG: Dijital dönüşüm konseptleri

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Live.HOMAG: Dijital dönüşüm konseptleri

10-09-2021
Live.HOMAG: Dijital dönüşüm konseptleri
kenar bantlama makineleri ve çift uçlu zıvanalarKenar işleme: her üretim seviyesine uygun konseptler. HOMAG kenar bantlama makineleri Live.HOMAG’da canlı olarak sunulacak. Farklı üretim konseptlerinde hücre çözümleri olarak entegre edilmiştir. EDGETEQ S-380 serisi, LOOPTEQ O-300 dönüş konveyörü ile birleştirilmiştir. EDGETEQ S-500, portallı LOOPTEQ O-600 dönüş konveyörüne sahiptir. Ortaya çıkan optimize edilmiş iş parçası geri dönüş akışı, yalın ve verimli bir üretim sürecinin temelini oluşturur.

LOOPTEQ O-300'lü EDGETEQ S-380: mükemmel kenarlar:

 Keskin ve küt açılı parçalar, uzunlamasına oluklu veya menteşe delikli iş parçaları, 8 ila 60 mm iş parçası kalınlıkları, hassas yüzeyler ve çok daha fazlası, 8 ila 18 m/dak besleme hızında kenar bantlama makinesi kullanılarak optimum şekilde işlenebilir .

EDGETEQ S-380, bir derz düzeltme ünitesi, QA65N uygulama ünitesi ve kullanımı kolay PUR eritme ünitesi sayesinde 2,5 ila 4 kg/saat arasında mükemmel tutkallı bağlantılar için iyi bir donanıma sahiptir. Son işleme, HL61 iki motorlu kesme ünitesi, MS40 çok kademeli kırpma ünitesi, MF60 çok fonksiyonlu kırpma ünitesi, MZ40 çok kademeli profil sıyırıcı ünitesi ve tutkallı derz sıyırıcı, temizlik maddesi bitirme üniteleri ile gerçekleştirilir. püskürtme ünitesi ve parlatma ünitesi. İki motorlu çok fonksiyonlu profil kesme ünitesi ve flexTrim değiştirme cihazı, mükemmel köşe işleme için hassas ayar seçenekleri sunar. K-taban işlevi, ham panel köşelerinde kenarların profil kırpılmasına da izin verir.

LOOPTEQ O-300 dönüş konveyörü ile kombinasyon, kenar bantlama makinesinin üretkenliğini artırır ve iş parçasının boyutuna bağlı olarak vardiya başına 300 ila 500 işlenmiş parça çıktısı elde edebilir. LOOPTEQ O-300 dönüşü, küçük ve hafif iş parçalarından büyük ve ağır parçalara kadar çok çeşitli parçalar için idealdir. Üniteler sezgisel olarak kontrol edilir ve parametreler, 24 inçlik çoklu dokunmatik sistem olan powerTouch kullanılarak girilir.

LOOPTEQ O-600 ile EDGETEQ S-500: seçici müşteriler için boyutsal olarak doğru iş parçaları.

EDGETEQ S-500 kenar bantlama makine serisi, daha önce yalnızca üst düzey makine serileri için mevcut olan WZ14 iş parçası besleme sistemine sahiptir. WZ14'ün uzatılmış itme mandalları, iş parçalarını üst silindir basınç ünitesinin altında güvenli bir şekilde yönlendirir. Hareketli kızak, doğru açıları elde etmek için bir ön koşul olarak hassas paralel kesimler sağlar. Bu, kaba kenarlı iş parçalarının bile mükemmel şekilde işlenebileceği anlamına gelir.

EDGETEQ S-500, yatay ayar yoluyla MDF'nin profillenmesini de sağlayan bir derz düzeltme ünitesine sahiptir. Tutkallama ünitesi, QA65P uygulama ünitesi ile birlikte program kontrollü, otomatik tutkal dağıtımı ile etkileyicidir. Bu, zamandan tasarruf sağlar ve çok çeşitli malzeme ve sık değişim olduğunda üretim sürecini sağlar. Makinedeki boşaltma işlevi aynı anda farklı yapışkan renklerinin veya EVA ve PUR'un esnek seçimini sağlar.

Üç profil teknolojisi, üç profil ve pah arasında otomatik olarak geçiş yapmak için de kullanılabilir. Kısa kurulum sürelerine ek olarak, MF21 çoklu düzeltme ünitesi, FK3 profil düzeltme ünitesi ve MN21 çoklu sıyırıcı bıçak ile en yüksek seviyede tekrarlanabilir kalite elde edilir. FK30 profil kesme ünitesindeki yuvarlanan yan izleme sayesinde olası parlak işaretler önlenirken, izleme silindiri, postforming paneller gibi öğelerin çapraz işlenmesi sırasında kolay ve hızlı bir şekilde ayarlanabilir.

Ayrıca SF21 standart düzeltme ünitesi kanal açma, yiv düzeltme ve profil işleme için de kullanılır. Herhangi bir ek işlem adımı olmadan tek bir geçişte verimli üretim garanti edilir. Bu durumda ve diğer tüm iş akışlarında olası plastik talaşlar parazit olacaktır. Bu nedenle pnömatik talaş sökücü, profil sıyırıcı tarafından işlendikten sonra talaşların güvenli ve otomatik olarak çıkarılmasını sağlar. Otomatik kontrol, koruyucu filmli ve koruyucu filmsiz iş parçaları arasında geçiş yapmak için de doğru terimdir: Bu, FA20 Basic yapıştırıcı derz sıyırıcı üzerindeki çizginin otomatik hassas ayarıyla sağlanır.

EDGETEQ S-500'ün bir parçası olan LOOPTEQ O-600 portal dönüş konveyörü, iş parçası dönüş ve istifleme sistemi olarak çok yeteneklidir. Akıllı otomasyon, yüksek performanslı, birbirine bağlı malzeme akışının temelini oluşturur.

Bu, vardiya başına 800 ila 1000 parçanın işlenebileceği anlamına gelir. İş parçaları hareket ettirildiğinde tanımlanan dönüş ile süreç odaklı bir dönüş gerçekleştirilir. Biten iş parçaları çıkarılabilir veya istiflenebilir.

Kenar bantlama makinesi ve hücre powerTouch2 üzerinden kontrol edilir. woodCommander yazılımı, kenar bantlama makinesindeki esnek kenar sırasını kontrol ederken, woodFlex yazılımı tüm hücreyi barkodla kontrol eder. Ve en iyi şey? Zengin işlevlere sahip olmasına rağmen, işlem basit kalır. Bu nedenle üretkenlikteki bir artış neredeyse kendi kendini açıklayıcıdır.

TENONTEQ D-500: mobilya üretimi için çift uçlu zıvana.

Yeni HOMAG çift uçlu zıvana, TENONTEQ D-500, bir tıklama sistemi ile mobilya montajı için koşulları yaratır. Bu sektörde, HOMAG, sağlam ve hassas makine teknolojisini ve zemin üretimindeki tıklama profilleri konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimini kullanır.

Mobilya tıklama sistemi dünyasına giriş: zeminden mobilyaya.

Aletler, vidalar, dübeller veya bağlantı parçaları olmadan mobilyaları hızlı ve kolay bir şekilde monte edin: Yüksek derecede sağlamlık ve kaliteyi korurken bu mümkün mü? Çözüm, daha sonra basit bir sökme işlemine de izin veren mobilya tıklama sistemidir.

Konsept, tıklama sistemlerinin uzun süredir kurulduğu döşeme sektöründen geliyor. İsveçli şirket Välinge, klik zeminlerde öncü olarak kabul edilir ve şimdi mobilya yapımı için bir klik sistemi de sunmaktadır. 25 yılı aşkın bir süredir HOMAG, karmaşık zemin tıklama profilleri için çeşitli performans sınıflarında makineler geliştirmekte ve inşa etmekte ve tüm tıklama profilleri lisans verenleriyle birlikte çalışmaktadır. Bu nedenle, yapılacak bariz şey, mobilya için uygun bir makine geliştirmekti.

Çift uçlu profil oluşturucular - kompakt, çift taraflı format makineleri - sağlamdır ve mükemmel şekilde uyarlanmış üniteler kullanarak yüksek düzeyde performans ve üretim hassasiyeti sağlar. HOMAG, Live.HOMAG'da mobilya tıklama profilleri için giriş seviyesi çift uçlu profil oluşturucuyu tanıtacak ve Välinge ile işbirliği içinde bu teknolojinin olanaklarını gösterecek. Buna ek olarak, HOMAG tüm mobilya üretim süreçlerine aşinadır, tüm süreç zinciri için makineler sunar ve ayrıca kenar bantlama makineleriyle bağlantılı olarak mobilya çıtaları için çift uçlu profil oluşturucular üretebilir.

Live.HOMAG'daki çift uçlu profil oluşturucu, bağlantı ve oluk düzeltme ünitelerinin yanı sıra, geçme sisteminin plastik yaylarını oluklara yerleştiren özel bir ünite olan yerleştirici ile donatılmıştır. TENOTEQ D-500 ile işlenen zeminler, yan duvarlar, üstler ve arka duvarlar gibi mobilya elemanları zaten biçimlendirilmiş veya kenarları var. TENONTEQ D-500 daha sonra bireysel elemanları profiller ve yivler açar, onlara çentikler sağlar ve plastik yayları birleştirir. Elemanlar daha sonra basitçe birbirine bağlanabilir, plastik yaylar kullanılarak kilitlenebilir ve stabilite için bir arada tutulabilir. Gerektiğinde mobilyalar aynı kolaylıkla demonte edilebilir.

Resim 3: Live.HOMAG'da EDGETEQ S-380 kenar bantlama makinesi ve LOOPTEQ O-300 dönüş konveyörü.

Resim 4: EDGETEQ S-500'de yeni olan WZ14 iş parçası besleme sistemi.

Resim 5: Tıklamalı mobilyalar için yeni TENONTEQ D-500 çift uçlu zıvana.

   Live.HOMAG: panel bölme testereleri

Panel bölme testereleri: S'den XXL'e.

Üretim gereksinimlerinize en uygun testere hangisi? HOMAG testereleri, kalifiye işçi sıkıntısı olduğunda ne gibi destek sağlar? Ve uçtan uca veri entegrasyonunun planlama işi ve malzeme depolamadan kesme ve istiflemeye kadar nasıl bir rolü var? Bu ve diğer sorular Live.HOMAG'da yanıtlanacak.

Kesmede maksimum verimlilik ve esneklikle birlikte kolay makine kullanımı - bu güçler HOMAG testerelerini daha da etkileyici kılıyor. CADmatic 5 makine kontrolörü ve bulut optimizasyon çözümü olarak intelliDivide veya yerinde optimizasyon çözümü olarak Cut Rite kullanma seçeneği ile tam donanımlı.

Horb ve Holzbronn'da müşteriler, S'den XXL'e kadar olan panel testere boyutları hakkında her şeyi öğrenecekler. Tekli testereler (SAWTEQ B-130 ve SAWTEQ B-200) veya testere hücreleri (STORTEQ S-200 depolama sistemli SAWTEQ B-300 veya robotik SAWTEQ B-300 flexTec ve SAWTEQ B-320 flexTec), temel ekipman veya özelleştirilmiş ekstralar: HOMAG, müşterilerin panel kesme siparişlerini daha fazla esneklikle, daha hızlı ve daha ekonomik olarak nasıl işleyebileceklerini gösterir. Odak noktası sadece kesme değil, aynı zamanda yukarı ve aşağı akış süreçlerini basitleştirmek, böylece parçaların düzgün akışını optimize etmektir. Akıllıca entegre edilmiş HOMAG yazılım çözümleri aynı zamanda yalın süreçler ve maksimum malzeme kullanımı sağlar.

SAWTEQ B-130: Başlangıçtan itibaren basitçe verimli.

SAWTEQ B-130 ile başlar. Çok daha hassas, verimli, ergonomik ve daha güvenli bir kesme işlemi sağlarken, iyi donanımlı bir kayar tablalı testereden biraz daha maliyetlidir. Bu, ileriye dönük çözümlerle birleştirilmiş kanıtlanmış teknolojilerle sağlanır.

3200 mm'lik standarda ek olarak, SAWTEQ B-130 artık isteğe bağlı olarak 3800 mm'lik bir kesme uzunluğuyla da mevcuttur. Bu, gerekirse daha büyük panel biçimlerinin giriş seviyesi testerede kolay ve rahat bir şekilde işlenebileceği anlamına gelir. Bir başka avantaj da, 3800 mm kesme uzunluğu ile SAWTEQ B-130'un otomatik besleme için Easy2Feed ile donatılabilmesidir. Bunu etkinleştirmek için arka makine masasına bir makaslı kaldırma tezgahı entegre edilmiştir. Bu, tüm panel paketleri ile arka makine alanından rahatlıkla yüklenebilir ve böylece daha iyi bir akışla daha hızlı prosesler sağlar.

     Sezgisel ve hatasız bir kesme işlemi sağlamak için SAWTEQ B-130, akıllı intelliGuide temel operatör kılavuzu ile zaten mevcuttur. Ayrıca müşteriler, SAWTEQ B-130 ve SAWTEQ B-200'ün LIGNA'da öne çıkan ürünler olmasını dört gözle bekleyebilirler. Çok fazla bir şey ortaya koyamasak da kesim daha da verimli olacaktır.

SAWTEQ B-300: depolama sistemi entegrasyonu ve intelliGuide profesyoneli.

Otomatik depolama sistemi entegrasyonuna sahip SAWTEQ B-300, bir adım daha ileri gidiyor. Müşteriler bunu, yüksek malzeme verimi ve ergonomi için çok sayıda ekstraya sahip eksiksiz bir versiyonda canlı olarak görebilecekler. Bunlar arasında STORETEQ S-200 otomatik depolama sistemi, panel etiketleme sistemine sahip entegre bir ön istifleme masası, Power Concept profesyonel, tam donanımlı intelliGuide profesyonel operatör yardım sistemi ve LITE istif ayırma modülü yer alır. Bu çözümler, optimum süreç akışı ve artan üretkenlik sağlamak için birlikte çalışır.

SAWTEQ B-300 flexTec: ağaç işleme atölyeleri için robot testere — verimli ve esnek.

Maksimum esneklik, ağaç işleme atölyelerinde en önemli becerilerden biridir: Öncelikle, mümkün olduğunca otomatik olarak işlenmesi gereken birçok parti boyutu 1 siparişi gündemdedir. Başka bir durum, bir pakette büyük parti boyutları ile seri üretim işleri gerektirebilir. Ve arada her zaman ekspres işler vardır. Bu nedenle, HOMAG'ın SAWTEQ B-300 flexTec'te tüm gereksinimleri karşılayan bir testere sunması ne büyük bir avantajdır.

Testere, uzun hatlar üzerinde parti boyutu 1'de kesimi tamamen özerk olarak tamamlayan bir endüstriyel robotla donatılmıştır - vardiya başına 800 parçaya kadar üretilir. Gerekirse operatör testereyi manuel çalıştırmaya geçirebilir. Bunun nedeni, testerenin klasik bir HOMAG panel testerenin tüm işlevlerine sahip olmasıdır.

Ancak: Özel makine konsepti en iyi şekilde nasıl kullanılabilir ve hangi optimizasyon seçenekleri sunulur? Bu, HOMAG tarafından Horb ve Holzbronn'da gösterilecek: müşteriye özel istifleme stratejisini ve optimize edilmiş iş hazırlığını tanımlamaktan, potansiyel hayalet kaymaları veya otomatik istif kaldırma yoluyla çıktıyı artırmaya kadar.

Live.HOMAG: otomasyon

Ismarlama karton kutular: küçük bir alanda mükemmel koruma.

Üretilen her ürün, tercihen bireysel olarak ve mümkün olduğunca özel olarak hazırlanmış optimum korumayı hak eder. PAQTEQ C-250 karton kesme makinesi tam da bunu mümkün kılıyor. Şirketler bunu, oluklu mukavvadan ambalaj üretmek için kullanıyor - hepsi otomatik olarak, optimum biçimde ve minimum birim maliyetle yapılıyor.

Bu, şirketin büyüklüğünden bağımsız olarak paketleme sürecini kökten basitleştirir. HOMAG şimdi karton kesme makinesini iki versiyonda sunuyor – kanıtlanmış boyutta 2500 mm genişlikte ve daha kısa versiyonda 1500 mm genişlikte. Az alana sahip küçük işletmeler bile paketleme maliyetlerinden ve malzemelerden tasarruf edebilir.

Diğer bir avantaj, karton kesme makinesinin powerTouch ve intelliCut kontrolörü kullanılarak basit şekilde çalıştırılmasıdır. Ayrıca PAQTEQ C-250, yalnızca kullanıcılara özel modern bir servis aracı olan PAQTEQ mağazasına (www.paqteq-shop.com) otomatik olarak bağlanır. Ambalaj tasarımlarını buradan kolayca indirmek ve doğrudan kontrol sistemine aktarmak sadece birkaç tıklama alır. Şu anda, temel performans özelliklerine sahip 230'dan fazla kesme programı mevcuttur. Bunlar doğrudan makinede 2D ve 3D olarak görselleştirilir.

Veriler ayrıca manuel girişten otomatik 3D taramaya kadar çeşitli giriş seçenekleriyle sağlanır. Sarf malzemelerinin otomatik olarak kaydedilmesi ve atıkların doğrudan makine üzerinde belirlenmesi gibi yazılım özellikleri de hayatı kolaylaştırmaktadır. PAQTEQ C-250 karton kesme makinesi özel gereksinimlere göre özelleştirilebilir ve yapılandırılabilir. Bu nedenle ekipmanı, herhangi bir zamanda gerektiği gibi bireysel olarak genişletilebilir.

Live.HOMAG: TRANSBOT Gelişmiş

Taşıma sistemleri: Büyük etkisi olan küçük bir araç.

Otomasyon çözümleri, şirketlerde günlük görevleri kolaylaştırır. Konvansiyonel konveyör sistemlerine pratik bir uygulama ve akıllı bir alternatif, sürücüsüz taşıma sistemleridir. İşleme makineleri, hücreler ve hatta manuel iş istasyonları arasındaki lojistik görevler, HOMAG'ın TRANSBOT araçları tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Taşıma robotları, raylar veya raylar gibi herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan odalar arasında serbestçe gezinir.

Horb'da HOMAG, TRANSBOT Advanced çözümünü sergileyecek. Giriş seviyesi çözüm, basit işlemle puanlanır ve daha yüksek seviyeli bir kontrol sistemi gerektirmez. Araçlar, bir tablet aracılığıyla veya bir HOMAG işleme makinesindeki işletim terminali aracılığıyla yönlendirilir.

Akıllı filo yönetimi, sorunsuz bir iş akışı sağlar. Durum mesajları veya hata mesajları, nakliye işlerinin sırası veya enerji yönetimi olup olmadığına bakılmaksızın - her şey net ve otomatik olarak gerçekleşir. TRANSBOT kontrol sistemi tarafından yönetilen bir ara tampon da üretimde gereken esnekliği sağlar.

Diğer bir avantaj, çözümün sunduğu ölçeklenebilirliktir. Üretim sürecinde, örneğin yeni makineler satın alırken olduğu gibi değişiklikler yapılırsa, filo yönetimindeki seyahat yolları, yeni koşullara zahmetsizce uyarlanabilir. Dahası, nakliye araçları da mevcut bir üretim tesisine kolaylıkla ve geriye dönük olarak entegre edilebilir. Şirketler ayrıca arama ve toplama için harcanan daha az zamandan da yararlanır. Malzeme temini talebe dayalıdır, hatalar önemli ölçüde azaltılır ve kalite maliyetleri de düşürülür.

Live.HOMAG: Yaşam Döngüsü Hizmetleri

Hizmet: her zaman yanınızda.

HOMAG, yetkin ve güvenilir bir ortak olarak, hem yenilikler hem de güvenilir klasikler ile müşterilerini hizmetle ilgili her konuda destekler: Yedek parça yönetiminden, denetimler ve bakıma, uzaktan servis veya modernizasyon ve eğitim etkinliklerine kadar.

Ve Live.HOMAG farklı olmayacak: HOMAG servis uzmanları, telefon veya görüntülü sohbet yoluyla kişisel görüşme için hazırdır. Bu randevulara kaydolmak çok kolaydır: Live.Connect altında, ilgilenenler servis iletişim formunu doldurabilir ve bireysel randevu alabilirler.

Servis asistanları: Servis ihtiyaçlarınızı desteklemek için orada.

Makinede bilinmeyen hata mesajları mı görüntüleniyor? Doğru irtibat kişisine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmanız mı gerekiyor? – Bu durumlarda dijital servis asistanları gerçek bir yardımcıdır.

ServiceAssist uygulaması birçok durumda hataları önlemeye yardımcı olur ve operatörün çeşitli önerilen çözümler sunarak birçok sorunu çözmesine olanak tanır. Bizimle iletişime geçmeniz gerekirse, ServiceBoard uygulaması gitmeniz gereken yerdir. Bu sayede HOMAG müşterileri, doğru servis irtibat kişisine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilir ve sadece birkaç tıklamayla servis sorguları gönderebilir veya video tanılama ile sorunları birlikte çözebilir. Live.HOMAG katılımcıları, dijital asistanların nasıl çalıştığını detaylı ve pratik olarak öğrenecekler.

Makinenizi tanıyın - potansiyeli belirleyin ve değer yaratmayı artırın.

Yalnızca rakamlar, veriler ve gerçekler konusunda tam şeffaflığa sahip olanlar süreçleri anlamlı bir şekilde iyileştirebilir. HOMAG'ın MMR (Makine İzleme Raporlama) aracı, makine sürelerini ve durumunu sağlar, verileri arşivleyebilir ve standartlaştırılmış önemli performans rakamları oluşturabilir. Bu veriler daha sonra müşteriler için genel ekipman etkinliği (OEE) açısından değerlendirilir. Bu arka plana karşı, HOMAG uzmanları, dünya çapında kabul görmüş LeanSixSigma kalite yönetimi yöntemi konusunda eğitilmiştir. Bu bilgi birikiminden ve onlarca yıllık deneyimden yararlanan uzmanlar, yalnızca analiz etmekle kalmaz, aynı zamanda belirli optimizasyon potansiyellerini de belirler. Bu, müşterilerin üretim çıktısında önemli bir artış elde etmelerini sağlar. Bunun nasıl çalıştığı, Live.HOMAG sırasındaki birçok web seminerinden birinde HOMAG tarafından gösterilmektedir.

Pratik web seminerleri: günlük işleri kolaylaştıran ipuçları ve püf noktaları.

İster kişisel kullanım ister profesyonel dünyada olsun, değerli zamandan tasarruf etmek ve hayatı kolaylaştırmak için genellikle küçük bir numara yeterlidir. Sadece nasıl olduğunu bilmen gerekiyor. Özel "İpuçları ve Püf Noktaları Web Seminerleri", HOMAG'ın günlük görevler için pratik çözümler göstererek bu soruları yanıtlayacağı yer olacaktır.

Live.HOMAG: Dijital Fabrika

Uygulamalar ve dijital yapı taşları: atölyeler için pratik araçlar.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak