Kurumlar gelir vergisine %5 yeni zam geliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Kurumlar gelir vergisine %5 yeni zam geliyor

05-04-2021
Kurumlar gelir vergisine %5 yeni zam geliyor
Covid-19 pandemisinin etkisinden henüz kurtulamadığımız ve pandeminin tekrar yükselişe geçtiği bu günlerde hükümetin esnaf için Meclis başkanlığına sunduğu yeni kanun teklifinden, Kurumlar Vergisi’ne zam çıktı. artan zam oranı zam % 5Kurumlar Vergisi, bugün itibariyle halıhazırda yüzde 22 olarak uygulanıyor. Yeni teklifle bu oran %5 artışla değişerek uygulanacak.Sektör temsilcileri ve pandemi nedeniyle zaten sıkıntıda olan ve bir yıldır vergilerini ödeyemeyen reel sektör temsilcileri ’pandemi sürecinde bizler destek beklerken günlük yaşamda görünür, görünmez zamlar yanında bir de bu zam bizleri çok etkileyecek, bir çok esnaf zaten vergilerini ödeyemezken yeni gelen bu yükü sektör kaldıramaz’ dediler.

TÜİK’in en son açıkladığı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda Türkiye nüfusunun %49,7’sinin maaş veya ücrete bağlı olarak yaşadığı yani ya çalışan ya da çalışanın geliriyle hayatını devam ettiren çalışan yakını olduğu belirlenmiştir.

Vergi Artışı Adaletsizliği Körüklüyor
Bu durum, gelir dağılımında adaleti sağlamanın birinci aracı olan vergi sisteminde çarpıklık yaratmakta ve Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde gelir dağılımı en bozuk ülkelerin başında gelmesine neden olmaktadır.
 
TÜİK’in  açıkladığı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda Türkiye nüfusunun %49,7’sinin maaş veya ücrete bağlı olarak yaşadığı yani ya çalışan ya da çalışanın geliriyle hayatını devam ettiren çalışan yakını olduğu belirlenmiştir. 
    

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak