Ofis mobilya sektörü : Geleceğin ofisine büyük talep

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

Ofis mobilya sektörü : Geleceğin ofisine büyük talep

01-05-2022
Ofis mobilya sektörü : Geleceğin ofisine büyük talep
Zorlu bir 2020 iş yılının ardından ofis mobilyası üreticileri bu yıl zemini doldurmayı başardı. Özellikle oturma mobilyalarına yönelik yüksek talep, genel dengenin iyileşmesine katkıda bulundu. Bu, Ofis ve Çalışma Ortamı Endüstri Birliği’nin (IBA) mevcut rakamlarının sonucudur.

          Buna göre ofis mobilyaları sektöründe toplam ciro, 2021 için bir önceki yıla göre yüzde 5,7 artışla 2,32 milyar euro oldu. Yurt içinde ise sektör ciroda bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artış kaydetti. Yurtdışında büyüme daha da önemliydi - 2020'de eksi yüzde 13,7'den sonra satışlar tekrar yüzde 11,1 arttı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde satışlar yeniden arttı

Ortalama ihracat oranı 2020'de yüzde 25,5'ten yüzde 26,8'e yükseldi. Yurtiçindeki artış, sözleşmeli ve geniş tabanlı işlerde eşit oranda talebe bağlıyken, dış talepteki önemli ölçüde daha güçlü büyüme, esas olarak büyük ölçekli projelerden kaynaklanmaktadır.

          Bir bütün olarak sektördeki artış eğilimine rağmen, Almanya merkezli ofis mobilyası üreticilerinin istihdam ettiği kişi sayısı geçen yıl boyunca yüzde 2,9 azalarak 13.700 işçiye geriledi. Düşüş, yalnızca kısmen istihdamda planlı bir azalmadan kaynaklandı. İş dünyasındaki değişim yeni bir ivme sağlıyorSektör uzmanlarına göre, Corona pandemisi tarafından hızlanan çalışma dünyasının demografik değişimi ve dijitalleşmesi ve esnekleşmesi, ofis döşemecilerine yönelik yeni bir talep artışı getirecek.

2021'de beklenen gelişme, ilk olarak ofis oturma mobilyası talebinde önemli bir artışa yansıdı. Ofis mobilyası yüzde 2,9 artı değer kaydederken, oturma grubu satışları yüzde 8,9 arttı. Özellikle, iletişim ve ekip çalışması için yeni, esnek bir şekilde kullanılabilen odalar için mobilyalar ve ev ofislerinde çalışmayı profesyonelleştirmek için ergonomik döner sandalyeler talep edildi.

Yükselen fiyatlar ve düşen marjlar

Ancak sektör, tedarik piyasalarındaki sürekli zor durumdan endişe duymaktadır. Birincil malzeme, enerji ve lojistik fiyatları geçen yıl keskin bir şekilde yükseldi ve şu anda yüksek bir seviyede istikrar kazandı. Ofis mobilyası sektöründeki kaçınılmaz fiyat artışlarına rağmen, bu durum 2021'de marjlar üzerinde önemli bir baskı yarattı.

Ancak genel olarak, IBA ve üyeleri geleceğe güvenle bakıyor. Makul düzeyde istikrarlı genel koşullar altında, sektör 2022'de yeniden yüzde altı civarında bir ciro artışı gerçekleştirebilir ve böylece yeniden neredeyse 2019 seviyesine ulaşabilir. Derneğe göre, en geç 2023 yılına kadar, iş dünyasının yeniden yapılandırılması daha geniş ölçekte gündemde olmalı ve buna bağlı olarak talepte bir artışa yol açmalıdır.

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak