15. Uluslararası Özbekistan 2018 AHŞAP. MOBİLYA VE İÇ MEKAN Fuarı gerçekleşti

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

15. Uluslararası Özbekistan 2018 AHŞAP. MOBİLYA VE İÇ MEKAN Fuarı gerçekleşti

21-07-2018
15. Uluslararası Özbekistan 2018 AHŞAP. MOBİLYA VE İÇ MEKAN Fuarı gerçekleşti
Bu yıl 15.’si yapılan ve 4500 m2’de gerçekleşen fuara 19 ülkeden 126 firma katıldı. Bunların 81, Özbekistan dışından kalan 45 firma ise yerli şirketlerden oluşuyordu.

Katılımcılar arasında dünyaca ünlü ağaç işleme makine markaları, el aletleri, mobilya kimyasalları, ve aksesuarları  ile üretici firmalar katıldı.   Yurtiçi mobilya üreticileri, farklı  ihtiyaç ve bütçeye uygun ev ve ofis mobilyalarını fuarda sergilediler. Ekin yayın grubuna ait uluslararası yayınımız olan Furnitürk decoration&Industry dergilerimizin de dağıtıldığı, Mebel Expo Özbekistan Fuarı, Özbekistan'da Mobilya ve Ağaç İşleme Sektörünün tek Uluslararası Fuarı'dır.

Bu yıl Türkiye’den Merkür fuarcılığın organize ettiği ve  13 Türk firmasının direk olarak katıldığı fuara toplamda   19 ülkeden, 126 katılımcı firma yer aldı. Katılımcı Türk firmaları:ÇEMOBSAN, FİLLİ BOYA, TECE DEKOR, BERKFA, YILMAZ MAKİNE, MESAN, MEPA, STAR AKSESUAR, DENLAKS, TURKUAZ DEKOR, TURANLAR MAKİNA

Genel anlamda fuara katılanların dağılımlarını  ise % 23 Ev ofis mobilyaları, %18 Mobilya hırdavatı ve hırdavat, %28  Mobilya üretimi için hammadde ve sarf malzemeleri ,

%7  Mobilya kimyasalları: tutkallar, vernikler, boyalar, %18 Mobilya üretimi için donatım,  %5 Araçlar, %1 Iç tasarım öğeleri. 

Katılımcı ülkeler arasında Avusturya, Beyaz Rusya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Çin, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç, Özbekistan ve Japonya bulunmaktadır.

Özbekistan Mobilya sekröeünün geliştiği bölgeler:

Özbekistan’ın genel olarak, mobilya üretimi alanındaki önde gelen şehirleri Taşkent ve altı bölgedir. Bunlar Taşkent, Fergana, Semerkand, Andijan, Namangan ve Khorezm bölgeleridir.

Toplam üretimin% 80'inden fazlasını bu bölgeler  oluşturuyorlar.

Dolaysıyla bu bölgelere göre fuarın ziyaretçi profilini değerlendirdiğimizde ise aşağıdaki sonuçları elde edebiliyoruz. 

Andijan bölgesi : 1,4% Buhara bölgesi : 1,4% Jizzakh bölgesi 0,5% Karakalpakstan bölgesi 0,5% Kashkadarya bölgesi 0,8% Navoiy bölgesi 0,5% Namangan bölgesi 1,3% Semerkand bölgesi 3,1% Surkhandarya bölgesi0,7% Syrdarya bölgesi 0,3% Taşkent şehri 84% Taşkent bölgesi 3,2%  Fergana bölgesi1,7 % Khorezm bölgesi 0,7 %

Gelen ziyaretçilerin profiline gelince :karar vericiler olarak: % 65 - Son kararvericiler ,% 30 –Öneriler sunan pozisyon sahipleri ve  % 5 - Sorumlu olmayanlardan oluşuyor.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak