İthalattan üretime Makel Makinayla bugün

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İthalattan üretime Makel Makinayla bugün

18-07-2017
İthalattan üretime Makel Makinayla bugün
Sektöre ve ülkemize katma değer katmak adına sürekli çalışan Sayın Sami Tarlabaşı, bizlere yeni üretimine başladığı boya hattı Alaçatı’yı bakın nasıl anlattı:Makel olarak biz de uzun yıllar sektörde edinmiş olduğumuz bilgi ve becerileri kullanarak bizi belirleyen ithalatçılık kimliğimizi artık üretici ve ihracatçı kimliği ile bütünlemeye ve çağa ayak uydurmaya çalışmaktayız.Makel olarak sektördeki varlığımızı ürettiğimiz makinalarla ve çözümlerle de sürdürüyoruz. Globalleşen dünyada her sektörde olduğu gibi mobilya sektörü de çağın gereklerine ayak uydurmak zorundadır. Bununla beraber mobilya imalat makinaları da sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere çağa ayak uydurmaktadır. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz sektörün gerçekleri bizleri de alacağımız kararlarda yönlendirmekte ve belirleyici olmaktadır.

İçinde bulunduğumuz sektör pek çok sektörden daha fazla insana, hayat kalitesine, konforuna ve sağlığına hitap etmektedir. Dolayısıyla sektörün içinde atılan her bir adımın bu gerçekler unutulmadan atılması gerekir.

Mühendislik mesleğinin hizmet verdiği her sektörde olduğu gibi, mobilya sektöründe de esas kriter üretilen makinaların kullanıcılarından üretilen mobilyaların tüketicilerine kadar herkesin sağlık ve konforunu ön planda tutmak olmalıdır.

Dünya pazarlarında pek çok ülke sadece ucuz ve adetli üretim kimliğiyle tanınmaktadır. Örneğin Uzakdoğu ülkelerinin birkaç tanesinin dünyadaki standart sağlıklı üretim şartları olmaksızın üretim yaptığı bilinmektedir. Bunların içinde yaşadığımız dünyaya etkileri ve bu makinalarla üretilen ürünlerin üretim ve kullanım esnasında çevre sağlığını bozduğu bilinen bir gerçektir. Biz çözümlerimizde ülkemizin ve insanlığın sağlığını, refahını ve konforunu ön planda tutuyoruz. Geliştirdiğimiz makine ve çözümlerimiz özgün tasarımlar olup en güncel teknolojileri içermektedir.

Meslekte 30 yılını doldurmuş mühendis kimliğim ile TÜBİTAK’ın da verdiği desteği kullanarak yüksek teknoloji ve yüksek kaliteli üretim yapan boya hattımız Alaçatı’yı üretmekteyiz.

Kurutma tekniği ve kullanılan boya nev’i açısından üreticimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yüksek teknoloji çözümlerle donatılmış; enerji tüketimi minimize edilmiştir. Ayrıca üretim kapasitesine göre makinanın fabrikada kapladığı alan da minimum düzeydedir. Kullanıcının üretim prosesinde tek tek makinalarla üretmesine nazaran bu hat imalatı sayesinde işçilik masrafları da 1/5 e inmiştir.

Bu hat üreticiye ürettiği mobilya parçalarında rakiplerinin önüne geçecek dayanıklılık, standart, kalitede süreklilik ve üretim maliyetinde yüksek verimlilik ile pek çok avantaj sağlanmaktadır. Düşük maliyetli, yüksek kaliteli ve yüksek kapasiteli ürün ile rahatlıkla dünya standartlarında üretim yapıp pazardan pay almaları mümkün hale gelmiştir.

Bütün mobilya imalatında emek yoğun üretimin en fazla bulunduğu alan boya ve ciladır. Dolayısı ile maliyetlerin yüksek olması, kaliteli bir ürün standardının korunamaması ve istenilen kapasitelerde ürünün pazara sunulamaması sebebiyle dünya pazarlarına açılamayan üreticimizin kullanımı için geliştirdiğimiz bu hat ülkemizin ihtiyacı olan rekabetçi fiyat, teknolojik ve kaliteli mobilya parçalarının üretimine imkân verecektir. Bu hattın benzeri dünyada alternatif çözümler vardır. Ancak üreticimize bizim sunduğumuz çözümlerde satış sonrası hizmetleri, sürekli teknik desteği ve rekabetçi fiyatları ile iyi bir alternatiftir.

Sektöre ve ülkemize bu yeni boya hattı üretimiyle katkıda bulunmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak