HOMAG YENİ OTOMASYON MAKİNELERİ-intelliOptimizer Stacking

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

HOMAG YENİ OTOMASYON MAKİNELERİ-intelliOptimizer Stacking

08-01-2021
HOMAG YENİ OTOMASYON MAKİNELERİ-intelliOptimizer Stacking
Sektörün panel kesme dalında otomasyon, ahşap işleme atölyelerinde, intelliOptimizer Stacking gibi yenilikçi HOMAG araçlarıyla daha da ilerliyorOtomasyon ve akıllı fabrika konseptleri, ahşap işleme işletmelerinde oldukça popülerdir. Kesim işleminde, SAWTEQ B-300 / B-400 flexTec robotlu kesim makineleri ve HOMAG’ın dijital ürünleri ile akıllı otomasyonlar uygulanabilir. Yapılabilen işlem seçenekleri, mevcut makinenin donanım zenginliği ile büyür. IntelliOptimizer Stacking ile artık otomatik istifleme için palet sayısını ve dolayısıyla da operatör için gereken işi önemli ölçüde azaltan dijital bir yazılım, HOMAG ürün yelpazesine eklenmiştir.

Ağaç işleme atölyelerinde, parçaların ayrı ayrı kesilmesi ve küçük parti boyutlarında üretim, günlük yaşamın bir parçasıdır. Yalnızca bu faaliyetleri olabildiğince verimli bir şekilde organize edebilen işletmeler uzun vadede rekabetçi kalabilirler. Bu faaliyetleri tamamlamak için SAWTEQ B-300 / B-400 flexTec gibi HOMAG robotlu kesim makineleri kullanan işletmeler, ilerlemenin ön safındadır. Vardiya başına 800 parçaya kadar - personel olmadan tam otomatik olarak üretim yapılabilir. Bu otomasyon çözümlerinde trend günden güne artıyor, çünkü gittikçe artan dijital ürün yelpazesiyle HOMAG, kesim makinesine tamamen entegre olan robot ile, parçaların kesilmesini herhangi bir kesinti olmadan ve dolayısıyla da daha verimli bir şekilde tamamlayabiliyor.

intelliOptimizer Stacking — HOMAG istifleme algoritmasının sürekli olarak daha da geliştirilmesi

Açıklığa kavuşturmak için: HOMAG SAWTEQ B-300 / B-400 flexTec kesim makinelerinin hem robot modu hem de elle klasik operatör modu için eşit derecede uygun olmasını sağlamak için, tüm bitmiş parçalar her zamanki gibi paletlere istiflenir. Bu süreçte, robot modu için paletler, robotun çalışma alanında ayrı ayrı kurulmuş beş adede kadar kaldırma masasında bulunur. Bir algoritma tarafından kontrol edilen robot, paletler üzerinde tamamen otomatik olarak rastgele düzenlenmiş istifler oluşturabilir. İstifler devrilmeyecek düzendeoluşturulurlar ve gerektiğinde yapılacak sonraki işleme veya malzeme cinsine göre optimize edilebilir. Bu sayede bir sonraki işlem istasyonlarına uyumlu halde istifler oluşturulur.

Yeni intelliOptimizer Stacking ile, HOMAG artık istifleme algoritmasını daha tutarlı bir şekilde geliştirdi ve bunu dijital bir araca entegre etti. Bu araç, daha fazla bilgi olmadan sezgisel olarak çalıştırılabilir ve hızlı bir şekilde, tanımlanmış hedefler ve optimizasyon talepleri için hassas bir şekilde uyarlanmış istifleme stratejileri sunar.

Daha az istif adedi, daha az duraksama, daha yüksek üretim kapasitesi

İstifleme pozisyonlarının mümkün olan en iyi kullanımı nedir? Hangi strateji personelin iş yükünü en etkili şekilde hafifletir? Otomatik üretim nasıl maksimuma çıkarılabilir? Fabrikanın üretim verimliliği nasıl artırılabilir? SAWTEQ B-300 / B-400 flexTec robotlu kesim makineleri ile birlikte HOMAG boşaltma algoritması bu sorulara hâlihazırda yanıtlar veriyor. İntelliOptimizer Stacking ile optimizasyon daha da iyi sonuçlanır ve A'dan Z'ye uyarlanmıştır. İş hazırlığı sırasında sistem, her bir kesim işlemi için mümkün olan en iyi bireysel istifleme stratejisini belirler. Operatör, sonuçları doğrudan kesim makinesine aktarır.

IntelliOptimizer Stacking özellikle ne yapar? Program, istif adedini ve dolayısıyla da 20%’ye kadar gereken istif değiştirme adedini azaltır. Bu, kesim şablonlarının tam ve istif tabanlı bir şekilde işleme tutulmasıyla elde edilir. Bu da robotun paletleri kullanma şeklini iyileştiriyor. intelliOptimizer Stacking, istif değişiklikleri arasındaki aralıkları uzatır ve durmadan çalışma oranını arttırır; böylece robot modunda çalışırken daha az zaman kaybı ve daha fazla üretim kapasitesine sahip olunur.

Bir makine, iki farklı şekilde kullanım

Kullanıcılar, HOMAG intelliOptimizer Stacking'i gereksinimlerine göre iki şekilde esnek bir şekilde kullanabilir. İlk yol Cut Rite optimizasyon programı aracılığıyladır. HOMAG, kendini kanıtlamış olan Cut Rite optimizasyon yazılımı için ayrı bir ek modül olarak intelliOptimizer Stacking'i sağlamaktadır. Kesim şablonları doğrudan Cut Rite'dan intelliOptimizer Stacking'e yüklenir ve analiz edilir. Sistem, kesim şablonlarında hiçbir şeyi değiştirmez. Yalnızca akıllı düzenlemeler yoluyla istif sayısını azaltır.

Sistemi kullanmanın ikinci yolu, intelliDivide Cutting Premium dijital optimizasyon sistemi aracılığıyladır. HOMAG, intelliOptimizer Stacking'i bu uygulamaya tam olarak entegre etti - uygulamayı kullanan herkes bu yeni ek modülü hemen kullanabilir. intelliDivide Cutting Premium, SAWTEQ B-300 / B-400 flexTec ile kesim işlemi sırasında istif durumunu dikkate alır ve kullanıcılara optimizasyondan sonra seçim için çeşitli seçenekler sunar.

intelliOptimizer Stacking — bir bakışta faydaları

  • Daha az adette istif
    Daha az istif değişikliği ve daha az alan kullanımı ile sonuçlanır
  • Daha fazla boş vakit
    Operatör, değer yaratan faaliyetler için bu şekilde kazanılan çalışma süresini daha iyi kullanabilir
  • Daha uzun otonom üretim
    Bir sonraki gün için ön kesim işlemini yerine getirmek, günlük vardiyalarda kesim performansını artırır 
  • Tesisin yönetilmesini kolaylaştırır
    Daha az istif; daha az istif pozisyonları, daha az kullanılan alan ve azalmış üretim maliyetleri demektir
  • Daha yüksek üretim performansı
    Daha verimli çalışma sayesinde robot modunda vardiya başına daha yüksek parça adedi üretimi
yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak