Avrupa ofis mobilyaları, farklı paradigmaları izleyerek toparlanıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Avrupa ofis mobilyaları, farklı paradigmaları izleyerek toparlanıyor

11-01-2022
Avrupa ofis mobilyaları, farklı paradigmaları izleyerek toparlanıyor
Pandemi sürecinde değişen çalışma şekilleri, kapanmalar ve zorunlu karantinalar ile evden çalışma, koşulları operasyonel stratejilerini gözden geçirirken, ofisteki klasik çalışma modüllerinin ilerlemesini geciktirmeye devam ediyor.

2020'de Avrupa'daki ofis sayısı beş yıllık ortalamaya göre %30'un üzerinde düşüş gösterdi. Bunun Ofis mobilyası talebi üzerindeki etkisi de  hemen belli oldu. Avrupa'da toplam ofis mobilyası tüketimi 2020'de 7.707 milyon Euro olarak gerçekleşti ve cari fiyatlarda %-15 düşüş kaydetti.

Avrupa'nın en büyük pazarları arasında Almanya, Polonya ve İsviçre ortalamaya göre daha az belirgin bir düşüş gösterdi. Birleşik Krallık, İsveç ve Hollanda'daki düşüş, büyük ölçüde ortalamayla uyumlu hale geldi. Fransa, İtalya ve İspanya'da ofis mobilyası satışları %20'nin üzerinde düşüş gösterdi. 

2021'DE BEKLENEN POZİTİF PERFORMANS

 
Mevcut verilerden ortaya çıkan şey, ofislere ilk dönüşü olan ancak pandemi öncesi doluluk seviyelerinde olmayan karmaşık bir durum.  Küresel olarak genelde  ofis gayrimenkul alanında büyük daralmaya tanık oluyoruz. Esnek çalışmanın artması, evde çalışma ekipmanlarının mevcudiyeti ve evden çalışırken görülen üretkenlik faydaları, pandemi öncesinde mevcut olmayan faktörlerdir. Azalan ofis doluluk oranını etkileyen bir diğer faktör, bir ofis alanı kiralamak yerine evde çalışma ile ilişkili maliyet tasarruflarıyla ilgilidir. 

Avrupa bölgesi için görüngüler  2021'de ofis mobilyası tüketiminde reel olarak +%2'lik bir iyileşme olduğunu gösteriyor. Evde yaratılan ev ofis sistemleri, bu tüketimi arttırmakta bu da yeni yaşam ve çalışma modülleri oluşturmaktadır.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak