KASTAMONU ENTEGRE İTALYAN GRUPPO TROMBİNİ’yi satın aldı.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

KASTAMONU ENTEGRE İTALYAN GRUPPO TROMBİNİ’yi satın aldı.

15-05-2017
KASTAMONU ENTEGRE İTALYAN GRUPPO TROMBİNİ’yi satın aldı.
Ülkemizin en büyük ve dünyanın üçüncü büyük MDF VE YONGA LEVHA tesisi olan Kastamonu Entegre, Ülkemiz için de çok önemli olan bir satınalma gerçekleştirdi. Konuyla ilgili bu sabah bizlere ulaşan kısa haberi sizlere ulaştırdıktan sonra gün içinde detaylı haberi vermeye devam edeceğiz. Kastamonu Entegre’den gelen haber kısaca: ’’ dünya mobilya sektörünün kalbinde üretim yapmaya yönelik attığımız imzayı bildirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kastamonu Entegre olarak, 1962 yılında, İtalya’nın Kuzey doğusunda, Ravenna’da kurulan, İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın alma işlemlerini başarıyla tamamladık ve şirketi resmen bünyemize kattık.’’Bizler de Kastamonu Entegreyi kutlarız. Özellikle Avrupa pazarı ve dünya’nın pek çok ülkesine avrupa rekabet koşullarında ticaret yapmak koşullarında oldukça başarılı bir satınalma gerçekleşmiştir. Kastamonu Entegre’nin bu günlere gelmesinde başarılı yönetimi başta CİO ’su Haluk Yıldız ve ekibini kutlarıız. Ülkemizin yaşadığı bu kırılgan günlerde sektöre ve ekonomiye de doping olmuştur. büyümenin devamını diliyoruz.

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, ham ve melamin kaplı yonga levha, parlak panel, MDF, laminat parke, tezgah, kapı paneli gibi ürünler üreten Kastamonu Entegre, yurtiçi ve yurtdışında sahip olduğu 16 fabrikasına, İtalyalı marka Gruppo Trombini'yi de ekledi. Gruppo Trombini’yi 800 milyon euro yatırım değeriyle satın alan şirket, İtalya'da mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha ve laminat üretecek. İtalya’da yüzde 20 pazar payı hedefleyen şirket, bu tesisleri 2018 yılında devreye alacak.

İTALYAN FİRMA 55 YILLIK

1962 yılında kurulan Gruppo Trombini, Pomposa’da bulunan yılda 480 bin metreküp, Frossasco’da bulunan yılda 320 bin metreküp kapasiteli iki ayrı yonga levha tesisiyle, toplamda yıllık 800 bin metreküp kasiteye sahip.

Satın alma görüşmelerinin 2017 yılı ilk çeyreğinde başladığını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, "Global ölçekli üretim kapasitemizi arttırmaya devam ediyoruz. İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi olan Gruppo Trombini’yi satın alarak, Romanya, Bulgaristan, Bosna – Hersek, Rusya’daki yatırımlarımıza İtalya’yı da eklemiş olduk. Böylece yurt dışı yatırımlarımız toplam 800 milyon euroyu aştı" dedi.

Türkiye'nin en büyük 41'inci şirketi olan Kastamonu Entegre, 1962 yılında kurulan ve İtalya'nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi olan Gruppo Trombini’yi satın aldığını açıkladı. Bu yatırımla birlikte Kastamonu Entegre’nin yurt dışındaki yatırımları 800 milyon Euro'yu aştı

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak