Bu yıl Sicam daha başarılı geçti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Bu yıl Sicam daha başarılı geçti

20-11-2017
Bu yıl Sicam daha başarılı geçti
İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli fuarı olan Sicam, bu yıl önceki yıllara göre çok daha başarılı geçti. dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce mobilya Üretici firmanın katıldığı bu etkinliğe bu yıl Türkiye’den 12 Üretici firma katıldı.Dokuzuncusu gerçekleşen Sicam fuarına her yıl olduğu gibi bu yılda Ekin Yayın Grubu olarak kendi standımızla katıldık. Fuar boyunca uluslararası alanda dağıtılmak üzere sadece Türk mobilya üreticilerinin yer aldığı Furniturk dekorasyon dergimiz fuarda yerli ve yabancı katılımcı ve uluslararası ziyaretçilere dağıtıldı.

Dokuz holde gerçekleşen ve hemen her holün dolu olduğu fuarda bu yıl önceki yıllara oranla daha yoğun bir ziyaretçi ile karşılaştık. Fuar önceki yıllara göre bu yıl daha başarılıydı. Fuarda hemen her ürün grubunda farklı bir şeyler bulmak mümkündü. Panelden aksesuara, dekor kağıtlardan, bağlantı elemanları ve mutfak ekipmanları sürme sistemleri gibi mobilyanın olmazsa olmazları onlarca alternatif markalarıyla ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 

Bu fuarın bir başka özelliği de standart konsept stand uygulamalarına sahip olaması ve katılımcılar için VIP restaurantları, ziyaretçiler için ise her standın belli bir yerine konumlanmış kafe ve mini restaurantlarıyla özel bir konsept uygulaması. Hiç bir firma müşterileri için özel bir yemek ve ikram servisi yapmıyor buralardan ücretsiz olarak herkese hizmet veriliyor. Tabi ki fuar katılım maliyetleri de buna göre belirleniyor. 

Fuarı düzenleyen Sicam Organizasyonu Gn Md. Sn Carlo Giobbi, ikinci gün basına yönelik düzenledikleri basın buluşmasında fuar için gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmasından, bu fuarın hedef müşterileri ve basınna verdikleri önemi anlattı. 

Ağırlıklı katılımcı ve ziyaretçilerin Avrupa’dan gerçekleştiği Sicam’ın bu yıl da 9 hol olarak önceki yıllar gibi dolu olduğunu hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Önümüzdeki yıl 16-19 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın yine bu başarılı organizasyonu sürdüreceğini katılımcılarına gerekli hizmeti vereceklerini ifade etti. 

Bu yılki fuarın bir başka özelliği de  özellikle levha sektöründe Türk firmalarının global rekabette ulaştıkları böyutu ortaya çıkarmasıydı. Önce Gentaş’ın LİRİ Laminat firmasını satın alması, ardından ise Kastamonu Entegre’nin yine italyanın ilk 3 laminat yattırımından biri olan Pomposa’daki dev yatırım ve Fransa’dan alınan yonga levha tesisi bu yıl sektörde konuşulan en önemli konular arasına girdi. Türk firmaları gerçekleştirdikleri bu yatırımlarla İtalyan toplam pazarın % 30’u gibi önemli bir pazar payını gerçekleştirecekler. Bu girişimler aynı zamanda Avrupa ve yakın pazarlarla daha da anlam kazanacaktır. Bu nedenle bu yıl Sicam hemen tüm Türk firmaları için önemliydi ve konuştuğumuz firma yetkilileri de bu memnuniyetlerini dile getirdiler. Fuarın önemli katılımcılarından biri de Samet firmamızdı dikkat çekici standı ve ürünleriyle fuarda göz dolduran Samet Minimal tarzdaki standı ve yeni ürünleriyle bu holdeki en çok ziyaret edilen standlardandı. Kayalar kimya artık uluslararası bir marka Firma ortaklarından Sn Tolga Kayaları süreklı ikili görüşmelerde bulduk dikkat çeken standı ve uluslararası ortaklarıyla fuara iyi hazırlanan bir Türk firmasıydı.  Tece her yıl olduğu gibi bu yıl da Sicam fı-uarının müdavimlerindendi. Köşeye konumlanmış dikkat çekici standı ve birbirinden güzel kenar bantlarıyla Avrupada bilinen bir marka haline gelmiş. Gentaş - Liri birlikteliği 

burada çok etkili olmuş, stantta sergilenen birbirinden farklı ve dikkat çekici desenleri fuarın da en ilgi gören standlarından biri yapmış. Firma sahibi Orhan Kahraman fuar boyunca ekibiyle misafirlerini herzamanki kibar duruşuyla ağırlıyor yeni desenlerini ve boyutlu yeni renklerini anlatıyordu.   Boyut Plastik bu yıl  çok farklı bir konseptle katılmış Türkiyede geliştirdiği ve önemli bir yatırım yaptığı dekoratif ürünlerini sergiledi. Hemen her alanda uygulanabilen bu dekorlar gelecekte de mimar, projeci ve mobilyacıların ellerinden düşürmeyecekleri bir ürün olacak.  Beta kimya bu fuarın sürekli müşterilerinden, her yıl gibi bu yıl da fuardaydı ve 1. Salonda  ürünlerini sergiledi. 

Türkiyenin kendi alanında en önemli markalarından olan Beta Kimya gerek ihracatta gerekse de üretim hacmiyle sürekli büyüyen ve yatırımlarını arttıran bir firmamiz. Karebant iç pazar ve ihracat olarak pazar payını sürekli arttıran bir firmamız. Bu yıl Sicam fuarında firmanın dışarıya açılan siması sayılan Ali fuar boyunca aktif çalışmasıyla müşteri ilişkilerini geliştirdi.  Fuarın tek olumsuz tarafı Türkiye ve bölgenin en önemli fuarı sayılan Türkiyedeki fuarımızla yakın tarihe denk gelmesiydi. 

Ekin yayın grubu da bu fuarın kuruluşundan bu yana aralıksız katılan ve her fuarda kendi  standı olan tek firmaydı. Bu rekoru önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz tabi tarihlerin denk gelmesi talihsizlik olsa da uluslararası Furniturk dergilerimizin avrupa'daki hedef pazara ulaştırılması açısından Sicam fuarı bizim için önemli bir dağıtım ve buluşma noktasıdır. Bu yıl yeni bağlantılar ve fuuardan katılımcılardan aldığımız yenilikleri sektörle paylaşmamız Avrupa pazarındaki gelişmeleri yakalamamız açısından da önemli bir nokta. Bu fuar bize gösterdi ki son on yılda sektörde   ve ekonomide yaşanan  küresel durgunluğa rağmen son iki yıldır avrupa'da önemli bir hareketlenme var Özellikle Almanya ve italya vb ülkelerde mobilya sektöründe önemli bir kıpırdanma  çiro artışları gözlenmektedir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak