İstihdamın en çok yapıldığı sektör inşaat oldu

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İstihdamın en çok yapıldığı sektör inşaat oldu

30-09-2016
İstihdamın en çok yapıldığı sektör inşaat oldu
2016’nın dördüncü çeyreğinde istihdam pazarı faaliyetlerine ilişkin tahminlerde bulunmak üzere 43 ülke ve bölgede 59 bin, Türkiye’de ise 1.000 işverenle görüşmeler yapıldı.

İSTİHDAMIN ARTACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

 

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki işverenler, istihdam hızının önceki çeyreğe göre artacağı düşünülüyor. İşverenlerin yüzde 16'sı işe alımda artış bekliyor. Veriler mevsimsel değişimlere uyarlandığında görünüm yüzde 10 olarak hesaplanıyor.

 

İşe alım beklentilerinin önceki çeyreğe göre yüzde 4 daha yüksek olduğu gözlemlendi. 11 sektörün 10'unda ve beş coğrafi bölgenin hepsinde işverenler, gelecek çeyrekte istihdam seviyelerinde artış öngörüyor.

 

EN YÜKSEK İSTİHDAM İNŞAATTA

 

En güçlü işe alım beklentileri 'Net İstihdam Görünümü' artı yüzde 15 olan inşaatsektöründe oldu. Bunda son birkaç yıldır, özellikle İstanbul olmak üzere pek çok büyük şehirde hız kazanan kentsel dönüşüm projelerinin etkisi var.

 

Yine son dönemde kamu finansmanlı büyük inşaat projelerinin de yükselişte olması bu talebi tetiklemiş görünüyor. Önceki çeyreğe kıyasla 11 sektörün sekizinde işe alım beklentileri iyileşmiş durumda.

yazar

E-bülten için e-posta bırak