2020 yılı Ahşap işleme makineleri sektöründe gelişmeler,

woodworking machinery 2021, ahşap makineleri araştırma 2021

2020 yılı Ahşap işleme makineleri sektöründe gelişmeler,

02-07-2021
2020 yılı Ahşap işleme makineleri sektöründe gelişmeler,
Ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarı, dairesel ve şerit testere ekipmanları, planlama makineleri ve zımpara makineleri gibi kereste fabrikası ve ağaç işleme makineleri (elde kullanılanlar hariç) üreten kuruluşlar (kuruluşlar, serbest tüccarlar veya ortaklıklar) tarafından ağaç işleme ve kağıt makinelerinin satışlarından oluşmaktadır. ve/veya kağıt hamuru yapma makineleri, kağıt ve karton yapma makineleri ve kağıt ve karton dönüştürme makineleri gibi kağıt ve kağıt ürünleri yapmak için kağıt endüstrisi makineleri imalatı. Ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarı, ağaç işleme makineleri ve kağıt endüstrisi makineleri olarak bölümlere ayrılmıştır.

 

Küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarının, %7,1'lik bir bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile 2020'de 42,32 milyar dolardan 2021'de 45,32 milyar dolara büyümesi bekleniyor. Büyüme, esas olarak şirketlerin faaliyetlerini yeniden düzenlemesinden ve daha önce sosyal mesafeyi, uzaktan çalışmayı ve operasyonel zorluklarla sonuçlanan ticari faaliyetlerin kapatılmasını içeren kısıtlayıcı sınırlama önlemlerine yol açan COVID-19 etkisinden kurtulmalarından kaynaklanmaktadır. Pazarın 2025'te %14'lük bir CAGR'de 76.59 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Batı Avrupa, 2020'de pazarın %41'ini oluşturan küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarındaki en büyük bölgeydi. Asya Pasifik, küresel pazarın %31'ini oluşturan ikinci en büyük bölgeydi. Afrika, küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarındaki en küçük bölgeydi.

Otomasyon, daha hızlı, verimli ve optimum üretim sağladığı ve israfı en aza indirdiği için kereste fabrikası ve ağaç işleme makineleri üreticileri tarafından üretilen yeni bir teknolojidir. Otomatik kereste fabrikası ve ahşap işleme makineleri, görevleri insan müdahalesi olmadan gerçekleştirir. Bu otomatik makineler, yuvarlak ağaç işleme ve kesme sistemlerini, tam otomatik kabuk soyma sistemlerini, X-ray tarayıcılarını içerir.

Küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarının kapsadığı ülkeler Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Norveç, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayland, Türkiye, BAE, Birleşik Krallık, ABD, Venezuela, Vietnam.

Küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarında kapsanan bölgeler Asya-Pasifik, Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Doğu, Afrika'dır.

Küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarında kapsanan başlıca oyuncular Dream International Limited, Adidas, Integrity Toys Inc, JAKKS Pacific Inc, LEGO Group'tur.

Küresel ağaç işleme ve kağıt makineleri pazarı bölümlere ayrılmıştır -

1) Türüne Göre: Kağıt Sanayi Makinaları, Ağaç İşleme Makinaları

2) Makine Tipine Göre: Şekillendirme Makineleri, Pres Makineleri, Kurutma Makineleri, Ebatlama Makineleri, Diğerleri

3) Operasyona Göre: Otonom, Yarı Otonom, Manuel

4) Kapasiteye Göre: Küçük, Orta, Büyük

Kapsanan Alt Bölümler: Kağıt Hamuru Yapma Makinaları, Kağıt ve Mukavva Makinaları, Kağıt ve Karton Dönüştürme Makinaları, Diğer Kağıt Sanayi Makinaları

WDMA 2020 ağaç işlememmakineleri raporu

Dünya çapında sabit ağaç işleme makineleri üretiminin tahmini hacmi yaklaşık 13 milyar Euro'dur ve böylece 2019'da yeni bir zirveye ulaşmıştır. Ayrıca hafife alınmaması gereken ikinci el makine pazarı da var. Yaklaşık yedi yıllık istikrarlı bir yokuştan sonra, ticaret birliği mevcut 2020 yılı için bir eksi tahmininde bulundu. Ve sonra Corona geldi ve yılın beklenmedik bir şekilde umut verici başlangıcına ani bir son verdi.

Ancak ağaç işleme makinesi imalatının tüm bölümleri krizden eşit şekilde etkilenmiyor. Örneğin, karantina sırasında kısa bir duraklama döneminden sonra, kereste fabrikası endüstrisinin ekipman tedarikçileri ve keresteyle ilgili segmentler artan siparişleri sabırsızlıkla bekleyebildi. Ticarete yakın makine üreticileri de koşullara bağlı olarak geleceğe daha güvenle bakabilirler. Ahşap bazlı malzeme endüstrisinin tedarikçileri gibi diğer alanlarda, pandemi, ekonomik yatırım isteksizliğine ek olarak ek bir yüktür. Özetle, zanaat ticaretinin sanayiden daha iyi olduğu, masif ahşap işlemenin panel işlemeden daha iyi durumda olduğu ve inşaatla ilgili alanın tüketici ile ilgili alandan daha iyi durumda olduğu söylenebilir.

Ahşap ürünlere yönelik genel olarak yüksek küresel talep bizi iyimser kılıyor. Gelişmekte olan ekonomiler için ahşap konstrüksiyon veya uygun fiyatlı mobilyalara yönelik artan eğilim olsun. Geleceğin malzemeleriyle çalışıyoruz. Dolayısıyla sektör için endişelenmiyoruz. Büyüme geri dönecek. Tek bir soru, ne zaman?

 

Pazar payları

Alman üreticilerin dünya pazarındaki payı yüzde 26 civarında ve segmente göre yüzde 15 ile 80 arasında değişiyor. Çin ve İtalya'dan yarışmacılar belli bir mesafeden takip ediyor. Özellikle Çin rekabeti çok dinamik. Yaklaşık 20 Çinli rakip uluslararası genişlemeye öncülük ediyor ve bu nedenle en azından bazı bölgelerde ciddi rakipler haline geldi.

• Dünya çapında 13 milyar Euro'luk üretim gerçekleşiyor

• Almanya yüzde 26 küresel pazar payına sahip.

• Komple sistemlerin bir numaralı sağlayıcısı.

• Almanya'dan gelen tüm makinelerin dörtte üçü ihracata yöneliktir.

• Heterojen rekabet durumu.

Bireysel şirkete göre, Alman üreticilerin ana rakibi genellikle Almanya'da bulunur veya pazara bağlı olarak, çok çeşitli, çoğunlukla yerel veya bölgesel olarak sınırlı rakiplerle uğraşmak zorundasınız. Bu tek başına sektörle ilgili genel ifadelerin şirketin kendi gerçekliğini nadiren yansıtabileceğini gösteriyor.

Genel olarak, Alman üreticiler üretimlerinin yaklaşık dörtte üçünü ihraç ediyor - bazı alt segmentlerde ihracat kotası neredeyse yüzde 100.

Avrupa, yaklaşık yüzde 60'lık bir payla, küresel bağlamda Alman ağaç işleme makinelerinin ana alıcısıdır.

Bunu yüzde 20 ile Asya ve yüzde 15 ile Kuzey Amerika izliyor.

Bireysel ülkeler göz önüne alındığında, yüzde 50'ye varan ve daha fazla yıllık satın alma dalgalanmaları, genellikle bir müşteri segmentinde sürü içgüdüsü tarafından tetiklenen yatırım yutturmaca gibi nadir değildir.

Bu, müşteri ülkesini iki ila üç yıl boyunca odak noktasına getirir ve sonra tekrar unutulup gider. Ülkeye özgü bu döngüler artmakta ve kısaldıkça kısalmaktadır.

125 yılı aşkın bir süredir VDMA, Almanya ve Avrupa'daki en büyük ağ organizasyonu ve makine mühendisliğinin en önemli sözcüsü olmuştur. Şu anda yaklaşık 3.300 üye şirketi var ve bu çeşitli endüstrinin ortak ekonomik, teknik ve bilimsel çıkarlarını temsil ediyor. Almanya'da 1,3 milyon çalışanı ile makine ve tesis mühendisliği, Almanya'nın en büyük endüstriyel işvereni ve Alman ekonomisinin bel kemiğidir. Makine mühendisliği, bir bütün olarak ekonomideki araştırma ve geliştirme harcamalarının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor ve bu da onu Almanya'daki en araştırma-yoğun sanayi dallarından biri yapıyor. Dernek, küresel pazarlarda üyelerine başarıyla eşlik etmektedir. Teknik uzmanlığı, endüstri bilgisi ve doğrudan konumlandırması da onu

ve her şeyden önce, korona salgını sırasında olduğu gibi ekonomik krizlerde, şirketler için olduğu kadar halk, bilim, yönetim ve siyaset için de tanınan ve değer verilen bir temas noktası olarak.

VDMA, bileşenlerden komple sistemlere, sistem tedarikçilerinden hizmet sağlayıcılara kadar sermaye malları endüstrisinin tüm değer zincirini kapsar. 36 profesyonel birlik, altı bölgesel birlik, merkez departmanlar, Berlin'deki başkent ofisi, Brüksel'deki Avrupa ofisi ve dünyanın birçok yerindeki yabancı ofisleri ile tüm makine ve tesis mühendisliği şirketleri için bir platform sunuyor. Dünya çapında yaklaşık 500 VDMA çalışanı, tüm endüstri için ve her bir üye için çalışmaktadır.

Almanya Ağaç İşleme Makinaları Derneği WDMA’nın üyeleri adına gerçekleştirdiği etkinlik ve çalışmalar,

Alman makine ve takım tezgahları kesici grubu, Ağaç işleme ve işleme için Alman alet, makine ve sistem üreticileri, Ağaç İşleme Makineleri Birliği'nde WDMA’da örgütlenmiştir. kesici fabrikalarının veya ahşap esaslı malzeme endüstrisinin tedarikçisidir

        Ayrıca kapsamı, zemin, mobilya, yapı elemanları ve  ahşap yapı üreticilerile  kadar çeşitlidir: Üyeleri küçük ve orta ölçekli şirketlerden Almanya, Avrupa ve dünyadaki büyük şirketlere kadar çeşitlilik gösterirler. Mesleki birlik, çalışmalarında üyelerinin branşa özgü sorunlarına odaklanır. İçerikle ilgili çalışmalar, esas olarak Corona pandemisi sırasında video konferans şeklinde bir araya gelen profesyonel olarak yapılandırılmış çalışma gruplarında yürütülmektedir. Ana görevler alet, makine ve sistem üreticilerinin temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu tarafından belirlenir. Bu, uzun vadeli ve stratejik yönelimin tüm endüstrinin gereksinimlerine dayanmasını ve somut uygulamanın mevcut iş zorluklarına dayanmasını sağlar. Mesleki birlik, araştırma ve geliştirme uzmanları için ilk temas noktasıdır.

Üniversiteler ve araştırma kurumları ile temas noktasıdır ve toplum araştırmalarını organize eder - hem de

Teknoloji Çalışma Grubu ve Ağaç İşleme Teknolojisi Araştırma Platformu (FPH). İnovasyon kadar önemli: uluslararası rekabette stratejik bir araç olarak standardizasyon. Birlikte

Uluslararası normlar ve standartlar, firmaların uzmanları ile çalışılmakta ve AB yönetmelikleri dikkatle izlenmekte ve buna göre etkilenmektedir.

 

EUMABOIS

EUMABOIS, önde gelen iki ülke Almanya ve İtalya'ya ek olarak yaklaşık on Avrupa ülkesinin temsil edildiği ulusal (profesyonel) derneklerin Avrupa şemsiye örgütüdür. EUMABOIS’e Türkiye’den Ahşap işleme makineleri sektörünü temsilen AİMSAD  üye ve temsil hakkına sahiptir. EUMABOIS geleneksel olarak küresel ticaret fuarı ortamını gözlemlemeye ve seçilen ticaret fuarlarını tanıtmaya odaklanır. 2016 yılında Jürgen Köppel'in (Almanya) Başkan ve Luigi De Vito'nun (İtalya) Başkan Yardımcısı olarak seçilmesinden bu yana, 2019'da yeniden seçilmeleri ile teyit ve teyit edildi, tematik odak, gereksinimleri karşılamak için sürekli olarak teste tabi tutuldu. üye derneklerin sayısı uyumlu hale getirildi ve genişletildi.

Bunlar şu anda “Pazar İstihbaratı - Ağaç İşleme Makineleri” projesini ve “OPC UA Ortak Çalışma Grubu WWM”yi içermektedir. Her iki faaliyet de VDMA tarafından başlatılmıştır, bu sayede OPC UA faaliyetleri VDMA liderliğinde yürütülmeye devam edecektir. Odak noktası, ilgili şirketlerin büyük bir yoğunlukla üzerinde çalıştığı teknik standardın geliştirilmesine odaklanmaktadır. Aynı zamanda, pazarlama uzmanları, koordineli bir pazar mevcudiyeti sağlamak için projeye katıldı.   Her iki projeyle de ilk kez EUMABOIS düzeyinde, iki güçlü rakip Almanya ve İtalya'nın tüm endüstrinin yararına birlikte çalıştığı bir uluslararası işbirliğinin gerçekleştirilmesi özellikle memnuniyet vericidir.

 

Üç temel disiplin

Mesleki birliğe verilen görev, girişimci temel disiplinleri yansıtır:

• Kurumsal Yönetim

• Pazarlama ve Satış

• Teknoloji, standardizasyon ve araştırma.

Üye şirketlerimizin girişimcileri ve yöneticileri için stratejik konular hazırlıyor, karar alma yardımları sağlıyor ve ağ oluşturma ve değişim için platform sunuyoruz.

Satış ve pazarlama alanında çalışanlara satış desteği alanında geniş bir portföy sunulmaktadır. Pazarları analiz eder ve bireysel olarak tavsiyelerde bulunur, yaratır veya kolaylaştırırız

Pazara erişim, dünyanın her yerinde ticaret fuarı katılımları düzenliyoruz ve dünya çapındaki en önemli iki ticaret fuarımızın ortak organizatörleriyiz: LIGNA ve HOLZ-HANDWERK.

Mesleki birlik, sektördeki ulusal ve uluslararası standardizasyon faaliyetlerini koordine ederek ve güncel teknik konularda çeşitli çalışma grupları aracılığıyla üye şirketlerimizin çalışanlarını teknoloji ve standardizasyon alanlarında çeşitli şekillerde desteklemektedir.

Araştırma alanında, profesyonel dernek, ağaç işleme teknolojisi e.V. (FPH) için araştırma platformundan sorumludur.

 

müşteri portalımız

İşleme-wood.com çevrimiçi portalı, VDMA'nın üye şirketleri için başka bir şekilde üretilmesi hiç de zor olmayan veya en azından zor olmayan değerli ipuçları kazanır. Bunların çoğu ahşap işçiliğine yeni başlayanlardır: portal onlara ortak nihai ürünlerin üretim süreci hakkında bilgi verir ve ilgili Alman teknoloji tedarikçileriyle iletişim kurmalarını sağlar.

Mutfak mobilyası, pencere veya çapraz lamine ahşap gibi ahşap ürünleri ilk kez üretmeye cesaret eden herkes, öncelikle üretim süreci, teknolojiler ve ortaklar hakkında bilgi sahibi olacaktır. Sanayileşmiş ülkelerde bunun için çeşitli seçenekler mevcuttur ve üretim teknolojisi bilgisi yaygındır. Çin, Rusya, Hindistan, Güney Amerika ve hatta ABD'nin bazı bölgelerinde durum böyle değil. Çevrimiçi araştırma da zordur: Yeni başlayanlar, Alman üreticilerin çevrimiçi tekliflerine erişmek için arama motorlarını kullanma terimlerinden yoksundur - makine adlarına, marka adlarına vb. aşina değildirler. Ayrıca internette ilgili ulusal dillerde çok az bilgi bulunmaktadır. Dolayısıyla müşterinin aradığını bulması ve hangi temasla karşılaşacağı şansa bırakılmıştır. www. processing-wood.com.   portalı burada bir çare sunar.

Nitelikli potansiyel müşteriler

İnternet kullanıcıları sekiz dilde konuşabilir (DE,

EN, ES, PT, FR, RU, ZH, TR) Yaygın ahşap ürünlerin üretim süreçlerini araştırın, bireysel üretim adımları için gerekli olan makineler, aletler ve gerekli çevre birimleri hakkında bilgi edinin ve dünya çapındaki üreticileri veya temsilcileriyle iletişime geçin. İletişim formları, oturum verileri (arama terimleri, ziyaret edilen sayfalar, son birkaç aydaki oturum sayısı vb.) ile zenginleştirilir ve bu şekilde nitelenir. Ticaret birliği, üye şirketlere e-posta yoluyla gelecek vaat eden potansiyel müşteriler sağlar.

Halihazırda portal üzerinden her hafta bir veya iki nitelikli müşteri adayı alınmakta ve daha sonra ilgili üye şirketlere iletilmektedir. Taleplerin içerik yelpazesi yedek parçalardan münferit makinelere, örneğin yapıştırılmış lamine ahşap, masif parke veya sunta veya MDF levha üretimi için tüm sistemlere kadar uzanmaktadır.

Kaynak: Bu çalışma Mobilya dergisi yazı işleri tarafından,  WDMA 2020 yılı raporu ve uluslararası sektörel literatür taranarak hazırlanmıştır.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak