Ersa Yılın En Çevreci Firması Seçildi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ersa Yılın En Çevreci Firması Seçildi

25-07-2017
Ersa Yılın En Çevreci Firması Seçildi
Güvenirliği ve kalitesinin yanı sıra benimsediği çevreci üretim anlayışıyla sektörün öncüleri arasında yer alan Ersa, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Üretime Çevreci Bakış" seminerinde ödüle layık görüldü.

Ersa Yılın En Çevreci Firması Seçildi

Güvenirliği ve kalitesinin yanı sıra benimsediği çevreci üretim anlayışıyla sektörün öncüleri arasında yer alan Ersa, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Üretime Çevreci Bakış” seminerinde ödüle layık görüldü.

Toplam 60 bin m2 alana yayılan üretim tesisiyle Türkiye’nin en büyük mobilya üreticileri arasında yer alan Ersa, Ankara’da çevreye en iyi yatırım yapan 3 firmadan biri olarak derecelendirilirken, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 351 firma arasından ise “2017 Yılının En Çevreci Firması”seçildi.

Ersa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ata, firma adına ödülü teslim alırken, “Çevreye duyarlılık, bireyler için olduğu kadar her sektörden kurumlarından da çok çeşitli sorumluluklara sahip olduğu, küresel anlamda önem taşıyan bir konudur. Ersa Mobilya olarak sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme politikalarını destekliyor, bu anlamda çevreci yaklaşımlar dahilinde faaliyet göstermeye gayret ediyoruz.” sözleriyle konu ile ilgili görüşlerini paylaştı.   

Çevreci tasarım anlayışıyla geliştirdiği ürünleri “Green Good Design" gibi dünya çapında prestij sahibi yarışmalarda ödüle layık görülen Ersa, aynı zamanda kurumsal sürdürülebilirlik politikaları çerçevesinde çevre ve doğaya duyarlı bir üretim anlayışını benimsiyor. Bu doğrultuda üretim sonrası geri dönüştürülebilir atık malzemeler enerji ve ısınma amacıyla tekrar değerlendirilerek doğal gaz kullanımı engelleniyor, özel filtre sistemleriyle geliştirilmiş bacalar sayesinde doğaya zararlı gaz salınımının önüne geçiliyor. Üretim tesisinde uygulanan yeni nesil şeffaf panel tavan yapısı ise tesis bünyesinde aydınlatma ihtiyacını karşılarken en yüksek oranda enerji tasarrufu elde edilmesini sağlıyor. 

Ersa aynı zamanda geçtiğimiz aylarda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM)’nin yürüttüğü, Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliği ile yürütülen Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması projesi kapsamında “Enerji Yönetim Sistemi Başarılı Uygulama Sertifikasını” almaya hak kazanmıştı. Proje, sanayi kuruluşlarında enerjinin verimli kullanılması, süreçlerin optimize edilmesi ve etkin bir enerji yönetiminin gerçekleştirilmesi amacı taşıyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak