Japonlar 8K TV yayınına başlıyor!

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Japonlar 8K TV yayınına başlıyor!

03-08-2016
Japonlar 8K TV yayınına başlıyor!
Önümüzdeki hafta Brezilya’nın Rio kentinde başlayacak olan Rio Olimpiyatları , yalnızca sportif anlamda değil, teknoloji anlamında da dikkatleri üzerine çekecek bir etkinlik olacak. Zira özellikle görüntüleme sistemleri bu tür dev organizasyonlarda testlere tabi tutuluyor, yenilikçi teknolojiler deneniyor. Bunlara bir örnek de Japonya’dan geliyor. Japonya, düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nı tam 8K yayınla verecek.

2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olan Olimpiyatlara hazırlanan Japonya, 8K'ya şimdiden hazır gibi. Zira Rio Olimpiyatları için 8K düğmesine basan Japonya, olimpiyat oyunlarını 4K çözünürlükten 4 kat daha detaylı olarak, 8K çözünürlükte veriyor. 7.680 x 4.320 piksel çözünürlüğünde olan 8K yayın, Full HD'den tam 16 kat daha kaliteli bir görüntü sağlıyor.

Elbette henüz son kullanıcılar 8K çözünürlüğe hazır değil, o nedenle yayını üstlenen NHK tarafından bazı özel alanlara kurulan yayın istasyonlarında bu deneyim takip edilebilecek.

yazar

E-bülten için e-posta bırak