Ekin Yayın Grubu, bir ay içinde dört ülkede önemli tanıtımlar gerçekleştirdi

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ekin Yayın Grubu, bir ay içinde dört ülkede önemli tanıtımlar gerçekleştirdi

07-11-2018
Ekin Yayın Grubu, bir ay içinde dört ülkede önemli tanıtımlar gerçekleştirdi

28. yıllık yayın yaşamımızda bu gün ulaştığımız uluslararası vizyonla artık dünyanın her noktasında Türk mobilya ve imalat sanayini tanıtan, ve bir ay gibi bir sürede dört ülkede yayınlarını dağıtan bir başarı gerçekleştirdik. 

Eylül-Ekim ayı oldukça fırtınalı geçen bir ay oldu. Türkiye iç ekonomi ve politik yaşamında önemli değişimlerin yaşandığı, ihracat ve ithalatın son yılların en düşük paritelerine gerilediği bu kritik aylarda, bizler Ekim ayında Önce Avrasya’nın en büyük fuarı olan 10-17 Ekim 2018 Reed-Tüyap İntermob, Ahşap işleme Makineleri fuarında 100 M2’lik standımızda binlerce dergi dağıttık, Fuar boyunca firmalarla görüşerek piyasanın genel  nabzını yakaladık.  Fuarın son günü Avrupa’nın ve İtalya’nın en önemli Mobilya yan sanayi fuarlarından biri olan ve bu yıl 10 salonda 10. Gerçekleşen 16-19 Ekim 2018 tarihinde  İtalya Sicam Fuarına katıldık. Burada İngilizce olarak hazırlanan ve Türk imalat sanayini uluslararası pazarda tanıtan Furniturk dergimizi özel standımızda dağıttık, Genel global krizin Avrupa’daki etkilerini ölçmek adına eşzamanlı gerçekleşen bu fuar bizlere oldukça önemli bilgiler verdi. Buradaki katılımcı Türk ve yabancı firmalarla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler pazarı d aha doğru ölçeklememizi sağladı, Hemen ardından ise Almanya’da gerçekleşen dünyanın en büyük ve prestijli Ofis fuarı olan,  Almanya Köln kentinde iki yılda bir gerçekleşen  Orgatec 2018 fuarına katıldık.  Dördüncü durağımız ise Dubai İndex 2018 mobilya fuarıydı. Her birinin kendi alanlarında çok önemli etkiler yarattığı bu fuarlara aynı anda katılan tek Türk firması olduk. Basın adına ise bunu belirtmeye gerek yok.  Gerek Türkiye’de, gerekse de dünya mobilya sektöründe hemen her noktada gelişmeleri izleyen bir yayın grubu olarak çeyrek asrı geçen bir zaman diliminde sektörümüze bilgi ve enformasyon yaratıyoruz. Yaptığımız sektör araştırmaları, uluslararası haber ve bilgilendirme çalışmaları ile  İnovatif gelişmeler ve firma yenilikleriyle yeni ürün ve malzemeler hakkında sektörün bilgi kaynağı olduk.  Mobilya dergisi bu ay her zamankinden çok yoğun bir trafik yaşadı. Uluslararası platformlarda önemli panel ve etkinliklerde ülkemizi temsil ettik. Dergimizin bu sayısında bu haberleri okuyacaksınız. Yazı ve araştırmalarımız bu ülkelerin yayınlarında işlendi. Bu çalışmalarımız, uluslararası pazarın ülkemizi ve sektörümüzü tanımalarına vesile oldu.  Kasım ayı takvimimizde ise  bize yine  yol görünüyor. Bir yandan Ocak ayında çıkacak yeni Furniturk dergimizi hazırlarkan yine seyahatlerimiz devam edecek. Türkiye’nin ihracata her zamankinden çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde sektörümüzün, yurtdışı pazar ilişkileri için Furnituk dergisini daha çok sahiplenmesi ve bu yayınımızı bir platform olarak kullanmalarında fayda var. Kosgeb destekleri de düşünülürse dışarıya açılmada her zamankinden daha etkili bir tanıtım mecrası olarak değerlendirilebilecektir.  2019 yılının daha verimli bir yıl olması dileğiyle ülkemize ve sektörümüze başarılar diliyorum. 

Saygılarımla

Nesip Uzun / nesipuzun@mobilyadergisi.com.tr

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak