KOLAY İHRACAT PLATFORMU

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KOLAY İHRACAT PLATFORMU

09-01-2021
KOLAY İHRACAT PLATFORMU
TC Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Kolay İhracat Platformu’na iki ayda büyük ilgi. Türk ihracatçısının performansını daha da yukarı çekmek adına hayata geçirilen Kolay İhracat Platformu, bir sosyal medya hesabı kadar kolay ve pratik olmasıyla büyük ilgi görüyor. Ağustosta hizmete sunulan platformdan, iki ay gibi kısa sürede toplam 8 bin 200 kişi ve firma yararlandı. Küresel ticaretin en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye, ihracatçıların önünü açmak adına dijital hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ağustos ayında tanıtımını yaptığı ‘Kolay İhracat Platformu da ihracatçıların dış satış performanslarını yukarıya çekmek adına gerçekleştirilen bu hamlelerden biri. Kolay İhracat Platformu ile bütünsel veri eksikliğinin ortadan kaldırılması, yine ihracatla ilgili her bilgi ve verinin tek bir platform altında toplanması hedefleniyor. Eylül ve ekim ayı ihracat performanslarını iki ayrı rekorla taçlandıran Türk ihracatçılar ve ihracatçı adaylarının Kolay İhracat Platformu’na ilgisi de her geçen gün çığ gibi büyüyor. Ekim ayı ihracat rakamlarını açıklarken Kolay İhracat Platformu hakkında da bilgiler veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk iş insanlarının ve ihracatçı adaylarının kısa sürede platforma büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizdi. Ağustos ayında devreye alınan Kolay İhracat Platformu’na iki aylık bir sürede 66 bin kullanıcının erişim sağladığı, 2 bin 700’ü firma, 5 bin 500’ü bireysel olmak üzere, 8 bin 200 kullanıcının platformu kullanmaya başladığına dikkat çekildi.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak