İTALYA’DA AHŞAP VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ: 2020 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK RAPORU

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İTALYA’DA AHŞAP VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ: 2020 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK RAPORU

24-11-2020
İTALYA’DA AHŞAP VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ: 2020 ÜÇÜNCÜ ÇEYREK RAPORU
Acimall ( İtalyan ahşap işleme makinecileri federasyonu tarafından Temmuz-Eylül 2020 arasında gerçekleştirilen 3. Sektörel araştırma rakamları, İtalyan makine mühendisliği endüstrisinin bu kilit segmentinde neler olduğunu açıkça yansıtıyor. Genel olarak, ahşap ve mobilya için makine ve alet siparişleri beklentilerin altında bir düşüş eğilimi gösteriyor, bu da ekonomik durumda önceki çeyreklere kıyasla kısmi bir iyileşme olduğunu ve kilitlenmeden güçlü bir şekilde etkilendiğini gösteriyor.

 Bu eğilim, endüstrinin üretim sisteminin, dijital iletişim araçlarının işletmeyi destekleme rolünün gittikçe güçlendiği bir bağlamda sürdürülmesi gereken karşı önlemleri belirlediğini göstermektedir; Bu araçların etkinliği, her şirkette mevcut olan ve son yıllarda geliştirilen beceriler ve bu alana yapılan yatırımlarla doğru orantılıdır. Web seminerleri, çevrimiçi demolar ve "dijital sohbetler", şirketlerin küresel pazarlarda iş ilişkilerini canlı tutmalarına yardımcı oluyor ve geleneksel olarak "İtalyan yapımı" kalitesine duyarlı olan dünya çapındaki müşterilere rekabet güçlerini yeniden teyit ediyor. Dijital araçlar, talebin açıkça azaldığı ve - tüm Confindustria sistemi ve ötesi tarafından talep edildiği üzere - tüm sistemin yüksek sesle duyurduğu şirketlere yönelik teşviklerle etkilerinin azaltılamadığı iç pazarda da değerlidir.

Rakamlara bakıldığında, ahşap mobilya teknolojisi, tüm takım tezgahları sektörünün eğilimine paralel olarak, 2019 yılının aynı çeyreğine göre siparişlerde yüzde 10,1 düşüş kaydetti. İç piyasada siparişler yüzde 32,3 oranında azalırken, yurt dışı talebin sadece yüzde 1 oranında azaldığı ve daha iyiye gittiği görülüyor. . Bu genel eğilim, siparişlerin 2020'nin korkunç dönemine kıyasla yüzde 40'tan fazla artmasıyla hafifletildi.

Sektörü temsil eden Confindustria üye birliği olan Acimall Çalışmaları Ofisi tarafından yapılan üç aylık anket, şirketlerin istatistiki bir örneklemi üzerinde, sipariş defterinin 3,1 aya eşit olduğunu (önceki çeyrekte 2,4'e kıyasla) 0,6 fiyat artışıyla gösteriyor. 2019'un aynı çeyreğine göre gelirlerdeki düşüş yüzde 9,5 olarak gerçekleşti, bir önceki çeyrekteki eksi yüzde 29,8'e kıyasla bir başka "güven verici" rakam.

Kalite anketine göre görüşülen firmaların yüzde 47'si pozitif bir üretim trendi, yüzde 18 düşüş ve yüzde 35 sabit gösteriyor. Örneklemin yüzde 65'ine göre istihdam sabit kalırken, yüzde 29 azalma bekliyor ve sadece yüzde 6 artabileceğine inanıyor.

Mevcut stoklar, görüşmecilerin yüzde 65'ine göre sabit, yüzde 6 artarken yüzde 29 azaldı.

ACIMALL – Ekim 2020

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak