İntermob woodtech 2021 Fuarı için hazırız.

Mobilya Dekorasyon Dergisi - Mobilya Dekorasyon - Dergi - Yayın - İletişim - Dergi - furniture - wood - design - dizayn - aksesuar - kenarbandı - edgeband - makine -woodworking - woodworkingmachinery - fair - mobilya fuarları - woodworking machinery - ahsap makineleri- glue-yapıştırıcı tutkal-

İntermob woodtech 2021 Fuarı için hazırız.

30-06-2021
İntermob woodtech 2021 Fuarı için hazırız.
Fatih Özmert/ Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş Genel Müdür YardımcısıDeğerli İntermob ve Woodtech katılımcı ve ziyaretçilerimiz, ülkemiz ve küresel dünyanın karşılaştığı büyük salgından sonra yeni normale dönüş için insanlık olarak büyük mesafeler katettik. 3 milyona yakin insanın öldüğü 135 milyon kişinin pandemiye yakalandığı dünyamızda insanlık hala vürüs’ün 3.-4. Fazıyla meşgul durumda. Ancak aşılanmalarla birlikte ülkemizde yeni bir döneme girdik ve gerek sosyal yaşam gerekse de üretim faaliyetleri adım adım oturmaya başladı.

 

Mobilya dergisi: Ülke olarak hemen tüm  imalat sektörlerinde önemli süreçler yaşadık. Bu süreçte gerek ülke olara,k gerekse de firmalar olarak iki yıla gelen bir süredir sorunlar devam ediyor.

Şüphesiz bu olumsuzluklardan fuarcılık sektörü en çok etkilenen sektörler arasında sayılıyor. Tüyap & Reed fuarcılık yıl içinde farklı sektörlere yönelik fuarlar düzenliyor. Önümüzde İntermob woodtech 2021 fuarı var, bu fuarı geçen yıl düzenleyemediniz şu an fuara az bir zaman kaldı . bize yaklaşık 2 yıl sürecinde fuarcılık olarak yaşadıklarınızı sorunlarınızı ve gerçekleşecek olan 2021 intermob&Woodtech fuarı hakkında neler yaptınız, firmaların beklentileri ve sizlerin bu konuya yönelik görüşlerinizi ayrıntılı olarak belirtmenizi istiyoruz.

Değerli İntermob ve Woodtech katılımcı ve ziyaretçilerimiz, ülkemiz ve küresel dünyanın karşılaştığı büyük salgından sonra yeni normale dönüş için insanlık olarak büyük mesafeler katettik. 3 milyona yakin insanın öldüğü 135 milyon kişinin pandemiye yakalandığı dünyamızda insanlık hala vürüs’ün 3.-4. Fazıyla meşgul durumda. Ancak aşılanmalarla birlikte ülkemizde yeni bir döneme girdik ve gerek sosyal yaşam gerekse de üretim faaliyetleri adım adım oturmaya başladı. Bu süreçte firmaların olsun hemen her düzeyden işletmelerin önemli kayıpları oldu. Üretim ve sanayinin vazgeçilmez itici gücü olan fuarların pandemi sürecinde gerçekleşememesi fuar kuruluşları kadar fuarlardan beslenen sanayilerin de büyük kayıplar yaşamalarına neden oldu. Ülkemizde İntermob ve Ağaç işleme makineleri fuarı, Mobilya, Panel, Aksesuar ve Ağaç işleme makineleri sektörünün lokomotif gücü olmuştur. Bu fuar sadece Türkiye’nin değil tüm Ortadoğu, balkanlar ve Avrasya bölgesinin en büyük fuarı , Avrupa’nın ise ikinci büyük fuarıdır.

 Bu sektörün önemli marka ve üreticileri gerek yurtdışından gerekse de ülkemizde fuarımızın en önemli paydaşlarıdırlar.  Bu nedenle, Pandemi sürecinin hala devam ettiği günümüzde bizler Tüyap-Reed ailesi olarak olağanüstü tedbirlerimizi gerekli hijyen koşullar da dahil olmak üzere fiziki mesafe değerleri, maske ve tüm sağlık koşullarını sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütü şartlarına uygun bir fuarla katılımcı ve ziyaretçilerimizi ağırlamak için çalışıyoruz. Bu yıl bu standartları uygulayarak yine Tüyap salonlarında farklı sektörlerde başarılı fuarlar gerçekleştirdik. İntermob ve Woodtech fuarı bizler ve ülkemiz mobilya imalat sanayisi için çok önemli bir fuardır, Bu fuara çok önem veriyoruz. Bu nedenle de gerek ilgili çözüm ortaklarımız olan derneklerimizle gerekse basın parnerlerimizle uzun zamandır hazırlıklar yapıyoruz. Fuarımızın katılımcıları kadar nitelikli ziyaretçi profiline de önem verdiğimizden bu konuda önemli tanıtım ve reklam çalışmaları gerçekleştirdik halen de bunları sürdürüyoruz.

 Pandemi süreci birçok sektör için zor geçti. Bunun fuarcılık için ise çok daha zorlayıcı olduğunu söyleyebilirim. Fuar alanları uzun bir dönem tamamen kapalı kaldı ve dünya genelinde hiçbir fuar yapılamadı. Pandeminin ilk dalgasından sonra ise başta Çin, Rusya ve Türkiye olmak üzere bazı fuarlar belirli seviyelerde yapılabildi.

 2020 Woodtech Fuarımızı aldığımız geniş çaplı Covid-19 önlemleri doğrultusunda başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Woodtech fuarı  kapsamında , işbirliği içerisinde olduğumuz AİMSAD’a 2020 yılı fuarında vermiş oldukları destekten dolayı özellikle  teşekkür ediyoruz. Tüyap Fuar alanının TSE tarafından Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almasıyla başlayan süreç, fuar sırasında alınan hijyen ve mesafe tedbirleri ile nitelikli ziyaretçiyi  katılımcı ile buluşturdu ve ticaretin devam etmesini sağladı. Fuar sonrası , katılımcı firmalar ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde  büyük çoğunlukta memnuniyet olması tüm sektör adına çok değerli bir veriydi.

 Yaklaşan 2021 yılı  fuarı öncesi hem katılımcı firmalardan hem de yabancı  ziyaretçilerden aldığımız ilk izlenim fuarlara karşı ciddi bir özlemin olduğu yönünde. Fuar satışlarının büyük bir bölümü tamamlanmış durumda  ve satın alma kapasitesine sahip nitelikli ziyaretçinin de fuara ilgisi oldukça yoğun gözüküyor.

 Önümüzdeki fuar  , dijital dünyaya adaptasyon açısından önemli bir yer teşkil edecek. 2021 Woodtech ve Intermob Fuarlarımız hibrit olarak gerçekleşiyor olacak. Tüyap’ın geliştirdiği Business  Connect platformu ile  , iş bağlantısı sağlama hedefinde  olan katılımcılar ve ziyaretçiler fuardan önce birbirleri ile  iletişim kurabilecekler. Fuardan önce katılımcı ve ziyaretçileri Business Connect platformunda buluşturmayı amaçlayan program ile başlayan süreç ,  devamında   fiziki fuarımız ile beraber  ,planlandığı gibi   9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuardan sonra ise bu platformu 6 hafta kadar bir süre ile açık tutacağız ve katılımcılarımız fuara gelemeyen ziyaretçiler ya da gelip de görüşme imkânı bulamayan ziyaretçiler ile görüşme fırsatı yakalayacaklar.

Woodtech ve Intermob Fuarları 9-13 Ekim 2021 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektörü tekrar bir araya getiriyor olacak. Özlediğimiz yüz yüze fuarları    hibrit anlayışla  dijital olarak da destekleyip , tüm sektörün  memnuniyetle ayrılması en öncelikli hedefimiz.

9-13 Ekim tarihlerinde yüz yüze sağlıkla buluşmak ümidiyle ; tüm katılımcılarımıza ,ziyaretçilerimize ,basın ve yayın organlarımıza ve işbirliği içerisinde olduğumuz değerli sektör derneklerine  ,  verimli ve başarılı bir Woodtech –Intermob fuarı diliyorum.

 

yazar

Nesip Uzun-editor yazısı

E-bülten için e-posta bırak