Abd’den damping uygulaması

ABD yatak üreticilerine damping uyguluyor.

ABD Yatak üreticilerinden 7 ülkeye anti-damping davası

04-05-2020
ABD Yatak üreticilerinden 7 ülkeye anti-damping davası
Uluslararası Uyku Ürünleri Assn. yedi ABD yatak üreticisinin yedi yeni anti-damping şikayeti ve bir telafi edici vergi şikayeti sunduğunu duyurdu.Anti-damping dilekçeleri Kamboçya, Endonezya, Malezya, Sırbistan, Tayland, Türkiye ve Vietnam’daki yatak üreticilerini hedef alıyor. Dengeleyici görev dilekçesi, Çin’den ithal edilen minderleri hedefliyor. ISPA tarafındab bildirilen haberde : "ABD endüstrileri için Çin’e karşı yapılan son yatak antidumping davası gibi diğer ticaret davalarının başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasından sonra birden fazla ülkeye karşı anti-damping ve telafi edici görev dilekçeleri sunması veya yeni dilekçeler sunması olağandışı bir durum değil," dedi.

üyelerini koruduklarını belirterek,  “Etkilenen ABD sanayilerini haksız işlem gören ithalatın neden olduğu maddi zarardan korumak için bu gibi geniş ve tekrarlanan eylemler bazen gereklidir.” dendi. 

ISPA: ABD endüstrileri için anti-damping dilekçelerinde birden fazla ülkeyi hedefleyecek "

Kamboçya: 708.10%
Endonezya: 706.28%
Malezya: 47.97%
Sırbistan: 191.09%
Tayland: 773.49%
Türkiye: 620.07%
Vietnam: 1.008.28%
ISP'nin, anti-damping davasındaki sorunun ithalatın dampingli fiyatlardan satılıp satılmadığı olduğunu söyledi. Öyleyse, DOC ABD Gümrük ve Sınır Korumasına, hedeflenen ülkelerden gelecekteki ithalatlarda damping marjları miktarında anti-damping vergileri toplama talimatı verecektir.

ALEXANDRIA, Va. - Bugün ABD yatak üreticilerinde işçileri temsil eden yedi ABD yatak üreticisi ve iki işçi sendikası, sekiz ülkeden haksız işlem gören bitmiş yatak ithalatının maddi yaralanmaya neden olduğunu belirten yedi anti-damping vergi dilekçesi ve bir karşı görev vergi dilekçesi doldurduklarını açıkladı Bir ticaret grubu, ABD yatak endüstrisine bağlı.

Üyelerine uyarı ile Uluslararası Uyku Ürünleri Assn. dilekçelerin ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu ile birlikte sunulduğunu söyledi.

Kaynak:  David Perry, Furniture / Today 

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak