DERGİLERİMİZ MOBTEX LIBYA 2014 FUARINDA DAĞITILDI

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

DERGİLERİMİZ MOBTEX LIBYA 2014 FUARINDA DAĞITILDI

13-05-2014
DERGİLERİMİZ MOBTEX LIBYA 2014 FUARINDA DAĞITILDI
Kuzey Afrika?nın en çok yatırım çeken ülkesi Libya?da, beşinci kez düzenlenen Mobtex fuarı, 28 Nisan -1 Mayıs 2014 tarihleri arasında Trablus şehrinde gerçekleşti. Geniş bir coğrafyaya hitap etme fırsatı sunan fuar, Senexpo Uluslararası Fuarcılık organizatörlüğünde düzenlenedi. Kaddafi sonrasındaki ikimi belirsizliklerin hala devam etemesine karşın mobilya sektöründe ciddi bir potansiyelin bulunduğu ve youğun talep alan Libya fuarına bu yıl Türkiye?den, yayın grubumuz da dahil olmak üzere 23 firmanın ürün ve hizmetleri sergilenirken ayrıca 10 kadar Türk firmasından oluşan bir heyet de fuarı gezdi.
Türk mobilya sektörü son yıllarda, tasarım, marka ve teknoloji yatırımlarıyla dikkat çekiyor ve bu süreç küresel pazarlarda da Türk malı mobilyanın gücünü artırıyor.

Bir mobilya üretim ülkesi olan Türkiyenin, dünyada marka olmuş mobilya ülkeleri ile kalite, fiyat, teknoloji ve tasarım alanlarında rekabeti her geçen gün artıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizle birlikte yaşanan pazar daralması, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine olan ihracatı büyük oranda arttırmıştır.

İhracat yaptığımız ülkelerin başında yer alan (İrandan sonra ikinci) Libyaya ihracatımız, 2013 yılı ilk üç ayında 61 milyon dolar olmuştur. Türk mallarının kalite-fiyat açısından cazip olmasının Türkiyenin Libya pazarında her zaman alıcı bulacağını göstermektedir. 

Libya, farklı pazarlarda karlı yatırım yapmak isteyen girişimcilere de Orta Afrikanın (Nijer, Çad, Tunus, Sudan Mısır ve Cezayir) kapılarını açıyor 

Önemli petrol rezervleri bulunan ülkenin dünya ekonomisine kurumsal biçimde entegrasyon sağlaması başta Avrupa ülkeleri olmak üzere (Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya) Libyada aktif olan bütün ülkeleri yakından ilgilendiriyor.

Kaddafi sonrası yeni kurulan düzende birçok sektörde yeni iş sahaları barındıran ülkenin, kendi içinde sistem geliştirmelerin de yaşayacağı yetersizlik, destek olacak ülkelere ihtiyacını arttırmaktadır. Ülkede yaşanan çatışmaların sebep olduğu tahribatın giderilmesi ve kalkınma için yeni projelerle inşaat sektörünün canlandığı ülkede, ofis binaları, konutlar, oteller, turistik tesisler, hastaneler, alışveriş merkezlerinin yapımına yönelik fırsatlar artarak devam etmektedir. Tüm bu çalışmalar her türlü mobilya ve aksesuarlarına olan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir.

Senexpo fuarcılık ile birlikte uluslaraarsı fuarlarda çözüm ortaklığı geliştiren yayın grubumuz da Mobilya ve Furniturk dergilerini fuar boyunca Arap ve Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçilerle buluşturarak Türk mobilya sektörünü Libya fuarında da temsil etti.
yazar

E-bülten için e-posta bırak