interzum 2017’de daha da güçleniyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

interzum 2017’de daha da güçleniyor

28-11-2016
interzum 2017’de daha da güçleniyor
interzum hızla gelişirken, fuarın sektöre önemli sinyaller verme özelliği de her geçen yıl daha da güçleniyor. interzum, sektörel uzmanların yanısıra mimar ve tasarımcılar için de vazgeçilmez bir etkinlik haline gelmiş bulunuyor: Yeni malzemeler ve uygulama teknikleri açısından ilham kaynağı oluşturan interzum, bu meslek gruplarına da önemli katkı sağlıyor. Daha fuar öncesinden sektörel pazar hakkında doğru bilgiler aktarabilmek amacıyla Koelnmesse bir "News-Blog" hazırladı. Yeni eğilimlerin ve ürünlerin yanısıra sektörün önde gelen firmalarıyla gerçekleştirilen söyleşilere de yer verilen bu blog sayesinde okuyucular sektöre ve fuara ilişkin gelişmeleri izleme olanağı bulacaklar.Katılımcıların yoğun ilgisi ve Köln Fuar Merkezi’ndeki modernizasyon çalışmaları nedeniyle, interzum 2017’nin salon düzeninde bazı değişiklikler yapılacak: "Textile & Machinery" bölümü 9, 10.1 ve 11. salonlarda yer alacak. "Function & Components" katılımcıları ürünlerini 4, 5, 7 ve 8. salonlarda sunacak. "Materials & Nature" konusu ise 6, 10.2 ve 4.2 no’lu salonlarda işlenecek. Koelnmesse bu uygulamayla hem yeni katılımcılar için ek sergi alanı yaratmış olacak, hem de fuar merkezinin güney bölümündeki modernizasyon çalışmalarının sürdürülmesini sağlayacak. Katılımcı firmalara planlama güvencesi verilebilmesi amacıyla, bu yeni salon düzeni 2021 yılına kadar aynen korunacak.

interzum 2017 daha da güçleniyor

 

? Bazı salonlar tamamen dolmuş bulunuyor  ? Uluslararası katılımcıların sayısında artış görülüyor  ? Sergi alanı daha da genişletildi 

  Mobilya yan sanayi sektörünün uluslararası düzeyde en önemli etkinliği olan interzum, aynı zamanda mobilya sanayinin yeni ürün geliştirme dönemlerinin de başlangıç noktasını oluşturuyor. Geleceğin dekorasyon tasarımlarına her iki yılda bir Köln kentinde yön veriliyor. Ziyaretçiler interzum’un mobilya üretim sektörü için ne denli önemli bir itici güç oluşturduğunu, bu fuarda tanıtılan malzeme, aksesuar ve ev tekstillerinin modern iç dekorasyon tasarımlarına uyarlandığı imm cologne/Livingkitchen etkinliklerinde daha da iyi görebilme imkanına sahip olacaklar. interzum Fuarı mevcut konseptiyle uluslararası düzeyde olağanüstü başarı elde etmiş bulunuyor. interzum Fuarı 2017 yılında yeni bir katılımcı rekoruna ulaşmanın yanısıra, çok daha büyük bir sergi alanı üzerinde gerçekleşecek. 

2017 yılının Mayıs ayında mobilya yan sanayi sektörünün uluslararası temsilcileri Köln kentinde mobilya sektörü için itici güç oluşturacak yenilikçi ürünlerini tanıtacaklar. interzum’un ne denli büyük önem taşıdığını görebilmek için fuarın boyutuna bakmak bile yeterli oluyor: interzum 2017 kapsamında toplam 180.000 metrekare brüt sergi alanını kapsayacak 12 salonda 1.600’ü aşkın katılımcı firma ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Fuarın son yıllarda kaydetmiş olduğu büyümenin bir kez daha ivme kazandığı görülüyor. Nitekim önümüzdeki yıl fuara Almanya’dan ve yurtdışından 150 yeni firma daha katılıyor olacak. 

Fuarın özellikle uluslararası düzeyde daha yoğun rağbet görüyor olması, Koelnmesse’nin düzenlemekte olduğu farklı fuar ve etkinlikleri stratejik bir yapıya oturtmuş olmasından kaynaklanıyor: Nitekim ortak bir konusu olan farklı etkinlikler “Global Competence in Furniture, Interiors and Design” sloganı ile tek bir çatı altında toplanmış bulunuyor. imm cologne, interzum, LivingKitchen veya Orgatec fuarlarına baktığımızda hepsinin tek bir ortak konusu olduğunu, nitekim hepsinin insanların kendileri için özgün yaşam alanları yaratabilmesini hedeflediğini görüyoruz. Bu konu üzerinde yoğunlaşan etkinlikler uluslararası düzeyde yoğun ilgi görüyor. Ekim ayı sonu itibariyle interzum için Almanya dahilinden 310, yurtdışından ise 650 firma katılım başvurusu yapmış bulunuyor. Dolayısıyla yurtdışından yapılan başvuruların bir önceki fuarın aynı dönemine kıyasla % 36’dan fazla bir artış kaydettiği görülüyor. Fuarın uluslararası niteliğinin güçlenmesi tüm taraflar için önemli bir avantaj oluşturuyor: Katılımcı firmaların sunacakları ürünler için en uygun alan interzum dur.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak