ASKON Başkanı : Darbeyi savuşturan Türkiye’ye 22 milyar dolar yatırım geliyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

ASKON Başkanı : Darbeyi savuşturan Türkiye’ye 22 milyar dolar yatırım geliyor

25-07-2016
ASKON Başkanı : Darbeyi savuşturan Türkiye’ye 22 milyar dolar yatırım geliyor
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’ye yatırım planlayan yabancı grupların, halkın karşı koyarak darbeyi önlemesinin ardından harekete geçtiğini söyledi. İki grubun Türkiye’deki iş adamlarıyla temasa geçerek, yaklaşık 22 milyar dolarlık yatırıma gelmesi bekleniyor. Avrupalı bir şirket Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planlarken, Ortadoğulu bir fon da 12 milyar dolarlık bütçe ayırdı. 

 

Darbe teşebbüsünün ardından 2023 hedefl erini hayal olarak görenlerin bile bu hedefl eri daha çok sahiplendiğini söyleyen ASKON Başkanı Mustafa Koca, son 1 haftada birçok şirketin fuarlarla ilgili bilgi almak için kendilerini aradığını söyledi. İş dünyasının bugün en az 2-3 kat daha fazla azimle işlerine sarıldığını anlatan Koca, S&P tarafından Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesini ise algı operasyonu olarak yorumladı. Türkiye’nin 2008 krizinde de yapılmak istenen manipülasyonlara çok güzel cevap verdiğini hatırlatan Koca, “Eğer darbe olsaydı bu tip manipülasyoncuların hiçbiri aynı şeyleri yapmayacaktı. Biz ekonomik olarak kısmen de olsa bedelini ödeyeceğiz ama ben ekonomik yapımızın sağlam olduğu kanaatindeyim. Bizde bu tecrübe var. Ben algı operasyonlarının getirdiği manipülasyonlara bizim sanayicimizin prim vereceği kanaatinde değilim” dedi. 

 

Yabancı yatırımcıların da darbe teşebbüssünün ardından daha olumlu bakmaya başladığını anlatan Koca, Türkiye’ye yatırım yapmayı değerlendiren 2 farklı yatırımcının, işerini hızlandırdığını bildirdi. Bu yatırımcıların birinin Avrupalı, diğerinin ise Ortadoğulu olduğunu söyleyen Koca, şöyle devam etti: “Avrupalı bir yatırımcı ‘Türklere güveniyoruz 9 milyar euroluk bir yatırım için Türkiye’ye gelmek istiyoruz’ diyerek yardımcı olmamızı istedi. Bizimle fikir birliği yapmak istiyorlar. Parası olan ve gücünü üretimden alan bir sanayici, girişimci ne olursa olsun güvendiği ülkelere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu yaşadığımız travmada sevineceğimiz bir hadise olarak karşımıza geldi. Şirket Türkiye’de enerji işleri yapmayı planlıyor. Son yaşanan olay bence Türkiye’ye yabancı sermaye girişinde rekorların habercisi. Ortadoğu bir yatırımcıdan da haber gelmek üzere. Onlar da 12 milyar dolar yatırımla turizm sektörüne girmek istiyor. Bu 2 yatırım planı dünyadaki girişimcinin Türk halkına ve demokrasisine güvendiğini gösteriyor.”

 

'Demokrasi'nin 2’nci katını çıktık' 

 

ASKON Başkanı Mustafa Koca, 15 Temmuz gecesi saat 23:20’de tüm üyelerine mesaj atarak, darbe teşebbüsü olduğunu ve buna karşı direnilmesi gerektiğini dile getirdiklerini, ellerinden geldiğince insanları sokağa çağırdıklarını kaydetti. 1980 darbesinde aynı travmayı yaşadıklarını kaydeden Koca, “Darbe teşebbüsünün yaşandığı gün sokaktaki duruşumuzu sabah 6-7 ye kadar sürdürdük ve milletin birlik, beraberliğiyle bu teşebbüs bertaraf edildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana demokrasinin altyapıları atılmış, ilk kat çıkılmıştı. Türk milletinin darbeye karşı durmasıyla birlikte 2’nci kat atılmış oldu ama daha kat etmemiz gereken çok yol var. Yine de bu milletin kararlılığı, bütün kurumlarımızın ve halkımızın birlikteliğiyle inanıyorum ki çok sağlam bir demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

yazar

E-bülten için e-posta bırak