60. Salone del Mobile.Milano, mobilya ve tasarım fuarı Rho Fiera’da başlıyor

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

60. Salone del Mobile.Milano, mobilya ve tasarım fuarı Rho Fiera’da başlıyor

07-06-2022
60. Salone del Mobile.Milano, mobilya ve tasarım fuarı Rho Fiera’da başlıyor
60. Salone del Mobile.Milano neden sadece tasarım endüstrisinin ekonomik toparlanmasını müjdelemekle kalmayıp, aynı zamanda çağdaş yaşam ve konut hakkında düşünce için yiyecek sunarak oyunun kurallarını değiştireceğini vaat ediyor.
“Etkinlikler genellikle yıldönümleri etrafında kurulur, onları özel kılmak ve anlam yüklemek için. Bugün buna ihtiyacımız yok. Salgın ve küresel aşama, bu altmışıncı baskının anlamı üzerinde derinlemesine düşünmemizi gerektiriyor” diyor Salone del Mobile.Milano Başkanı Maria Porro. “Çalışmanın, seyahat etmenin, yaşamanın yeni yollarını deniyoruz. Bizi zorlayan ve kendimizi yeniden keşfetmeye iten, yeniden inşa etmek için bir günlük yaşam. Bütün bir endüstri, içinde yaşadığımız alanların değişikliklere nasıl uyum sağlaması gerektiğine dair cevaplar vermek için şimdiden çalışıyor. Bu Salone sonunda onları paylaşma fırsatı."
 
Altmış yaşında genç! Salone del Mobile'ın 60. fuarı bugün, Rho Fiera sergi merkezinin yirmi pavyonunda, %27'si Avrupa ve Amerika dahil olmak üzere İtalya dışındaki ülkelerden toplam 2.173 katılımcıyla (hepsini  burada bulabilirsiniz) başlıyor. ve Kanada'nın yanı sıra Türkiye, Suudi Arabistan, Hindistan, Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu.
          Bu gösteri, yalnızca katılan çok sayıda oyuncu için değil, aynı zamanda Salone Internazionale del Mobile'dan (Uluslararası Mobilya ) birkaç uzun süredir devam eden etkinlikler için iki yıllık bir pandemiden sonra yüz yüze bir etkinliğe dönüşü temsil ettiği için bir dönüm noktasıdır.  Fuarı )  ve  Uluslararası Mobilya Aksesuarları Sergisi  ve  İşyeri'nden FTK: Mutfak İçin Teknoloji ve  Salone Internazionale del Bagno (Uluslararası Banyo Fuarı) yan etkinliği ile  iki yılda  bir EuroCucina'ya 3.0 ; 2019'da son derece başarılı bir şekilde ilk kez sahneye çıkan çok çeşitli tasarım alanlarını sergileyen kesişen bir alan  olan  S.Project'ten SaloneSatellite'e , bu yıl, 35 yaş altı 600 yetenekli tasarımcının sürdürülebilirliği ele alacağı 1-3 pavyonlarda yer alıyor ve tema "Gelecekteki Benliklerimiz İçin Tasarlamak".
_LQ_9739_0

Fotoğraf Luca Quagliato

Sergi programında ayrıca bienallerle bağlantılı iki ADI özel temalı sergi  Mutfakta TASARIM ve  Banyoda  TASARIM , küratörlüğünü Mario Cucinella'nın yaptığı “Doğayla Tasarım” enstalasyonu ve bir dizi söyleşi yer alıyor.Maria Cristina Didero, Beatrice Leanza ve Chiara Alessi (Mario Cucinella, Daan Roosegaarde, Victoria Siddall, Eva Feldkamp, Liam Young, Anab Jain, Marjan van Aubel ve Makkox gibi yüksek profilli konuklar) tarafından yönetildi. Son fakat kesinlikle en az değil, 7 ila 17 Haziran tarihleri arasında Milano Kraliyet Sarayı'nın Caryatids Salonu'nda gerçekleştirilecek olan La Scatola Magica (Sihirli Kutu), 11 İtalyan film yapımcısının 11 kurumsal değeri tartışacağı mekana özel bir görsel-işitsel enstalasyon. ezelden beri DNA'sını oluşturmuştur.

Bununla birlikte, 2022 baskısı bir oyun değiştiricidir, çünkü bir kutup yıldızı ve (yeniden) bir başlangıç noktası arayan bir topluma güzelliği getirmek için bir fırsat, insanların bir araya gelip üretken olan her şeyi gözden geçirebilecekleri bir diyalog ve iletişim platformudur. tasarım süreci hakkında ve bir bütün olarak mobilya endüstrisinin rolünü tartışın. Milano'dan dünyaya İnsanlığın sınırlarını yıkan, kelimenin en geniş anlamıyla yayınlayan küresel bir etkinlik olan Salone'de, üretimde mükemmellik, işlevsel ve sorumlu tasarımın yanı sıra merkezde yer alıyor.

 

Mutfakta TASARIM Pav.9-11  _

Banyo Pavyonunda TASARIM .
22 - 24

Gezici bir sergi, EuroCucina ve Uluslararası Banyo Sergisi'nin pavyonlarından geçiyor. İtalyan tasarımının keşifler, teknoloji, tasarım ve iş kültürü, gelenekler ve sosyallik üzerine inşa edilmiş benzersiz hikayesinde, Compasso d'Oro mansiyon veya ödül kazanmış 250 parça üzerinden bir bölümü anlatıyor. 

ADI-Endüstriyel Tasarım Derneği tarafından düzenlenen köklü Compasso d'Oro ödülü, 1954 yılında Gio Ponti'nin İtalyan tasarım ürünlerinin değerini ve kalitesini vurgulama fikrinden sonra verildi ve olmaya devam ediyor. kendi zamanının bir vasiyeti ve sosyal ve kültürel bir ifadesi. Hal böyle olunca da ödülün gerçek kahramanlarını her zaman Salone del Mobile.Milano'da sergileyen firmalarda bulmuştur . 

60. edisyonunun kutlamalarının bir parçası olarak Salone del Mobile.Milano, fuarın atan kalbi olan katılımcılarına, her yıl kalite adına yenilikçi ürünler ve süreçler sunma konusundaki sarsılmaz bağlılıklarını kutlayarak saygılarını sunmayı amaçlıyor.  

Küratörlüğünü mimar Alessandro Colombo ve Paola Garbuglio'nun üstlendiği yerleştirme iki bölüme ayrılıyor: EuroCucina'da mutfakla ilgili ürünleri içeren Mutfakta Tasarım ve FTK - Mutfak için Teknoloji ve banyo mobilyalarını içeren Banyoda Tasarım , Uluslararası Banyo Fuarı'nda. 

Bu özel ürün türlerine odaklanma kararı - hepsi ADI'nin küratörlüğünde Milano'daki ADI Tasarım Müzesi Koleksiyonu'ndan - bu iki sektörün araştırma, yenilik ve sürdürülebilirlik alanlarındaki çabalarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Genel teşhir , tek bir noktada birleşen ve son derece etkili bir etki yaratan bu asılı tekstil yapılarıyla karakterize edilir.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak